Вексил

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към навигацията Направо към търсенето
Вексил
ベクシル 2077日本鎖国
(Vexille)
Режисьори Фумихико Сори
Продуценти Казуя Хамана
Сценаристи Харука Ханда
Фумихико Сори
Музика Пол Окенфолд
Разпространител Flag of Japan.svg Shochiku
Flag of the United States.svg FUNimation
Премиера Flag of Japan.svg 18 август 2007
Flag of the United States.svg 14 февруари 2008
Времетраене 109 мин.
Страна Япония
Език японски
Бюджет $10 000 000
Външни препратки
Официален сайт
IMDb Allmovie

Vexille (на японски: ベクシル 2077日本鎖国) е японски компютърно анимиран филм от 2007 г. Режисрин е от Фумихико Сори известен с режисурата си на филма Пинг Понг.

На 60-ият кинофестивал в Локарно Vexille прави своята премиера и лицензът за разпространение е продаден на 75 страни включително и на американския разпространител FUNimation, като оттогава броят на страните е нарастнал до 129.[1]

Сюжет[редактиране | редактиране на кода]

Към 2060 г. роботиката е напраднала до степен, в която кибернетиката е приемлива. Световното мнение е негативно към големия напредък на роботиката и през 2067 г. са спрени всякакви нови разработки по едностранна забрана на ООН. Япония е против тази забрана, но не може да спре одобряването ѝ.

В знак на протест Япония се оттегля от световната политика. Всички чужденци в страната са депортирани и е забранено влизането на бъдещи имигранти в страната. Освен това страната инсталира мрежа от магнитно поле, което покрива цялата ѝ територия и прави невъзможно проникването на излъчвания от целия електромагнитен спектър, спътниково наблюдение или каквато и да е комуникация с Япония.

През 2077 г. поредица от странни инциденти отвеждат Американската технологична полиция до убеждението, че Япония разработва забранени технологии. Изпратен е екип, който да провери обстановката в страната. Сред тях е и ветеранът агент Вексил.

Вижте също[редактиране | редактиране на кода]

Източници[редактиране | редактиране на кода]

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]