Беседа:Шампионска лига на УЕФА

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към навигацията Направо към търсенето

Преместване[редактиране на кода]

Дали не е по-добре да се премести страницата на Шампионска лига или УЕФА Шампионска лига все пак турнирът се казва так от 16 години вече? --инж. Христов Flag of Bulgaria.svg беседа приноси 20:24, 16 май 2008 (UTC)

И аз мисля, че не е правилно тази статия да се нарича по този начин - по-скоро Шампионска лига на УЕФА --keranov 16:26, 17 май 2008 (UTC)
Присъединявам се --GVF 21:54, 21 май 2008 (UTC)
Ами решено е тогава --Scroch Black ribbon.png беседа приноси 13:49, 5 юни 2008 (UTC)

Въпрос[редактиране на кода]

Имам един въпрос относно спечелилите купата на Европа. Сърбия като наименование на страна не съществува през 1991 година. Тогавашното име на държавната формация е СР Югославия, ако не се лъжа. Следователно, трябва ли да бъде отбелязано, че се касае за Югославия, а не за Сърбия например?--Предният неподписан коментар е направен от анонимен потребител с адрес 78.90.47.103 (беседа • приноси) 15:54, 21 май 2010‎ (UTC).

Това за връчването на купата завинаги не е съвсем вярно . Тази година Байерн няма да задържи трофея , защото Уефа промени правилото преди 3 години. Сега вече всеки отбор получава копие с гравирано името си на купата , а оригинала с гравираните всички имена на шампионите не се запазва , а се връща. А и предишното правило е малко по различно. Купата се подарява на даден отбор , когато спечели 3 последователни титли или общо 5. Да това е така , но когато се връчи купата показателите на този отбор се зануляват и той отново трябва да я спечели 3-пъти или отново общо 5 пъти. Искам да кажа , че Байерн след като спечелиха 3-те кеш и им беше подарен трофей , им се зануляват показателите и следващия трофей , който трябваше да получат(ако още важеше правилото) щеше да бъде или за 3 последователни или на 8-мата им купа. Сега според тази статистика те притежават 2 трофея , защото след получаването на купата им се броят 0. Само Реал имат 2 запазени купи. Едната е след 3-тия от общо 5 последователни успеха през 50-те , а другата е когато печелят 8-мата през 2000г. Тогава натрупват общо 5 след 3-те последователни. Но вече това правило го няма и купата не се подарява.