Беседа:Фьодор Достоевски

Съдържанието на страницата не се поддържа на други езици.
от Уикипедия, свободната енциклопедия
Статията Фьодор Достоевски е част от един или повече проекти:
Оценка Важност Проект
Статия от клас A Клас A Статия от клас C Средна 1000 статии: подобряване на 1000 основни статии с универсална значимост.

Нещо се е объркало в първата част на това изречение и се губи смисълът му:

"Въпреки че пише книгите му от средата на 50-те години на 19-ти век, които са повлияни от реалисти и романтици като Дикенс, Гогол и Балзак, най-известни са творбите от последните му години като шедьоврите "Престъпление и наказание", "Идиот" и "Братя Карамазови"."

Ако се има предвид, че започва писателска дейност от средата на 50-те гг., то по-правилно ще е да се каже "от средата на 40-те" (напр. Бедные люди, 1845)

SuperKukumicin (беседа) 13:06, 6 юли 2012 (UTC)[отговор]

Благодаря за Вашето предложение! Ако смятате, че дадена статия трябва да бъде написана или подобрена, моля чувствайте се свободни да направите тези подобрения. Уикипедия е уики, така че всеки може да редактира почти всяка статия просто като щракне бутона редактиране отгоре. Дори не е нужно да сте влезли (въпреки, че има много причини да го направите). Уикипедианската общност Ви окуражава да бъдете смели, когато редактирате статии. Не се притеснявайте, ако от време на време допускате неволни грешки — вероятно те ще бъдат открити и оправени бързо. Ако не сте сигурни как се редактира, вижте тук или потренирайте в пясъчника.--Поздрави, Петър Петров 16:15, 6 юли 2012 (UTC)[отговор]

Фактологическа грешка в статията[редактиране на кода]

Предпоследното изречение от първия параграф за романа «Идиот» всъщност се отнася за Николай Всеволодович Ставрогин от «Бесове»: "Отношенията му с грешницата Мария явно са вдъхновени от отношенията между Исус и Мария Магдалена."

Поради тази причина то би трябвало да се отстрани.