Беседа:Хомосексуалност

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към навигацията Направо към търсенето

2004 • 2006 • 2007 • 2009 • 2010 • 2013 • 2014 • 2015

Външни препратки[редактиране на кода]

Преместено тук от Уикипедия:Разговори. --Поздрави, Петър Петров 19:09, 23 декември 2017 (UTC)

Някой може ли прецени дали в тази статия външните препратки не са прекалено много? И другите от темата са същите. --Rumensz (беседа) 09:07, 23 декември 2017 (UTC)

За мен са ужасно много и няма никакъв смисъл. Количеството външни препратки не правят статията по-добра. За всичко трябва да има мярка. --Молли (беседа) 09:42, 23 декември 2017 (UTC)
9kB текст само препратки?! Можеше и вие да ги махнете – У:ВнП. --Поздрави, Петър Петров 10:07, 23 декември 2017 (UTC)
Не го правя, защото темата не ми е позната, а и ЛГБТ-редакторите са обидчиви.--Rumensz (беседа) 10:39, 23 декември 2017 (UTC)
Rumensz, ЛГБТ-редакторите са обидчиви, когато ги обиждат. Като човек, който е активен в редакциите и създаването на ЛГБТ страници и категории, мога да кажа, че съм бил свидетел на голямо неуважение от страна на някои редактори.Radiohist (беседа) 12:53, 23 декември 2017 (UTC)

──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────── Може би. Но освен това и са твърде напористи в пропагандирането, което пък е дразнещо. --Rumensz (беседа) 12:58, 23 декември 2017 (UTC)

Всяка социална група има по-крайни представители – и сред хетеросексуалните има немалко такива, и сред привържениците на свободния пазар, и сред радетелите за социална държава, и пр., и пр. Въпреки, че тези крайности са често и най-гласовитите – а дори точно заради това – не трябва да обобщаваме, че всички останали са също такива. Освен това, никога не бива да се изключва и възможността определени особено напористи и екстремни случаи да са всъщност провокации или най-малкото тролене.
— Luchesar • Б/П 13:37, 23 декември 2017 (UTC)
Luchesar Все пак благодаря ти, че призова да не слагаме всички под общ знаменател. Въпреки това, не се сещам за нито един случай, когато ЛГБТ редактори са били „напористи в пропагандирането“. Коментарът на Rumensz беше много пошъл. Какво се влага в думата „пропагандиране“? Всяка една информация добавена в Уикипедия може да се тълкува като „пропагандиране“. Защо не счита той за такиви моите редакции над българските озвучаващи актьори? Ако попитаме потребителят Rebelheartous, сигурно ще каже, че поведението на Rumensz би могло да се определи като дразнещо.Radiohist (беседа) 17:45, 23 декември 2017 (UTC)
Ами вижте редакциите на Потребител:NikolaiAtanasov. Освен саморекламата, си е и в контекста на въпроса. --Rumensz (беседа) 17:50, 23 декември 2017 (UTC)
Добър ден, казвам се Потребител:NikolaiAtanasov. Опитвам се да подобря три статии в Уикипедия, защото са много непрофесионално написани. Нямам намерение, разбира се, да правя мащабни промени, а само критично важни корекции. Смятам, че външните препратки тук никога няма да са прекалено много. А приносите ми към статията "Евнух" са критично важен минимум, тъй като е написана по смущаващо аматьорски начин. Ние всички имаме още много да работим, докато настигнем постиженията на англоезичния свят. Прочее, пиша ви от Флорида. Умолявам участниците в тази дискусия да престанат да отменят редакциите ми, а да ги прочетат по-внимателно, за да се убедят колко са насъщни. Що се отнася до саморекламата - аз съм автор много добре познат в Софийската академична среда. Ако си направите труда да разучите виртуалния ми отпечатък, ще видите, че съм достатъчно авторитетен и щедър, за да отделя от времето си и да работя над непрофесионални статии в непрофесионална виртуална енциклопедия. Тази тук статия за хомосексуалността е под всякаква критика, но аз нямам време да внасям обемни материали от авторитетни източници и затова предлагам само минимални подобрения, за да бъде събрана най-насъщната информация на едно място. Всичките ми приноси относно Евангелието от Матей са критично важни, защото то съдържа единствената убедителна защита на гей мъжете в цялата история на организираните религии, а българите не са нясно с това, защото нашите библейски преводи са изтрили древните гей мъже, наричани "евнуси". Изобщо, моля ви да престанете да блокирате опитите ми да подобря Уикипедия, а вместо това да си свършите домашното и да проучите защо съм по-голям авторитет по темата от вас. Благодаря за вниманието. --Предният неподписан коментар е направен от NikolaiAtanasov (приноси • беседа)  (проверка)
Потребител:NikolaiAtanasov Напълно съм съгласен с вас и сърдечно Ви благодаря за коментарът.Radiohist (беседа) 18:16, 23 декември 2017 (UTC)
Аз така надут текст не бех чел отдавна тук - Argumentum ad verecundiam е стандартна логическа грешка, любезни. Ако ще правите промени, опрете се на научна литература, ако ще се хвалите - идете некъде другаде. --Мико (беседа) 18:19, 23 декември 2017 (UTC)

────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────Моите хвалби не са писани от мен, а от авторитетни литератори и библейски изследователи в Софийския университет и другаде. Повтарям за последен път - оправете си домашното и проучете защо нямате авторитета да отменяте приносите ми към статиите в тази аматьорска "енциклопедия". Единствената причина да си жертвам времето тук е досадният факт, че тези калпави статии излизат първи в търсачката на Гугъл и плебсът ги чете, без да знае колко са сгрешени и недостатъчни.[Потребител:NikolaiAtanasov]]

О, Боже - Вие сте взели сериозно наистина. Аматьори, плебс, авторитет... След като отказахте да прочетете връзките, които ви предложих, моля Ви, не споделяйте повече мисли с нас - прекалено сме жалки за интелектуалната Ви мощ. --Мико (беседа) 18:28, 23 декември 2017 (UTC)
Мико Защо да е надут текста на неговата биография в уики? Нито нарушава неутралността, нито нищо. А вие защо веднага искате източници за информацията, вместо лесно да си я намерите в тези, които вече са поставени в нея, както направих аз. Нямате право да коментирате другите редактори, след като вие не си вършите работата особено добре.Radiohist (беседа) 18:34, 23 декември 2017 (UTC)
Искам източници, защото нема. Работата си я вършим тук както намерим за добре - съвсем не съм длъжен да търсим източници и да оправям всекви тъпи статии. Иначе браво на Вас, че ги намерихте. Под надут текст визирах това - Ако си направите труда да разучите виртуалния ми отпечатък, ще видите, че съм достатъчно авторитетен и щедър, за да отделя от времето си и да работя над непрофесионални статии в непрофесионална виртуална енциклопедия., както и останалите излияния на въпросния редактор. --Мико (беседа) 18:48, 23 декември 2017 (UTC)
Искам източници, защото нема - Проблемът е, че „нема“ желание от ваша страна да ги търсите. Работата си я вършим тук както намерим за добре - Това някакво криворазбрано оправдание за вандализъм ли е?Radiohist (беседа) 18:53, 23 декември 2017 (UTC)
Radiohist, ще Ви помоля най-настоятелно да не използвате термина вандализъм така фриволно - тук не е прието да наричаме вандализъм нежеланието на редакторите да вършат чужда работа. Никой не е длъжен тук никому - цитирането на източници лежи на плещите на този, който прави твърденията.--Алиса Селезньова (беседа) 19:40, 23 декември 2017 (UTC)
Да, напълно сте прав НЕМА никво желание да търсим източници. Но имам желание да ги искам - и хоп, Вие ги намерихте - така върви Уикисветът. Тука всички сме доброволци - правим каквото можем и както намерим за добре. :-D --Мико (беседа) 18:59, 23 декември 2017 (UTC)

──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────── Защо Алиса Селезньова е изтрила изречението за последната ми книга? Radiohist, умолявам ви да го възстановите, защото тя ме е заплашила с блокиране. И продължавам да настоявам, че приносите ми относно Евангелието от Матей са критично важни! Защо всевъзможни хора продължават да блокират опитите ми да посоча защитата на гей мъжете от Исус в това Евангелие. Това не е детска площадка за инфантилен саботаж, а мрежа за важна информация. Потребител:NikolaiAtanasov

Защото не е ясно откъде е взета информацията, че този текст от Библията е защитата на гей мъжете от Исус. Моля вижте как се посочват източници на информацията и кои са благонадеждни, сложих ви една цветна лентичка с препратки на вашата беседа. --Поздрави, Петър Петров 19:20, 23 декември 2017 (UTC)
Защото всевъзможни хора продължават да настояват, че всевъзможни свободни съчинения са критично важни. Така върви Уикипедия - с цитиране на благонадеждни източници, а не със самохвалство.:-)--Алиса Селезньова (беседа) 19:40, 23 декември 2017 (UTC)
Ето го източникът, доказващ защитата на гей мъжете(евнусите) от Исус: [1]. Опитах се да го прибавя към статията "Евнух", но Вие продължавате да ме блокирате. Тази теза представлява диамантът в короната на модерната библеистика - евнусите са древният прототип на съвременните гей мъже, а Исус твърди, че те са "родени така от утробата на майка си"(Матей 19:12). Но българите не знаят за тази защита, защото в Българските библии думата "евнуси" е изтрита с погрешния превод "скопци" [2]. Сега отивам да си довърша статията за МЕН. Потребител:NikolaiAtanasov
беседаПосочих Ви източника, защо продължавате да саботирате собствената ми страница? Потребител:NikolaiAtanasov
Но наистина - вземете прочетете поне некоя от страниците, които Ви се посочиха - статията НЕ Е ВАША - тъкмо обратното НЕ Я РЕДАКТИРАЙТЕ, тъй като сте в конфликт на интереси. --Мико (беседа) 21:16, 23 декември 2017 (UTC)
Източниците сами си ги поставяте, не някой друг вместо вас. Как става това може да прочетете тук.--Rebelheartous (беседа) 21:18, 23 декември 2017 (UTC)
Поставих източникът многократно, но Алиса продължава да го трие! Потребител:NikolaiAtanasov
NikolaiAtanasov, предлагам да пишеш в беседата като обясниш каква информация искаш да се включи, кой ти е източникът за нея и да помолиш опитен редактор да ти помогне по включването й по начин, който е уместен. Аз, например, бих помогнал. Конкретно в статията Евнух виждам, че поставяш източника като някаква обща литература накрая. Тук, в Уикипедия, източникът трябва да служи за позоваване с бележка под линия към всяка отделно твърдение или група твърдения. Това означава съответните отделни изречения да са придружени с бележка под линия, която гласи "Виж еди-кой си източник". Отделно - с уговорката, че не съм следил спора - възможно е други редактори да са счели, че (1) си правиш самореклама, като се позоваваш на писана от самия теб статия и (2) че ти като автор на тази статия, на която се позоваваш, нямаш необходимите компетенции. Щом се позоваваш на публикации на академици, по-добре ползвай тези въпросни първоизточници, а не твоите статии, позоваващи се на тях. На последно място, но не по важност, като виждаш, че ти трият нещо повече от веднъж, пиши в беседата на съответната статия, за да научиш защо. --Stalik (беседа) 19:39, 3 януари 2018 (UTC)
Stalik, потребителят беше блокиран безсрочно заради поведението си, но предвид твоето желание да помогнеш, свалих блокирането му.
— Luchesar • Б/П 19:59, 3 януари 2018 (UTC)
Аз не бях влизал две-три седмици. Ще се постарая тия дни да проследя дали потребителят ще има приноси и ще го подпомагам. --Stalik (беседа) 20:04, 3 януари 2018 (UTC)
NikolaiAtanasov, виждам новите ти приноси и предполагам, че не си проследил дискусията тук. Моля те да го направиш и щом това стане да пишеш тук, за да намерим най-подходящ начин информацията, която считаш за ценна в статията, да бъде инкорпорирана в нея. --Stalik (беседа) 21:12, 9 януари 2018 (UTC)
Убеден съм, че всеки българин трябва да знае за защитата на древните гей мъже(евнусите) от Исус в Матей 19:12 ("някои евнуси са родени така от утробата на майка си"), защото тя е единствената убедителна защита на хомосексуалността в цялата история на организираните религии. Българските граждани не са запознати с нея, защото евнусите от Матей 19:12 са изтрити с погрешния превод "скопци" във всички български библии. Затова смятам, че е необходимо в раздела "Религия" да се прибави накрая следния абзац:

"В Евангелието от Матей(19:12) Исус от Назарет описва три вида евнуси, чиято единствена обща характеристика е липсата на потомство. Първият вид евнуси включва мъже, които са "родени така от утробата на майка си", от което може да се заключи, че те са хомосексуални, защото не могат да са кастрирани преди раждане. Съвременната библеистика вече е събрала доказателства за съществуването на този древен прототип на съвременния гей мъж от многобройни други източници.[1][2] Вторият вид включва всички "скопци"(неточен български превод на гръцката дума "eunouchoi"[3][4]), независимо от това дали са хомо- или хетеросексуални мъже. А третият вид евнуси, според Исус, са онези, които се отказват от потомство, за да посветят живота си на богослужение. В заключение може да се обобщи, че повечето евнуси в античния свят са били хомосексуални, тъй като малцина хетеросексуални мъже са се подлагали на кастрация, за да се сдобият с добре платени длъжности." Като източници към този абзац могат да се посочат следните линкове: [1] Библейски текстове за еднополовата любов. Джеф Майнър, Джон Тайлър Конъли [2] Евнусите са библейските гей мъже. Марк Брустман [3] Матей 19:12 в гръцки оригинал [4] Матей 19:12 в неточен български превод Настоявам тези подобрения да бъдат въведени в името на историческата коректност и в името на справедливостта за българските хомосексуални граждани.NikolaiAtanasov

При първа възможност ще прегледам източниците и предложа как информацията би могла да се включи по начин, съответен на правилата и принципите на Уикипедия. --Stalik (беседа) 18:38, 10 януари 2018 (UTC)
Най-доброто разрешение на проблема е да се преведе статията от английската Уикипедия, но никой няма време за това. Аз ви предлагам най-бързата стратегия с тезата на Марк, който е свършил всичката работа по разследването вместо нас. Той е посочил десетки други източници и ние можем да си спестим времето като посочим на централно място неговия труд. Още повече, че за българските читатели многообразието от световни примери не е толкова важно, колкото примера от християнския корпус - Матей 19:12, защото християнството е в центъра на българската културна традиция. Най-важната цел на българската Уикипедия е да закове на централно място в националното съзнание факта, че евнусите, които "са родени така от утробата на майка си"(Матей 19:12), са библейските гей мъже, защитени от самия Исус Христос в най-авторитетното от четирите канонични евангелия - първото! Всеки българин трябва да знае, че Исус приема хомосексуалните мъже, които по негово време са носели името евнух! Няма значение дали Матей е цитирал автентичен арамейски източник, защото евангелието му е канонизирано и цитирано от всеки български хомофобски поп, саботиращ равните права за българските гей мъже и поради това продължаващ балканската традиция на преследване на хомосексуалността. Матей 19:12 се намира точно в центъра на всяка възможна християнска идеология за защита на хомосексуалните мъже от насилие.

NikolaiAtanasov

NikolaiAtanasov, струва ми се, че ви убягват някои неща относно Уикипедия както тази на български език така и на всички останали. Първо това тук е Уикипедия на български език а не Уикипедия на българите. Нито на етническите българи каквото и да значи това нито на българските граждани, което е доста ясно понятие. Второ далеч не всички читатели на българската уикипедия са християни нито пък са длъжни да бъдат такива. Трето Уикипедия не е трибуна за каквато и да е пропаганда нито За нито Против каквото и да е. Водещ принцип в Уикипедия на всички езици е принципът на неутралност. Затова е най-добре да престанете да използвате изрази от рода на „Всеки българин трябва да знае, че Исус ...“ и „.. за българските читатели многообразието от световни примери не е толкова важно, колкото примера от християнския корпус ..“. Както България е светска държава и в нея всички български граждани са равноправни независимо от вероизповеданието си така и всички, които се смятат за българи по света или не се смятат за такива, но по някаква причина четат Уикипедия на български не са длъжни да се съобразяват с Вашето лично мнение по въпроса и особено пък не са длъжни да се съобразяват с Вашата трактовка на християнството. Накратко тук не е място за проповеди. Пишете неутрално и цитирайте източници и оставете останалото за съответните места и време. --Сале (беседа) 22:36, 10 януари 2018 (UTC)
Аз предлагам да прекратим паралелните дискусии, защото такава тече и в по-релевантната статия Библия и хомосексуалност ето тук. --Stalik (беседа) 22:42, 10 януари 2018 (UTC)