Букети от бонбони

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към: навигация, търсене
Букет от бонбони
Букет от бонбони
Букет от бонбони

Букетите от бонбони представляват оригинална комбинация от шоколадови бонбони, опаковъчни хартии и сухи елементи.

Те са избирани често като оригинален подарък, подарък за рождени дни и подаръци за деца.

История[редактиране | редактиране на кода]

Букетите от бонбони започват да се налагат на пазара с подаръци в началото на 21 век. Масовото им разпространение е основно в САЩ и Канада. С тяхната популяризация се заемат определени кръгове от големи фирми, предлагащи услуги за анимиране на празненства, продажба на подаръци и онлайн търговия с цветя и подаръци. Идеята им е изхождала от това да оптимизират букетите то цветя в комбинация с шоколадови бонбони.

В Европа букетите от бонбони се продават първоначално във Великобритания, Франция, Германия. Към момента композиции и букети от бонбони могат да бъдат поръчани от всеки по-голям магазин и сладкарско ателие в Европа и Западна Русия.

Около 2005 – 2006 г. букетите от бонбони навлизат на територията на България – основно чрез онлайн магазини за цветя и подаръци, които подготвят тяхното аранжиране след приети за това поръчки. Търсенето се увеличава и днес в страната има специални ателиета за направата на букети от бонбони, композиции от захарни фигури и много други разнообразни „вкусни“ букети и изненади.

Описание[редактиране | редактиране на кода]

Букетите от бонбони представляват ангажимент от шоколадови бонбони, сухи елементи и луксозни опаковъчни хартии, мрежи, панделки. Те се спояват чрез употребата на нагорещен силикон – директно от пръчка или чрез използването на специален силиконов пистолет, използван също за аранжирането на сватбени букети.

Основните бонбони, използвани за изработката на този вид букети, са Ferrero Rocher, Raffaello, Lindor. В Русия, България и страните от Балканския полуостров букетите от бонбони и сладките букети се аранжират и с турски и руски бонбони, комбинират се с други бонбони в различни форми, със захарни фигурки и близалки.