Беседа:Цар на българите

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към навигацията Направо към търсенето

Цар на българите[редактиране на кода]

Преместено от Борис III

Официалната титила на българските царе след Освобождението е "ЦАР НА БЪЛГАРИТЕ" а не "Цар на България". Това отразява връзката на Царя основно с народа - Цар, владетел е на НАРОДА, не на държавата или териториата България - принадлежи на народа.

Горният текст беше добавен от анонимен редактор на адрес 83.228.9.237 в статията за Борис. Може и да е вярно за титлата, но това за държавата/територията вече са неенциклопедични измишльотини. Когато народа остава в Гърция, Румъния и Сърбия тоя цар не им е цар (колко и да му се иска). Поради недоказаност го оставям в тази беседа вместо да го слея в статията. -- Златко ± (беседа) 06:23, 2 септември 2006 (UTC)
Глупости на търкалета Златко... Когато някой средновековен владетел завладее територии от съседна държава, то тутакси този владетел прикачва към титлта си "цар на ..... и ....." - Цар на българи и гърци, Цар на сърби и гърци... и така нататък... Когато мислите за Средновековието, НЕ мислете със днешни категории на националната държава!!! --Пакко 09:55, 17 ноември 2007 (UTC)