Бутилка (игра)

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към: навигация, търсене
Бутилка
Spin The Bottle
Spin the bottle.jpg
Информация
Играчи 4 или повече
Продължителност по желание на играчите
Сложност ниска
Стратегия няма стратегии
Случаен елемент завъртането на бутилката

Spin The Bottle (в превод от английски означава "Завърти шишето") е игра за тийнейджъри. Обикновено тази игра се играе по партита и рождени дни.

Играе се поне от 4 играчи, но е по-интересно, когато са 6 или повече.

Играчите застават в кръг (момче срещу момиче или без ред), поставят бутилката по средата в легнало положение и някой от играчите я завърта силно. След като бутилката спре да се върти, участникът попаднал срещу гърлото ѝ трябва да целуне първия играч. След това на свой ред завърта бутилката и получава правото да бъде целунат.

Съществува вариант на играта, в който соченият от бутилката играч може, ако иска, да не целуне този, който е завъртял бутилката, но трябва да му отговори на неудобен въпрос.

Играта има и друг вариант, наречен „Истина или предизвикателство“. При истината се задава въпрос, който трябва да се отговори истина, а ако участникът не иска, трябва да го предизвикат. Предизвикателството може да включва всичко: събличане на дреха, целувка, да изпееш нещо и мн мн др.


Има и степени: 1-ва степен е въздушна целувка 2-ра степен е целувка по бузата 3-та степен е целувка по устата 4-та степен е продължителна целвувка по устата (1 мин) 5-та степен е целувка с език 6-ма степен е продължителна целувка с език (1 мин)

Степента се определя от човека завъртял бутилката[източник? (Поискан преди 4 дни)]