Бялата робиня

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Бялата робиня
La esclava blanca
ФорматТеленовела
СценарийКлаудия Ф. Санчес
Саид Чами
Андрес Бургос
Едуардо Галдо
Мария Хелена Порта
Клауда Санчес
РежисураЛилиана Боканегра
Матео Стивалберг
АктьориНереа Камачо
Ориан Суарес
Мигел де Мигел
Модесто Лацен
Страна Колумбия
ЕзикИспански
Епизоди62
Продукция
Изпълнителен продуцентХулиана Барера
Изпълнителни продуцентиАна Мария Перес Мартинес
Маурисио Руиз
Разпространение
ТВ каналКаракол Телевисион
Излъчване26 януари – 25 април 2016 г.
Външни препратки
Официален уебсайт
Страница в IMDb

„Бялата робиня“ (на испански: La esclava blanca) е колумбийска теленовела, продуцирана и излъчена от Каракол Телевисион през 2016 г.

В главните роли са Нереа Камачо, Ориан Суарес, Мигел де Мигел и Модесто Лацен.[1][2]

Сюжет[редактиране | редактиране на кода]

Виктория Кинтеро е родена дъщеря на Дон Доминго Кинтеро, собственик на имението Ел Еден, и съпругата му Елена. След няколко седмици родителите ѝ умират в пожар, умишлено запален от съседен собственик на земя и търговец, Николас Паренйо, който иска земята от Кинтеро. Виктория е спасена от черната си медицинска сестра Лоренца и съпруга ѝ Томас. С дъщерите си Милагрос и Росита Виктория е отведена в паленка дълбоко в джунглата, където в продължение на дванадесет години израства като кестеняв, вярвайки, че това е нейното семейство.

Виктория има приятел в паленкето Мигел, извънбрачният син на Сара, избягала робиня, и Пареньо. Заедно те посещават град Санта Марта, но са върнати към паленката от войници, които вярват, че Виктория, бяло момиче, е отвлечена. След това Паррено чува за предполагаемо отвлеченото момиче, предполага, че е изчезналата Виктория, и заповядва на своя бригадир да я убие. При нападение над паленкето много от кестенявите, включително Лоренца, биват убивани, а оцелелите са пленени и върнати в робство. Томас, дъщерите му и Мигел вече стават роби на Пареньо.

Виктория избягва нападението и търси убежище в селската църква, чийто свещеник отец Октавио я изпраща да се присъедини към манастир в Испания, където я учат да чете, пише и служи като послушница. Няколко десет години по-късно Виктория избягва от манастира с помощта на най-добрия си приятел Ремедиос. След това тя се връща в Санта Марта, представяйки се за Лусия де Бракамонте, испанска аристократка, която е сключила споразумение да се ожени за Пареньо. Планът на Виктория е просто да намери Мигел и семейството му и да ги отведе, но в Санта Марта ѝ разказват историята на смъртта на родителите си и решава да остане и да унищожи Пареньо.

Актьори[редактиране | редактиране на кода]

В България[редактиране | редактиране на кода]

В България теленовелата се излъчи през 2018 г. по Диема Фемили с дублаж на български език.

Източници[редактиране | редактиране на кода]

  1. Nerea Camacho, 'La esclava blanca' // Посетен на 22 May 2016.
  2. La historia de Esclava Blanca contada por sus protagonistas // Посетен на 22 May 2016.

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]