Вечерното шоу на Слави Трифонов

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към навигацията Направо към търсенето
„Вечерното шоу на Слави Трифонов“
Жанр шоу
Създател(и) Слави Трифонов
Сценарий Иво Сиромахов
Хаджи Тошко Йорданов
Филип Станев
Драгомир Петров
Ивайло Вълчев
Александър Вълчев
Актьори Краси Радков
Мариан Бачев
Иво Сиромахов
Водещ(и) Слави Трифонов
Иво Сиромахов
Страна България
Език български
Продукция
Изпълнителен продуцент Цветанка Григорова
Ласка Димитрова
Продуцент(и) Диана Младенова
Ася Тодорова
Времетраене 50 – 52 минути (без рекламите)
Разпространение
ТВ Канал 7/8 ТВ
Картина HD 16:9
Излъчване 4 ноември 2019 — настояще
(понеделник-петък от 22:00)
Външни препратки
Официален уебсайт

Вечерното шоу на Слави Трифонов е българско вечерно делнично ток шоу с водещ Слави Трифонов.[1] Предаването стартира на 4 ноември 2019 г. и се излъчва от понеделник до петък от 22:00 по 7/8 ТВ.

Записва се всяка делнична вечер в студията на Doli Media Studio в квартал „Левски Г“, София с 16:9 HD качество на картината.

„Вечерното шоу на Слави Трифонов“ е наследник на „Шоуто на Слави“ по bTV и като такова запазва идентични или подобни почти всички елементи – структурата на студиото, сегментите и концепцията на отделните броеве, както и в него отново участва Ку-Ку бенд. Комедийните скечове се играят от актьорите Краси Радков и Мариан Бачев, както и сценариста Иво Сиромахов.

Стартът на предаването е и най-гледаната продукция на 7/8 ТВ.[2]

Сегменти[редактиране | редактиране на кода]

Предаването се различава от класическата структура на американските късни вечерни ток-шоута заради силната комуникация между водещия и бенда.

Почти напълно следва концепцията на предишното предаване на Трифонов – „Шоуто на Слави“ и отново акцент са коментарите на водещия върху актуалните теми от деня, както и тяхната музикална или актьорска интерпретация. Основно място заемат ежедневните гости от различни сфери на шоубизнеса, културата и политиката като екипът подготвя повече от един гост във всяко предаване – за разлика от „Шоуто на Слави“.

Специални проекти[редактиране | редактиране на кода]

  • Празнични предавания – като ежедневно ток-шоу предаването продължава практиката екипа на Седем-осми да подготвя специални празнични предавания за големи празници.
  • Порасналите деца на Шоуто  – специално издание на предаването, в което гостуват всички деца-изпълнители, станали популярни и започнали кариерата си в „Шоуто на Слави“. Излъчено е на Бъдни вечер - 24 декември 2019 г. Сред участниците в предаването са г-ца Крисия, г-н Андреев, г-ца Тереза, Хасан и Ибрахим Игнатови, Даниела Пирянкова, Симона Иванова, Гергана Тодорова, Диана Чаушева, Сава Чиплич, Вяра Райчева и вокален ансамбъл „Фортисимо“.

Рубрики[редактиране | редактиране на кода]

  • Вечерта на актьорите - продължение на „Актьорската вечер“ от Шоуто на Слави. Рубриката се излъчва всеки понеделник от 18 май 2020 г., като преди това е отделена в собствено предаване със същото име. Излъчва се излъчва до есента на същата година.
  • Златната рибка - водещи на рубриката са Слави Трифонов и Краси Радков. Зрителите могат да изпращат свои въпроси, желания и предизвикателства към Слави, Краси, бенда и екипа на шоуто, а те ги изпълняват по телевизията. От 20 май 2020 г. се излъчва всяка сряда. Последният епизод на рубриката е излъчен на 28 февруари 2021 г.
  • Мис Левски Г – конкурс за красота, който започва от 24 до 28 февруари 2020 с кастинг, в който участват всички записали се за участнички. Същинската част на конкурса започва на 4 юни, като се излъчва всеки четвъртък и петък. В нея участват избраните от журито 15 участнички, като всяка седмица им се поставят различни задачи. Членове на журито са Слави Трифонов (от 16 до 24 юли заменен от Краси Радков), Камен Воденичаров и Иво Сиромахов. Победителка е Дора Симеонова.
  • Star Reporters – репортерът Борислав Борисов представя интервюта с популярни светски личности, след което ги коментира с водещия. Често видеата са имали своята премиера преди това в каналите на Star Reporters в платформите за видеосподеляне. Излъчва се от ноември 2019 г. до март 2020 г., а от 25 юли се излъчва отделно всяка събота с повторение в неделя по 7/8 ТВ.
  • Зловинарник – продължение на рубриката „Новинарник“ от „Шоуто на Слави“. Представлява комедиен анимационен вариант на новините от България и света.
  • Българи, достойни за уважение – продължение на рубриката „Достойни за уважение“ от „Шоуто на Слави“. В нея в предаването гостуват хора, направили живота на някого друг по-добър.

Източници[редактиране | редактиране на кода]