Ви (певец)

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Ви
Информация
ПсевдонимВи
Роден
김태형 (Ким Техьонг)
30 декември 1995 г. (1995-12-30) (28 г.)
СтилКей поп
ИнструментиСаксофон
ГласЛиричен Баритон[1]
Активностот 2013 г.
Музикален издателBig Hit Entertainment
Pony Canyon
Уебсайтbts.ibighit.com
Ви в Общомедия

Ким Те-хьонг (на корейски: 김태형; коригирана романизация на корейския език: Kim Tae-Hyung), известен като Ви е южнокорейски певец, танцьор, композитор и актьор. Ви става известен като член групата BTS, с която дебютира през 2013

Биография[редактиране | редактиране на кода]

Ким Те-Хьонг е роден в Дегу, Южна Корея на 30 декември 1995 година. Семейството му се състои от родителите му, по-малка сестра и по-малък брат. Когато е дете, неговата мечта е била да стане достоен мъж, също като баща си. Той е отгледан от баба си и дядо си в тяхната ферма за ягоди.

Един от най-трудните му моменти в живота е бил смъртта на баба му. По време на BTS 3rd Muster на 12 ноември 2016 година, той обявява пред феновете си, че баба му си е отишла от този свят. Мъката му е била още по-силна, защото не е могъл да отиде на погребението ѝ заради промоциите на „Blood, Sweat & Tears“. След това сърцераздирателно откровение, той благодари на останалите членове на BTS и феновете си за невероятната подкрепа, която го е държала силен.

По време на тийнейджърските си години, започва да се интересува от музика, въпреки че семейството му е било против това. След дълги разговори, баща му решава да го подкрепи, но при едно условие – да се научи да свири на музикален инструмент. И така той се учи да свири на саксофон 3 години.

През 2011 година се явява и минава прослушването на Big Hit Entertainment в Дегу. През тренировъчните си години той остава загадка за феновете на BTS. Има доста теории защо Big Hit са криели за съществуването на 7-и член, като една от тях е неувереността и несигурността на Ви. Едва на 2 юни 2013 година, Big Hit Entertainment постват тийзърни снимки на Ви, към дебютния им сингъл No More Dream, като удивляват феновете си със съществуването на още един член. Но независимо от това, той се радва на внимание и любов от всичките си фенове.

Кариера[редактиране | редактиране на кода]

BTS[редактиране | редактиране на кода]

На 13 юни 2013 година, Ви дебютира като член на BTS, с песента No More Dream, която е главна песен от албума 2 Cool 4 Skool. 

Първите си стъпки в правенето на песни, той прави в албума – The Most Beautiful Moment in Life, Part 1, където взима участие в написването и продуцирането на песента „Hold Me Tight.“ Той прави същото със соло песента си „Stigma“, от албума Wings. Тя се класира на 26-о място в класацията на Gaon Music Chart и на 10-о място в Billboard World Digital Singles Chart. Част от репертоара му са неофициалният кавър на песента на Adele „Someone Like You“, и „Hug Me“, където си партнира с J-Hope.[2]

Солова кариера[редактиране | редактиране на кода]

На 28 февруари 2016, Big Hit Entertainment обявява, че Ви ще дебютира като актьор, използвайки истинското си име в историческата драма на KBS2 Hwarang: The Beginning.[3] На 26 ноември 2016 е оповествено, че Ви ще си сътрудничи с колегата си от BTS – Джин в записването на песента „Even If I Die, It's You“, част от саундрака на Hwarang.[4] На 8 юни 2017, по случай „BTS FESTA 2017“, той издава соло песен „4 O'Clock“, в която участва и RM.

Дискография[редактиране | редактиране на кода]

Песен[редактиране | редактиране на кода]

Заглавие Година Позиция в музикалните класации Продажба Албум
KOR Gaon[5] US World[6]
Соло
„Stigma“ 2016 26 10 Wings
Саундтрак външен вид
„Even If I Die, It's You“

(дует с Джин)

2016 34 8
  • KOR: 94 997+[8]
Hwarang:The Beginning 
OST
„—“ означава издания, които не попадат в класациите или не е издаден в тази област.

Филмография[редактиране | редактиране на кода]

Телевизионна драма[редактиране | редактиране на кода]

Година Заглавие Роля Мрежа Бележка(и)
2016 Hwarang: The Beginning Сук Хан-Сунг KBS2 Поддържаща Роля

Източници[редактиране | редактиране на кода]