Буря в Рая

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Буря в Рая
Tormenta en el Paraiso
ЖанрТеленовела
Създател(и)Каридад Браво Адамс
СценарийМарсия дел Рио
Клаудия Веласко
Рикардо Техеда
Мария Антониета „Калу“ Гутиерес
Литературна редакция
Марта Хурадо
РежисураАурелио Авила
КамераАлфредо Санчес
АктьориСара Малдонадо
Ерик Елиас
Мариана Сеоане
Ернесто Д'Алесио
Хосе Луис Ресендес
Ингрид Марц
Франсес Ондивиела
Алехандро Томаси
Урсула Пратс
Начална мелодияNo Se Me Hace Facil на Алехандро Фернандес
Крайна мелодияAtrévete a mirarme de frente на Мариана Сеоане
Страна Мексико
ЕзикИспански
Епизоди185
Продукция
Изпълнителен продуцентХуан Осорио
Времетраене45 минути
Разпространение
ТВ каналТелевиса
Излъчване12 ноември 2007 г. – 25 юли 2008 г.
Външни препратки
[Уеб сайт Официален уебсайт]
Страница в IMDb

„Буря в Рая“ (на испански: Tormenta en el Paraiso) е испаноезична теленовела създадена от компания Televisa в Мексико през 2007 г. Излъчва се в периода от 12 ноември 2007 г. до 25 юли 2008 г. по канал Телевиса.

История[редактиране | редактиране на кода]

През 1519 година вождът на маите – Ацак, разбира че дъщеря му се е отдала на бял мъж. Тя e трябвало да бъде принесена в жертва на боговете заедно с една черна перла. Той знае, че белия мъж ще я отнесе със себе си и затова изрича проклятие, което гласи, че всеки който вземе тази перла няма да види щастие. През 1987 година морския биолог Ернан Ласкано заедно с приятеля си Елисео Браво открива Черната перла. Елисео предизвиква смъртта му и оставя жена му Анали сама с новородената Аймар, въпреки че обещава да се грижи за тях след смъртта му. Недалеч от имението, което той купува с парите от съкровището, се намира домът на семейство Росемберг. По онова време един политик подпалва дома им, като в пожара оцелява само малката Карина Росемберг, която след време полудява и всички започват да я наричат „лудата от руините“. Минават двадесет години а, Аймар е голяма и красива жена. Тя живее с майка си на остров Косумел. Когато Николас отива в Косумел и среща Аймар, двамата се влюбват и решават да се оженят. Когато политикът умира, дъщеря му Маура си връща за неговото погребение и мащехата ѝ Луиса и разказва за това как са пред банкрут и двете заедно заминават за Веракрус, за да може Маура да се представи за Карина Розебрерг и да отмъкне богатството и. Когато Елисео разбира, че това е Карина Росемберг, настоява Николас да се ожени за нея. Създава се един любовен триъгълник, и Аймар и Николас, ще трябва да преминат през много изпитания, за да бъдат щастливи заедно.

Участват[редактиране | редактиране на кода]

В България[редактиране | редактиране на кода]

В България теленовелата е излъчена през 2008–2009 г. по bTV. Ролите се озвучават от артистите Ася Рачева, Лина Златева (заменена за кратко от Вера Методиева), Тодор Николов, Светломир Радев и Владимир Колев.

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]