Бизнес икономика

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към навигацията Направо към търсенето

Бизнес икономика е тази част от икономическата теория, която се фокусира върху бизнес предприятията и изследва факторите, допринасящи за разнообразието от организационни структури и отношения на фирмите с труда, капитала и пазарите за продукти. [1]

История[редактиране | редактиране на кода]

Опитът за преодоляване на разстоянието между дисциплините бизнес и икономика датира поне от 1997, с публикуването на учебници по дисциплината на английски [2] В България специалността навиза през 2005 в УНСС, където тогава започва преподаването по специалност „Бизнес икономика“, по-късно специалността започва да се преподава и в други български университети.

Източници[редактиране | редактиране на кода]

  1. ((en)) Moschandreas, M (2000) Business Economics, Business Press Thompson Learning, 2-ро издание
  2. Win Hornby, Robert Gammie, Stuart Wall, Business economics, p. X
Криейтив Комънс - Признание - Споделяне на споделеното Лиценз за свободна документация на ГНУ Тази страница частично или изцяло представлява превод на страницата „Business economics“ в Уикипедия на английски. Оригиналният текст, както и този превод, са защитени от Лиценза „Криейтив Комънс - Признание - Споделяне на споделеното“, а за съдържание, създадено преди юни 2009 година — от Лиценза за свободна документация на ГНУ. Прегледайте историята на редакциите на оригиналната страница, както и на преводната страница. Вижте източниците на оригиналната статия, състоянието ѝ при превода и списъка на съавторите.  

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]