Стивън Вселенски

от Уикипедия, свободната енциклопедия
(пренасочване от Вселената на Стивън)
Jump to navigation Jump to search
Стивън Вселенски
Steven Universe Logotype.png
Жанр Комедия
Фентъзи
Екшън
Драма
Създател(и) Ребека Шугър
Актьори Зак Калисън
Естел
Диди Магно
Том Счхапринг
Грейси Ролек
Микаела Дит
Страна Флаг на САЩ САЩ
Език Английски
Сезони 5
Епизоди 154 (списък с епизоди)
Продукция
Продуцент(и) Ребека Шугър
Времетраене 11 минути
Разпространение
ТВ Канал Картуун Нетуърк
Формат на картината 1080i (16: 9 HDTV)
Излъчване

4 ноември 2013 г. (в САЩ)

18 август 2014 г. (в България)
IMDb
Стивън Вселенски в Общомедия

Стивън Вселенски“ е американски анимационен сериал, създаден от Ребека Шугър за момче, наречено Стивън Вселенски, което живее в град Бийч Сити с „Кристалните камъни“ – Перла, Гранат и Аметист, три магически човекоподобни извънземни. Стивън, който е полу-камък, ходи на приключения с приятелите си и помага на „Кристалните камъни“ да защитят планетата Земя от собствения им вид.

Стивън Вселенски и вълшебното му семейство[редактиране | редактиране на кода]

Стивън Вселенски живее в измислен град на полуостров в древен храм на хиляда години на плажа, заедно с „Кристалните камъни“. Те защитават човечеството от чудовища и други заплахи. Гранат, Аметист и Перла са магически камъни, които могат да приемат различни форми. Стивън е наполовина камък и наполовина момче, което е наследило скъпоценния си камък от майка му, водачът „Кристалните камъни“ Роуз Кварц. Стивън се опитва да разбере как работят магическите му способности и с всеки епизод ги усъвършенства. Той прекарва дните си с баща си Грег, неговата приятелка Кони, другите хора в Бийч Сити и с „Кристалните камъни“. Той изследва способностите си, наследени от майка му, които позволяват сливане с други камъни. След сливане камъните стават по-силни

Способностите и произхода на камъните и вида им[редактиране | редактиране на кода]

В първият сезон се разкрива, че „Кристалните камъни“ са част от голяма междузвездна цивилизация. Много от местата, които посещават са руини, преди важни за културата на камъните, но сега изоставени в продължение на хилядолетия.„Кристалните камъни“ са извън родните си планети и Стивън научава, че много от чудовищата, които те срещат, са камъни, които са повредени от „Кристалното оръжие за масово унищожение“ и вече не могат да поддържат човекоподобна форма. Във втори сезон Стивън научава за Лунната база на камъните на родния свят, за диамантите и техните перли, както и за функцията в родния свят на перлите и перидотите. В трети сезон Стивън научава разликата между повреден и счупен камък, получава чисто нова сила – сила да скача много нависоко и да се приземява плавно, въвежда се нов камък – Бисмут, както и нейната работилница за оръжия, а Яспис е повредена и победена. В четвъртия сезон Стивън научава, че Син Диамант все още страда за Розов диамант, който е счупен от Роуз Кварц. Въвежда се нов камък – Карнеол и ново обединение – Опушен Кварц.

 • До края на първия сезон, Стивън научава за родните планети на „Кристалните камъни“ и плана на другите камъни за колонизиране на Земята, за да се родят нови камъни на нея. Сега, 5000 години след като Роуз доведе „Кристалните камъни“, за да се борят за запазване на живота на Земята, камъните от родния свят отново се връщат, за да си отвоюват Земята, но „Кристалните камъни“ няма да им я дадат без война.
 • Във вторият сезон,Перидот е принудена да се съюзи с „Кристалните камъни“за да се предотврати унищожаването на Земята от грозда, който расте в ядрото на планетата. Тя се отказва да е член на колонията на Жълт Диамант като нарочно я обижда с думата"Буца".
 • В третия сезон камъните Перидот и Лапис Лазули се присъединяват към отбора на „Кристалните камъни“Яспис(войник от колонията на Розов Диамант, пренасочена към тази на Жълт) най-после е победена, а Стивън Вселенски научава, че майка му е счупила (камъните нямат физическа форма и при счупване на камъка им умират) Розов Диамант, за да спаси планетата Земя от завоюване.
 • В четвъртия сезон Грег е отвлечен от диамантите в родината на камъните и затова те отиват, заедно със Стивън, и го връщат на Земята. Стивън открива ключ, оставен от Роуз и открива нова касета със запис, а Перла си позволява да пие и да наруши пътните правила, пресичайки на червено, за да настигне жена, приличаща и на Роуз Кварц.

Как са измислени героите и защо[редактиране | редактиране на кода]

Странния характер, на Стивън Вселенски е базиран на този на по-малкият брат на създателката, Стивън Шугър. Биийч Сити, градът в който живеят камъните и Стивън, е базиран върху курортите Бийч Рехобот, Бетани Бийч, Дюли Бийч и всички останали места, които Ребека е посещавала като дете. Героите Ларс и Сейди са базирани на двама приятели на Шугар от колежа, които постоянно се карали. „Кристалните камъни“ според създателката са версии на самата нея – невротични, мързеливи и решителни. Те имат противоположни качества. Перла е перфектна, Аметист е груба, а Гранат е тайнствена.

В поредицата има силно женско присъствие – всички герои, с някои изключения, са жени. Това е умишлено според създателката. Тя смята че, серията се развива към по-далечна крайна цел, въпреки че всичко между тях се води гъвкаво, отчасти, защото в собствените си намерения камъните имат сложна задача, която се разкрива с епизодите.

Актьорски състав[редактиране | редактиране на кода]

 • Стивън Вселенски се озвучава от 19-годишният актьор Зак Колинсън, който е озвучавал няколко анимационни филми. Той озвучава Стивън в първата си главна роля.
 • Гранат, водачът на „Кристалните камъни“, е озвучена от Естел, известна британска певица, текстописка и актриса. Тя бе помолена от Картуун Нетуърк да озвучава за първи път.
 • Аметист се озвучава от певицата Микаела Диез.
 • Перла се озвучава от писателката, певица и актриса Диди Магно Хол.
 • Бащата на Стивън – Грег се озвучава от комикът и писател Том Шарплинг. Той е по-известен с работата си в радиото, особено като домакин на най-доброто шоу с Том Шарплинг.
 • Кони, приятелката на Стивън Вселенски се озвучава от Грейс Ролек, която в началото на поредицата е на 16 години, а сега е на 20.

Аниматори[редактиране | редактиране на кода]

Ребека Шугър и нейния екип

Идеята на Ребека Шугър за Стивън Вселенски и хрумва докато е на работа (героят е базиран на нейният по-малък брат Стивън Шугър, който също работи като сториборд художник). Оттогава тя се амбицира и събира екип, който да ѝ помага. Като изпълнителен продуцент, Ребека Шугър работи върху всяка част от поредицата включително изкуството, анимацията и звука. Това е една много сложна работа, но засега Ребека се справя отлично.

Герои[редактиране | редактиране на кода]

 • Стивън Вселенски е наполовина човек и наполовина „Кристален камък“, който се учи как да спасява света с магичеките сили произвеждани от камъка на неговия пъп. Стивън може би не е силен колкото „Кристалните камъни“, нито толкова умел, но това не му пречи да се присъедини към Гранат, Аметист и Перла в техните вълшебни приключения и всеки път да намира най-неочакван начин да спаси света.
 • Яспис е водачката на Земната мисия на която е изпратена заедно с Перидот. Първоначално е от колонията на Розов Диамант, но след счупването ѝ (нейната смърт) е прехвърлянето към тази на Жълт (Това става ясно в епизода „Earthlings“ от сезон 3). Много е агресивна и отмъстителна. Нейната цел за посещението на Земята е да си отмъсти на Роуз Кварц, дори на цената да не изпълни поставената от Жълт Диамант мисия. Тя мрази Роуз, но в същото време я и почита. Мрази себе си, защото е от Земята и смята, че е ужасен „човек“. Когато Стивън ѝ предлага да ѝ помогне, тя отказва и се опитва да го нападне, защото, според нея, не заслужава нищо добро както Лапис и Перидот. Ребека Шугър разказва това в едно нейно интервю. Лапис и Перидорит смятат, че заслужават нещо доста по-добро от това, което им се случва, докато Яспис – точно обратното. Оръжието ѝ е каска-чук. Има способност да се превръща в кълбо от енергия. Камъка и се намира върху носа .
 • Аметист е камък, създаден на планетата Земя. Тя е най-ниската от „Кристалните камъни“. Разговорлива и шумна, тя е ходещ хаос. Въоръжена е с кристален камшик. Тя има способността да се превръща в кълбо от енергия. Има рекорден брой форми на промяна. Камъкът ѝ се намира върху гърдите.
 • Грег Вселенски е бащата на Стивън. В миналото той е бил певец и музикант, докато не се среща с Роуз Кварц. Тогава захвърля кариерата си. След появата на сина си той отваря собствена автомивка. Не е голям любител на магията. Известно е, че Грег държи в гаража си много различни неща, които никога не е използвал.
 • Кони Махешаран е приятелката на Стивън. Тя е с индийски произход. Първоначално тя беше под контрола на родителите си. Право да се среща със Стивън получава след началото на приятелството на родителите с него. След обучение от Перла се научава да се бие с меч. Тя обича (като Стивън) книгите и е много интелигентна. Отначало има силно късогледство, но благодарение на лековитата слюнка на Стивън на нея вече не са и необходими очила. Въпреки това известно време продължава да ги носи, махайки стъклата, за да не разберат родителите и за магическите приключения с камъните и да ѝ забранят да се виждат със Стивън. Фамилното ѝ има „Махешаран“ означава „Господар на Вселената“, преведено от хинди
 • Лъвчо е огромен розов лъв, който е член на екипа на „Кристалните камъни“ . Това е „домашния любимец“ на Стивън, но често прави каквото си иска. Някак, той е свързана с Роуз Кварц: гривата му е мястото, където тя си е държала част от своите лични вещи, а в главата му е бил скрит меча на Роуз (в момента е в Кони). Лъвчо може да ходи по вода и да отваря портали, които могат да го отведат на различни места на Земята и на Луната, ако поиска.
 • Перла е най-интелигентния член на групата. Нейното тяло е тънко и гъвкаво и не се различава от човешкото, с изключение на скъпоценен камък на челото и острия нос. Тя е въоръжена с копие. Притежава способността да възпроизвежда холограми. Тя обичаше Роуз Кварц и все още я обича, но ревнува от Грег. Стивън се отнася с нея както би се отнасял с майка си.
 • Роуз Кварц е камък-бунтовник и лидер на „Кристалните камъни“. Тя се отказва от физическата си форма, за да роди Стивън. Нейният любим камък е Перла. Тя и останалите камъни печелят хилядолетната война за Земята и така запазват земния живот почти непокътнат. Унищожава своята водачка (Розов Диамант). Нейният камък е на пъпа, а оръжието – розов щит, който Стивън отиде.
 • Перидот е пристигнала на Земята с една цел – да се провери, как се развива грозда (много камъни, които са изкуствено обединени в един, намиращ се в ядрото на Земята, който в края на развитие приема физическа форма и разрушава планетата, в която е поставен). При пристигането си тя вижда „Кристалните камъни“ и се опитва да ги унищожи. След определени събития Перидот започва да помага на отбора в подготовката за унищожаването на грозда. Перидот няма оръжие, но когато пристига на Земята е имала удължени ръце и крака, което я е правила висока и и позволявала да лети, стреля, и да се движи по вертикални повърхности. Подобно на Перла, камъка и се намира върху челото. Тя има способността да привлича метални предмети към себе си, когато пожелае.
 • Гранат е водача на „Кристалните камъни“. Тя е разумна и спокойна, въпреки обстоятелствата. Тя е най-високия член на отбора. Въоръжена е с чифт гига-ръкавици, направени от тежко желязо. Нейните камъни са разположени по дланите. Тя е обединението на Сапфир и Рубин и има трето око (то може да вижда бъдещето), но тя го крие под слънчевите си очила.
 • Рубин е част от Гранат. Тя е пламененна и яростна. Има невероятна физическа сила и устойчивост на топлина. Може да загрява обектите на висока температура. Оръжията ѝ са гига-ръкавици. Камъкът ѝ се намира на лявата ръка.
 • Сапфир е част от Гранат. Тя е спокойна и разумна. Има способности за ясновидство и левитация, бърза скорост и замразяване на обети. Камъка ѝ се намира на дясната ръка
 • Син Диамант е един от най-могъщите камъни. Имала е колония на Земята, която е била нападната от бунтовници, водени от Роуз Кварц. Тя е много дипломатична и спокойна. От нейната колония са Сапфир, Лапис Лазули и Синята Перла.
 • Синя Перла е слуга на Син Диамант. Тя е мълчалива, тиха и покорна. Тя информира за местоположението на Син Диамант. Озвучаващата актриса е Диди Магно, което се разбира от финалните надписи на епизодите „Steven's Dream“ и „That will be all“
 • Жълт Диамант е един от най-могъщите камъни. Сега тя има голямо влияние в родния свят. Тя е изпратила Перидот да провери състоянието на грозда, желаейки унищожението на Земята, но е предадена и обидена с думата „буца“ от най-верния си камък.
 • Лапис Лазули е камък, който хиляди години е бил затворен в огледало от собствената си колония (колонията на Син Диамант) по време на войната за Земята, сбъркана за една от „Кристалните камъни“. Може да каже всичко за родния свят. След нейното освобождаване и лечение със слюнка тя отлита за своята планета, но в космоса я хващат Перидот и Яспис и я затварят на кораба им. След като катастрофират, тя се обединява с Яспис в Малахит и я задържа под океана за няколко месеца. След като Яспис бяга, Лапис заживява в плевнята на Стивън, заедно с Перидот, която вече е предала мисията си. Тя може да управлява водата и да я замразява. Има водни крила. Камъка и се намира на гърба.
 • Жълта Перла е слуга на Жълт Диамант. По характер е егоистична. Тя информира за местоположението на Жълт Диамант. Озвучава се от Диди Магно.
 • Опал e обединението между Перла и Аметист. Има четири ръце и бледа кожа в син цвят. Оръжието и е лък (сливане на копието на Перла с камшика на Аметист). Опал има един минус – слаба памет.
 • Бисмут е един от първите „Кристалните камъни“, участвали във войната, заедно с Роуз Кварц, Гранат и Перла. Именно тя подобрява всички оръжия на „Кристалните камъни“, както и създава оръжие, което може да унищожава камъни, поради което се скарва с Роуз Кварц и е наказана, като е поставена в балон, който се съхранявал в гривата на Лъвчо, докато не е намерен от Стивън. Балона се съхранява в сърцето на храма на „Кристалните камъни“, след като тя сама пожелава да не бъде свободна, заедно с всички останали камъни,събрани от мисиите.

Епизод[редактиране | редактиране на кода]

Стивън Вселенски“ е подновен за четвърти и пети сезон през март 2016,като до 1 декември 2016, 113 епизода вече са излъчени. Новите епизоди в САЩ се излъчвали веднъж седмично или наведнъж по пет нови епизоди в рамките на една седмица, така наречените „Stevenbombs“ (Стивън бомби). В България излъчването на нови епизоди на Стивън Вселенски започва в средата на Януари 2017,като повечето епизоди от сезона са преведени и излъчени, освен един непевчески и няколко певчески поради нежелание от дублажиращото студио „Александра Аудио“ поради хомосексуално съдържание в тях, което е безспорно лошо свършена работа и така тези епизоди никога няма да бъдат видяни на български и оставят грешно впечатление у родните зрители, че филма е композиран по-лошо от предишните сезони.

Музика[редактиране | редактиране на кода]

Поредицата „Стивън Вселенски“ разполага с песни и музика, написани от Ребека и членовете на нейния екип (част от които са Айви Тран и Стивън (Сурашу) Велема), които сътрудничат за текстовете за всяка песен. Според Шугър, не всеки епизод има нужда от песен. Вместо това тя е избрала да ги използват само от време на време, за да се избегне некачественото творчество. Повечето от сценичната музика е композирана с клавирно дуо и китара. Шоуто разчита основно на светлинните мотиви за своя ритъм, с различни инструменти, жанр, влияния и мелодии, разпределени за специални случаи. Например характерът на Перла често е придружен от пиано, Гранат е представена от синтбас звуци, а Аметист с еклектични барабани, с електрическа бас китара и синтезатори. Вгражданията в музиката са повлияни от поп изпълнители като Майкъл Джаксън и Естел, която озвучава ролята на Гранат на английски език. Звученето на музиката използвана в Стивън Вселенски е уникална по звучене, като имитира предполагаема извънземна музикална култура. Това вдъхновява някои фенове да пресъздават сцени от сериала, чрез анимация на момен с песен (една от по-интересните анимация от фенове е на песента от първи сезон „Много силна съм аз“ при която участниците са представени като котки, както и анимация от почитатели на трета шапка със същата песен „Пред камъните си“ в която участват и второстепенни герои – Перидот, Лапис Лазули, Сейди и Ларс, които не присъстват в официалните две.

Сексуалност[редактиране | редактиране на кода]

Стивън Вселенски е изпълнен почти изцяло със сексуални теми поради ориентацията на създателката Ребека Шугър, за която признава самата тя. Всички главни герои без Стивън са от женски пол. Освен това всички камъни от родния свят без изключения са жени или поне използват женски местоимения но са безполови извънземни. Между тях се забелязват странни и прекалено близки отношения. Във филма дори се споменава темата за голотата, като в първи сезон Стивън излиза напълно гол навън пред всички, а Перла го поглежда и му казва да се облече. Във втори и трети сезон Перидот разказва как е видяла Стивън гол, докато е уринирал в тоалетната. Освен това в четвърти сезон той е съблечен почти гол насилствено и на практика се показва сексуално насилие над непълнолетен. Забелязват се и близки сексуални отношения между Перла и Роуз Кварц, невъзможно да се разделят, странни жестове и прегръдки. Подобно е и с останалите камъни. Обединенията напрактика символизират сексуален контакт между двама или повече, като се забелязва между героите странно чуство на удоволствие. Картуун Нетуърк Великобритания реши да отреже момент, показващ близка прегръдка между Роуз и Перла (но не и целувка между Роуз и Грег) от британското излъчване. Решението е обяснено от мрежата, като направено с цел епизода да бъде „по-удобен за местните деца и техните родители“. Това обаче беше критикувано като хомофобска цензура от феновете и от медиите. И в България са изключени от ефир няколко хомосексуани епизода като един от тях Перла пее за загубата на Роуз, показвайки близки сексуални чуства към своя пол. Във филма има и много нестандартни връзки, като някои са между две жени (Перла и Роуз Кварц), а други между мъж и жена (Стивън и Кони). Голямо впечатление правят обаче тези между жени, поради техния хомосексуален характер. Например Рубин и Сапфир са изобразени като една странна двойка от две жени. Те винаги се обичат и не могат да се разделят, но понякога се и карат (в сезон 2). Роуз пък е изобразена като най-красивата и също толкова перфектна, колкото и Перла, но и други характеристики – като забавна, което отговаря на представите за сексуална жена на Аметист и отговорна и много сериозна, което отговаря на очакванията на Гранат. Това е причината всички да я уважават като повече от водач на техния отбор.

Излъчване[редактиране | редактиране на кода]

Пилотният епизод на Стивън Вселенски е качен на видео платформата на Картуун Нетуърк на 21 май, 2013 г., и отново в редактирана версия на 20 юли. Пилотът също беше представен през 2013 на Сан Диего Комик-Кон.

Серийната премиерата в САЩ е на 4 ноември 2013 г. по Картуун Нетуърк с два епизода. В Канада, тя започва да се излъчва по Картун Нетуърк на 11 ноември 2013 и на Телетуун на 24 април, 2014 г. Той също се излъчва по различни канали в Австралия от началото на 3 февруари 2014 и в Обединеното кралство и Ирландия на 12 май 2014 г. и от 18 август 2014 г. в България.

Последен епизод: 10 март 2018

Играчки[редактиране | редактиране на кода]

През октомври 2015 г., Картуун Нетуърк обяви старта на линията за играчки, базирани на Стивън Вселенски, като се е планирало да бъдат продадени чрез специализирани търговци на дребно. През 2015, Фънко стартира производството на фигури и прости играчки, както и на други нестандартни продукти. От пролетта на 2016 г. Фатмойо продават плюшени фигури и пянени оръжия, а Заг тойс пуснаха подбрани „балончета глави“ и други мини фигури. През 2017 г от фабриката за играчки ще продават плюшени фигурки.

Феновете и рейтинга на поредицата[редактиране | редактиране на кода]

Фенка прави косплей на Опал.

Феновете организират различни представления в които играят различни части от епизодите на Стивън Вселенски, като в повечето случаи песен. Предаването се радва на популярност сред хора на всички възрасти.

„Стивън Вселенски“ има много фенове. Към края на април 2016 г, Гугъл Трендс установява чрез проучване, че „Стивън Вселенски“ е най-гледаното предаване на Картуун Нетуърк. Според „Чудният клуб“ това е безспорно доказателство, че Стивън Вселенски тогава е водеща серия в ефира на Картуун Нетуърк.

Красивата графика[редактиране | редактиране на кода]

Критици похвалиха „спираща дъха красота“, „чудното потапяне в средата“ и „прекрасната графика“ на поредицата „Стивън Вселенски“. Те похвалиха фона зад обектите на анимационната поредица за който се използват меки пастелни цветове, както и „красивата, изразителено чиста“ анимация. В Стивън Вселенски се обръща специално внимание за графиката. Там се изобразяват всякакви природни явления – залези, дъжд, вълни, като не се изчежват предмети и герои внезапно, подобно на други амимации по Картуун Нетуърк като Чичо Дядко, където постоянно изчежват без видима причина. Освен това графиката изразява различни древни обекти, които са изящно нарисувани, така че да не приличат на нещо друго от реалния свят (най се доближава се до него пирамида от културата на камъните, но главната разлика с реаланата в Гиза е, че е обърната наобратно, а и вътре не наподобява погребална камера на Фараон, а е като лабиринт). Друг обект, който също прилича на истински е античния стадион в небето. Малко или много, той наподобява този в Пловдив, като дори статуите и колоните с наподобяваща гръцка писмност наподобяват тези в реалността, но това, че е високо в небето е аргумент в полза на уникалността на графиката на Стивън Вселенски.

Награди[редактиране | редактиране на кода]

Стивън Вселенски е номиниран за награда Типтре за 2015 г, която признава произведенията на научната фантастика или фантазия, които изследват и разширяват ролите на половете. Журито казва: „В контекста на детската телевизия, това шоу се занимава с пола в много по-отворен и по-зрял начин, отколкото е типично за жанра, и разполага с едно от най-доброто писане на всяка карикатура. (. . . ) в допълнение към употребявани на ролята на мъжа и жената, които не е задължително да отговарят на стандартните на американския идеал за пола, шоуто също ни дава небинарен характер и внимателно проучване на израстването“.

Български дублаж[редактиране | редактиране на кода]

 • Ася РачеваСтивън Вселенски, Динените Стивънчета
 • Татяна ЕтимоваПерла, Рубин (Док)
 • Михаела ТюлеваАметист, Кони Махешаран (7 – 17, 32 – 37 серия), Приянка Махешаран (42 серия), Яспис (51 – 62 серия), Жълта Перла, Опал, Рубин (Леги), Рубин (Неиви), Рубин (Око)
 • Надя ПоляковаГранат, Сапфир, Роуз Кварц, Александрит (32 серия), Сугилит, Приянка Махешаран (32 серия), Рубин (Арми)
 • Надежда ПанайотоваПеридот (36, 60, на 79 серии), Лапис Лазули (на 93 серии), Кони Махешаран (на 42 серия), Сейди Милър (на 30 серии), Приянка Махешаран (68 серия), Барбара Милър, Рубин, Сардоникс, Стивони, Хопер, Кики Пица (на 59 серии), Джени Пица (на 47 серии), Бисмут, Перла (певческа)
 • Василка СугареваПеридот (45 – 52, 63 – 72, 101 – 102 серия), Лапис Лазули (49 – 62), Кони Махешаран (24 – 26 серия), Сейди Милър (1 – 21 серия), Видалия, Кики Пица (10 серии), Джени Пица (14 серии), Яспис (на 93 серии)
 • Елена ГроздановаЛапис Лазули (25 – 26 серия), Гранат (певческа), Кони Махешаран („Do it for her“) Аметист (певческа – на 63 серии)
 •  ? – Лапис Лазули (81 – 82 серия), Жълт Диамант, Малахит
 • Мартин ГерасковГрег Вселенски, Ларс, Роналдо Пържения Картоф, Джейми, Лъвчо, Кофи Пица
 • Момчил СтепановГрег Вселенски (певческа)

Излъчване[редактиране | редактиране на кода]

Сезон Епизоди Сезонна премиера (САЩ) Сезонна. премиера

(България)

Финал на сезона (САЩ) Финал на сезона (България)
1 52 4 ноември 2013 г. 18 август 2014 г. 12 март 2015 г. 24 ноември 2015 г.
2 26 13 март 2015 г. 26 януари 2016 г. 8 януари 2016 г. 27 юни 2016 г.
3 25 12 май 2016 г. 28 юни 2016 г. 10 август 2016 г. 1 февруари 2017 г.
4 26 11 август 2016 г. не е започнал не е свършил не е свършил

Сезон 1[редактиране | редактиране на кода]

№ епизод № епизод в сезон Заглавие Аниматор Сценарий Излъчване в САЩ Излъчване в България Код Зрители

(милиона)

1 1 „Сиянието на камъка“ Кевин Дарт Joe Johnston and Jeff Liu 4 ноември 2013 19 август 2014 1020 – 003 1.86 милиона
Стивън е разочарован,че любимия му сладолед сандвич „Сладоледено котенце“ е изтеглено от пазара. Скоро той се успокоява, щом разбира, че камъните са успели да се сдобият с някои от последните останали „Сладоледени котенца“. Той започва да вярва, че сладоледът може да бъде ключът за активиране на силите му, съхранявани е неговия скъпоценен камък.
2 2 „Светлинното оръдие“ Кевин Дарт Kat Morris and Rebecca Sugar 4 ноември 2013 18 август 2014 1020 – 001 1.86

милиона

Когато заплашителното червено око е на път да удари Бийч сити, единственото нещо, което може да го унищожи,е Светлинното оръдие, някога принадлежало на майката на Стивън Роуз Кварц. Стивън и баща му, Грег, търсят оръжието в Гаража на Грег, накрая го намират и „Кристалните камъни“ унищожават „окото“.
3 3 „Раница

чийзбургер“

Кевин Дарт Ian Jones-Quartey and Rebecca Sugar 11 ноември 2013 18 август 2014 1020 – 002 1.68

милиона

„Кристалните камъни“ отиват на мисия да поставят статуята на лунната богиня на върха на разрушената „Лунна кула„ и Стивън се опитва да бъде полезен с помощта на новата си раница чийзбургер. За да се докаже,отива на мисията. Когато стигат на върха се оказва, че е забравил статуята в къщата.
4 4 „Закуска за всички“ Кевин Дарт Ian Jones-Quartey, Rebecca Sugar, and Paul Villeco 11 ноември 2013 20 август 2014 1020 – 004 1.68

милиона

Опитът на Стивън да сподели своята специална закуска го изпраща на пътешествие през техния древен кристален храм.
5 5 „Фрайбо“ Кевин Дарт Raven M. Molisee and Paul Villeco 18 ноември 2013 26 август 2014 1020 – 008 1.29

милиона

Стивън дава живот на костюм с парче от магически камък, за да помогне на приятеля си Фраймен, но тя се проваля, когато костюмът става зъл.
6 6 „Котешки пръсти“ Кевин Дарт Kat Morris, Hilary Florido, Ian Jones-Quartey, and Rebecca Sugar 25 ноември 2013 21 август 2014 1020 – 005 1.71

милиона

Опитвайки се да овладее формопроменящите си способности, Стивън превръща пръстите си в котки, които излизат извън контрол.
7 7 „Двама в балона“ Кевин Дарт Kat Morris and Aleth Romanillos 2 декември 2013 22 август 2014 1020 – 006 1.61

милиона

Стивън образува магия балон около себе си и момиче на име Кони, за да я спаси от падане от скалите, но той няма никаква представа как да го накара да изчезне.
8 8 „Стивън Сериозния“ Кевин Дарт Joe Johnston and Jeff Liu 13 януари 2014 25 август 2014 1020 – 007 1.35

милиона

Докато обикаля през древен лабиринт на камъните, Стивън се опитва да докаже на „Кристалните камъни“, че той може да предприеме мисията насериозно.
9 9 „Тигърът милионер“ Кевин Дарт Raven M. Molisee and Paul Villeco 20 януари 2014 29 август 2014 1020 – 011 1.57

милиона

Стивън се присъединява към „кеч лига„ с Аметист, която е уморена от Гранат и Перла, които и викат често.Това е начина на Аметист да се измъкне от стреса.
10 10 „Откриването на Лъвчо“ Кевин Дарт и Ел Мишалка Lamar Abrams and Aleth Romanillos 27 януари 2014 1 септември 2014 1020 – 012 1.51

милиона

Стивън се сприятелява с магически лъв,който намира в пустинята по време на мисия.
11 11 „Местна диско мания“ Кевин Дарт Lamar Abrams, Aleth Romanillos, and Luke Weber 17 февруари 2014 27 август 2014 1020 – 009 1.17

милиона

Стивън води „Кристалните камъни“ в Забавладия, където Гранад се хипнотизира от ритъма на една игра.
12 12 „Гигантска жена“ Кевин Дарт Joe Johnston and Jeff Liu 24 февруари 2014 28 август 2014 1020 – 010 1.89

милиона

Стивън насърчава Аметист и Перла да се слеят в една от четирите въоръжени „гигантски жена“ на име Опал, но Аметист и Перла не спират да се карат.
13 13 „Рождените дни“ Ел Мишалка Raven M. Molisee and Paul Villeco 3 март 2014 10 октомври 2014 1020 – 014 1.17

милиона

След като научава, че камъните са на хиляди години, Стивън решава да компенсира всички рождени дни,които са пропуснали и той започва да се тревожи за остаряването си.
14 14 „Ларс и готините деца“ Ел Мишалка Lamar Abrams and Matt Braly 10 март 2014 13 октомври 2014 1020 – 015 1.50

милиона

Стивън и Ларс излизат с яките децата (Джени Пица,Бък Дюи и Заквасена Сметана), но техните тийнейджърски щуротии ги забъркват в магически неприятности.
15 15 „Рейндъра“ Ел Мишалка Lamar Abrams 17 март 2014 16 октомври 2014 1020 – 018 1.79

милиона

Стивън губи фирурата си на рейнджър и разменя магическата удвояваща пръчка с Лукчо,за неговата. Лукчо започва да си играе с нея и несъзнателно копира предмети от града хиляди пъти.
16 16 „Бой с Мечове“ Ел Мишалка Joe Johnston and Jeff Liu 9 април 2014 2 септември 2014 1020 – 013 1.10

милиона

Перла прави опит да научи Стивън изкуството на борбата с мечо, с помощта на холограмна версия на себе си се проваля, когато тя е промуена и трябва да се оттегли в нейния скъпоценен камък, за да се излекува.
17 17 „Лъвчо 2:

Филмът“

Ел Мишалка Joe Johnston and Jeff Liu 23 април 2014 15 октомври 2014 1020 – 017 1.57

милиона

Стивън и Кони се опитват да се возят с Лъвчо до киното, но Лъвчо, вместо да ги отвежда до оръжейната зала на Роуз Кварц.
18 18 „Плажното парти“ Ел Мишалка Lamar Abrams 30 април 2014 20 октомври 2014 1020 – 020 1.44

милиона

След битка на „Кристалните камъни“ са нанесени щети на пицария"Морски дар". На тях им се забранява да посещават ресторанта. Стивън прави барбекю на плажа, за да оправи връзката между семейство Пица и „Кристалните камъни“.
19 19 „Стаята на Роуз“ Ел Мишалка Joe Johnston and Jeff Liu 14 април 2014 17 октомври 2014 1020 – 019 1.55

милиона

Стивън се научава да отваря стаята на майка си и там заживява в странна реалност, в която всичко е фалшиво. Той научава, че още е в стаята,когато тя се претоварва и започва да се разпада.
20 20 „Треньорът Стивън“ Ел Мишалка Raven M. Molisee and Paul Villeco 21 август 2014 14 октомври 2014 1020 – 016 1.85

милиона

Въпреки съвета на Перла, Стивън става решава да стане по-силен, след като гледа Гранат и Аметист,обединени в силната и разрушителна Сугилит.
21 21 „Шегата на Ларс“ Ел Мишалка Raven M. Molisee and Paul Villeco 28 август 2014 24 октомври 2014 1020 – 024 1.63

милиона

Когато Ларс фалшифицира нараняване, за да си вземе почивен ден от работа, Стивън помага Сейди в Голямата поничка и да си върне на Ларс за шегата.
22 22 „Стивън и Стивън“ Ел Мишалка Joe Johnston and Jeff Liu 4 септември 2014 21 октомври 2014 1020 – 021 2.14

милиона

Стивън се нуждае от група за предстоящото шоу, така че той използва часовник за пътуване във времето, за да събере своите версии от миналото в групата.
23 23 „Приятел чудовище“ Ел Мишалка Lamar Abrams and Hellen Jo 11 септември 2014 22 октомври 2014 1020 – 022 2.07

милиона

Стивън случайно освобождава заловен камък-чудовище от балон и се опитва да го опитоми.
24 24 „Силата на Стивън“ Ел Мишалка Raven M. Molisee and Paul Villeco 18 септември 2014 23 октомври 2014 1020 – 023 1.73

милиона

Стивън разказва на Кони за мисията му с „Кристалните камъни“ за излекуването на Аметист, когато тя пуква камъка си.
25 25 „Огледалния

камък“

(част 1)

Ел Мишалка Raven M. Molisee and Paul Villeco 25 септември 2014 27 октомври 2014 1020 – 025 2.34

милиона

Стивън се сприятелява с едно магическо огледало, което общува с него. Стивън го освобождава от затвора-огледало. Излиза Лапис Лазули,още един камък, който е част от колонията на Син Диамант.
26 26 „Океанския камък“

(част 2)

Ел Мишалка Joe Johnston and Jeff Liu 25 септември 2014 28 октомври 2014 1020 – 026 2.34

милиона

Лапис Лазули изчезва след конфликт с трите Кристални камъни и взима в океана, оставяйки Бийч Сити в паника в първия ден на лятото. Стивън, Кони, Грег, Лъвчо и Кристалните камъни отиват на мисия, за да се изправи срещу Лапис и нещата да се оправят.
27 27 „Къща за гости“ Ел Мишалка Lamar Abrams and Hellen Jo 2 октомври 2014 1 юни 2015 1026 – 027 2.00

милиона

Грег е временно настанен в къщата на Стивън, след като временно остава без дом и със счупен крак след събитията от предишния епизод. Там той си лекува крака и пречи на лечебните сили на Стивън.
28 28 „Космическа надпревара“ Ел Мишалка Joe Johnston and Jeff Liu 9 октомври 2014 26 май 2015 1026 – 028 1.99

милиона

Стивън,Перла и Грег посещават семейната плевня на Грег и работят заедно за изграждане на космически кораб, така че Перла да може да види чудесата на космоса, но тя малко се увлича.
29 29 „Тайният отбор“ Ел Мишалка Hilary Florido and Katie Mitroff 16 октомври 2014 28 май 2015 1026 – 030 2.46

милиона

Перла и Аметист случайно пукат балон, съдържащ кристални парчета. Стивън образува таен отбор с тях за събиране на парчетата преди Гранат да разбере. След това, Стивън не иска да се разпадне отбора
30 30 „Островни приключения“ Ел Мишалка Raven M. Molisee and Paul Villeco 23 октомври 2014 2 юни 2015 1026 – 033 1.53

милиона

Стивън се опитва да увеличи приятелството между Ларс и Сейди, като ги завежда на почивка на мистериозен остров, но те остават заседнали там в продължение на няколко дни.
31 31 „Да запазим Бийч сити странен“ Ел Мишалка Raven M. Molisee and Paul Villeco 30 октомври 2014 27 май 2015 1026 – 029 1.45

милиона

Стивън научава конспиративните теории на Роналдо за странните явления в Бийч сити.
32 32 „Семейна вечеря“ Ел Мишалка Lamar Abrams and Hellen Jo 6 ноември 2014 29 май 2015 1026 – 031 1.46

милиона

Кристалните камъни се обединяват в Александрит и се правят на майката на Стивън по време на вечеря със семейството на Кони.
33 33 „Вселената на Гранат“ Ел Мишалка Joe Johnston and Jeff Liu 13 ноември 2014 5 юни 2015 1026 – 036 1.64

милиона

Когато Гранат се връща от мисия, Стивън си измисля история за това какво е правила цял ден.
34 34 „Диненият Стивън“ Ел Мишалка Lamar Abrams and Hellen Jo 20 ноември 2014 4 юни 2015 1026 – 035 1.83

милиона

Стивън засява дини, оформени като него, но те скоро оживяват и нападат хората в Бийч Сити и Кристалните камъни.
35 35 „Лъвчо 3:

Директно на видео“

Ел Мишалка Joe Johnston, Jeff Liu, and Rebecca Sugar 4 декември 2014 25 май 2015 1026 – 032 1.92

милиона

Лъвчо продължава да лежи върху лицето на Стивън, докато той спи, водейки го в магическо измерение.
36 36 „Тайната мисия“ Ел Мишалка Raven M. Molisee and Paul Villeco 8 януари 2015 8 юни 2015 1026 – 037 1.94

милиона

Стивън става неспокоен, след като вижда непознат обект преминаващ през космоса, въпреки опитите на Кристалните камъни да променят твърденията му. Те научават, че източникът на мистериозните обекти е Перидот,а тя проверява Земята.
37 37 „Заедно за първи път“ Ел Мишалка Hilary Florido, Katie Mitroff, and Rebecca Sugar 15 януари 2015 3 юни 2015 1026 – 034 1.67

милиона

Докато се упражнява как да се обединява с камъни, Стивън случайно се обединява с Кони, образувайки безпрецедентен камък /човешко обединение на име Стивони.
38 38 „Тестът“ Ел Мишалка Hilary Florido and Katie Mitroff 22 януари 2015 9 юни 2015 1026 – 038 1.94

милиона

Стивън разбира, че мисията на Морската кула от третия епизод е трябвало да бъде тест за способността му да се присъединява към Кристалните камъни в мисии, така че той изисква нов тест.
39 39 „Поглед в бъдещето“ Ел Мишалка Lamar Abrams and Hellen Jo 29 януари 2015 10 юни 2015 1026 – 039 2.03

милиона

Стивън научава, че Гранат може да вижда в бъдещето, и се паникьосва за възможните опасности около него.
40 40 „На път“ Ел Мишалка Joe Johnston and Jeff Liu 5 февруари 2015 9 ноември 2015 1026 – 040 2.08

милиона

Стивън и Аметист пробват живота на пътя и Аметист разкрива нейния произход на Стивън: тя е създадена на Земята като част от колонизация от камъните на планетата.
41 41 „Клубът на ужасите“ Ел Мишалка Raven M. Molisee and Paul Villeco 12 февруари 2015 10 ноември 2015 1026 – 041 1.67

милиона

Стивън отива в морския фар, за да гледа страшни филми с Роналдо,Ларс и Сейди.
42 42 „Зимна буря“ Ел Мишалка Lamar Abrams and Hellen Jo 19 февруари 2015 12 ноември 2015 1026 – 043 2.05

милиона

Стивън трябва да заведе Кони обратно към нейния дом преди виелица да удари Бийч Сити и Гранат му показва някои бъдещи случки, които могат да се случат,преди да напуснат.
43 43 „Склад със спомени“ Ел Мишалка Hilary Florido, Katie Mitroff, and Rebecca Sugar 26 февруари 2015 11 ноември 2015 1026 – 042 1.97

милиона

Докато почистват склада за съхранение на Грег, той и Аметист се разсейват от гледане на стари епизоди на любимият им сериал Мини иконом.
44 44 „Еуфория със сфери“ Ел Мишалка Joe Johnston and Jeff Liu 5 март 2015 13 ноември 2015 1026 – 044 1.92

милиона

Роботи на камъните се телепортират на основните телепортни зони на Земята. Стивън и Кристалните камъни се опитват да разберете тяхната цел.
45 45 „Ножницата на Роуз“ Ел Мишалка Raven M. Molisee, Paul Villeco, and Rebecca Sugar 9 март 2015 16 ноември 2015 1026 – 045 1.22

милиона

Перла завежда Стивън до едно специално място,където стоят всички оръжия, с които са се борили във войната преди хиляди години.
46 46 „Краят на книгата“ Ел Мишалка Hilary Florido and Katie Mitroff 19 март 2015 17 ноември 2015 1026 – 046 1.73

милиона

Когато Кони е разстроена от лошия край на любимата ѝ серийна книга, Стивън я завежда в стаята на Роуз,за да направи опит за добър край.
47 47 „Клубът на фланелките“ Ел Мишалка Lamar Abrams and Hellen Jo 16 април 2015 18 ноември 2015 1026 – 047 1.42

милиона

Стивън и Бък правят тениски за грубо изготвената реклама на Стивън „Татко китарист".
48 48 „Приказка за Стивън“ Ел Мишалка Joe Johnston and Jeff Liu 9 април 2015 19 ноември 2015 1026 – 048 2

милиона

Грег разказва на Стивън как е срещнал Роуз Кварц.
49 49 „Съобщението“ Ел Мишалка Lamar Abrams and Hellen Jo 10 март 2015 20 ноември 2015 1026 – 049 1.30

милиона

Стивън и Кристалните камъни се нуждаят от помощта на Грег, за да изтегли съобщение,което предава чрез артефакт на камъните,наречен виещ камък.
50 50 „Политическа власт“ Ел Мишалка Hilary Florido and Katie Mitroff 11 март 2015 23 ноември 2015 1026 – 050 1.42

милиона

След като Кристалните камъни предизвикат прекъсване на тока в Бийч Сити, Стивън помага на кмета Дюи да овладее ситуацията.
51 51 „Замръщането“

(Част 1)

Ел Мишалка Raven M. Molisee and Paul Villeco 12 март 2015 25 януари 2016 1026 – 051 1.70

милиона

Стивън помага да евакуират Бийч Сити в лицето на една инвазия от родния свят на камъните Перидот и воинът Яспис.
52 52 „Бягството“

(част 2)

Ел Мишалка Joe Johnston, Jeff Liu, and Rebecca Sugar 12 март 2015 24 ноември 2015 1026 – 052 1.70

милиона

В капан за военен кораб на камъните, Стивън се опитва да спаси Кристалните камъни, включително два мистериозни камъка на име Рубин и Сапфир, които се обединяват,за да станат Гранат.

Сезон 2[редактиране | редактиране на кода]

№ епизод № епизод в сезон Заглавие Ръководено от Сценарий Излъчване в САЩ Излъчване в България Код Зрители

(милиона)

53 1 „Пълно разкриване“ Ел Мишалка и

Джазмин Лай

Raven M. Molisee and Paul Villeco 13 март 2015 26 януари 2016 1031 – 053 1.52
Стивън се опитва да избягва Кони, защото не и е казал за неприятностите си с камъните от родния свят от предишните епизоди.
54 2 „Весела почивка“ Джазмин Лай Hilary Florido and Katie Mitroff 26 март 2015 27 януари 2016 1031 – 054 1.34
Готините деца излизат със Стивън на нощна разходка, но накрая виждат капсулата на Перидот, тя се задейства и замалко той да а бъде ударен от Гранат.
55 3 „Кажи чичо“ Ел Мишалка и

Джазмин Лай

Joe Johnston and Jeff Liu 2 април 2015 30 април 2016 1031 – 056 1.93
В този междинен епизод между две анимационни поредици, Чичо Дядко идва да помогне на Стивън с овладяване на силите излъчвани от камъка на магическия му пъп.
56 4 „Любовни писма“ Джазмин Лай Lamar Abrams and Hellen Jo 23 април 2015 28 януари 2016 1031 – 055 1.67
Когато пощальонът Джейми се влюбва в Гранат, Стивън и Кони му помагат с написване на любовно писмо, но Гранат не изпитва същите чувства, защото е обединение и е връзка, затова го отхвърля.
57 5 „Обновяване“ Джазмин Лай Raven M. Molisee and Paul Villeco 30 април 2015 29 януари 2016 1031 – 057 1.39
Аметист се опитва да се сдобие с нова форма, когато Стивън и Гранат преследват с нея мистериозно чудовище.
58 6 „По рицарски“ Ян Джоунс Куарти,

Джазмин Лай

Joe Johnston and Jeff Liu 15 юни 2015 2 февруари 2016 1031 – 060 1.98
Кони се опитва да защити Стивън от опасностите, вземайки уточни за бой с меч от Перла.
59 7 „Надигащи се вълни, падащи небеса“ Джазмин Лай Lamar Abrams and Hellen Jo 16 юни 2015 1 февруари 2016 1031 – 059 1.82
Роналдо прави документален филм за „Кристалните камъни“, който качва в блога си „Да запазим Бийч Сити странен
60 8 „Едно цяло“ Джазмин Лай Raven M. Molisee and Paul Villeco 17 юни 2015 3 февруари 2016 1031 – 061 1.80
След като „Кристалните камъми“ преследват Перидот в Детската градина и тя се измъква, Стивън и Гранат намират къде са останали счупените камъни от последното нападение на родината, а Гранат почти успява да се разпадне от ужас и съжаление, докато Стивън не разбира абсолютно нищо.
61 9 „Хайде да поговорим“ Джазмин Лай Hilary Florido, Katie Mitroff, and Rebecca Sugar 18 юни 2015 4 февруари 2016 1031 – 062 1.73
След танцуване на любима песен, Стивън и Кони се обединяват, а Грег се учудва на това как човек може да се обедини с камък и им пуска видео за собствения си неуспешен опит с Роуз Кварц.
62 10 „Да се забавляваме“ Джазмин Лай Lamar Abrams and Lauren Zuke 19 юни 2015 5 февруари 2016 1020 – 063 1.90
Гранат оставя Перла и Аметист при Стивън за пижамено парти и отива да търси Лапис и Яспис, които са се обединили в Малахит, а Стивън научава, че може да общува с Лапис, докато спи, както и че Перла прожектира сънищата си във въздуха в редките случаи, когато заспи.
63 11 „Зов за помощ“ Джазмин Лай Joe Johnston and Jeff Liu 13 юли 2015 8 февруари 2016 1031 – 064 1.71
Когато радиокулата за комуникация, започва да излъчва съобщение от Перидот, предназначено за Жълт Диамант, който се прехващане от телевизията в дома на Стивън, Перла и Гранат се обединяват в Сърдоникс (Alexia Khadime), което силно разстройва Аметист, като тази случка се повтаря още два пъти, като сигналът се излъчва именно от пристрастената към обединяването Перла, която би продължила още, ако на третия път не бе издебната от Стивън и Аметист как поправя кулата с капсулата на Перидот и така Гранат и се разсърдва.
64 12 „Мотел Кийстоун“ Джазмин Лай Raven M. Molisee, Paul Villeco, and Rebecca Sugar 14 юли 2015 9 февруари 2016 1020 – 065 1.73
Когато Грег завежда Стивън и Гранат на хотел в щата Кийстоун, Гранат се разпада на Рубин и Сапфир, поради неразногласия дали да и прости.
65 13 „Приятелска среща“ Джазмин Лай Lamar Abrams and Katie Mitroff 15 юли 2015 11 февруари 2016 1031 – 067 1.83
След посещение в къщата на Лукчо, Аметист се среща със старата си приятелка Вадалия, а Стивън получава нова фигурка, подарък от Лукчо.
66 14 „Исторически търкания“ Джазмин Лай Hilary Florido and Lauren Zuke 16 юли 2015 10 февруари 2016 1031 – 066 1.88
Кметът Дюли наема пощальона Джейми да изиграе пиеса на деня на основаването на Бийч Сити, която е исторически погрешна и Стивън я дава на Перла, която пренаписва текстта, след като била свидетелка на основаването, заедно с другите камъни, тъй като е на хиляди години, а сегашния им дом е на хиляда години.
67 15 „Приятелство“ Джазмин Лай Joe Johnston and Jeff Liu 17 юли 2015 12 февруари 2016 1031 – 068 1.65
Перла се опитва да си върне доверието на Гранат, като се опита да хване Перидот, следейки я със собствената и космическа капсула, но накрая не успява, а Гранат и казва, че дори да и донесе Перидот на тепсия, пак няма да и прости, защото въпросът не е в нея.
68 16 „Кошмарната болница“ Джазмин Лай Raven M. Molisee and Paul Villeco 10 септември 2015 15 февруари 2016 1031 – 069 1.39
Стивън и Кони се опитват да си върнат меча на Роуз, след като майката на Кони, Маке Макешаран отмъква меча и в болницата, в която работи, и и помагат да победи части от камъни, слети принудително в един, сбъркани за пациент.
69 17 „Песента на Сейди“ Кет Морис,

Джазмин Лай

Raven M. Molisee and Paul Villeco 17 септември 2015 20 юни 2016 1031 – 073 1.50
Стивън помага на Сейди да се подготви за шоуто на талантите в Бийч Сити.
70 18 „Хвани и пусни“ Кет Морис,

Джазмин Лай

Hilary Florido and Lauren Zuke 24 септември 2015 16 февруари 2016 1031 – 070 1.39
Перидот най-накрая е хваната и сложена в балон, но Стивън предполага, че има нещо, което е много важно и затова я освобождава, но тя не казва нищо на камъните, защото нещата и са изхвърлени в морето и се заключва в банята.
71 19 „Когато вали“ Joe Johnston (supervising),

Джазмин Лай

Lamar Abrams and Katie Mitroff 1 октомври 2015 17 февруари 2016 1031 – 071 1.36
След като Стивън показва на Перидот как действат земните природни, тя решава да му сподели мисията си: изпратенс е да провери развитието на грозда (изкуствено обединение на много камъни)
72 20 „Обратно в плевнята“ Joe Johnston (supervising),

Джазмин Лай

Joe Johnston and Jeff Liu 8 октомври 2015 18 февруари 2016 1031 – 072 1.59
След известно време Перидот разказва и на останалите камъни за грозда и по идея на Стивън се провежда робоолимпиада, за да се определи Перла или по-ниската по йерархия в родния свят Перла ще строи сондата, като въпреки, че печели Перидот, те я строят заедно.
73 21 „Твърде далеч“ Кет Морис,

Джазмин Лай

Hilary Florido and Lauren Zuke 15 октомври 2015 21 юни 2016 1031 – 074 1.39
Перидот обижда Аметист, като без да знае нормите на Земята я нарича неучтително дефектна, поради малките и размери спрямо другите аметисти в родината, но накрая и се извинява със запис на саксофона, постен и от Стивън, заради липсата на модерния и дневник, хвърлен в морето.
74 22 „The Answer“ Джо Джонстън,

Джазмин Лай

Lamar Abrams and Katie Mitroff 4 януари 2016 не е излъчен 1031 – 075 1.38
Гранат разказва на Стивън, като подарък за рождения му ден, как Рубин и Сапфир са се запознали.
75 23 „Рожденият ден на Стивън“ Джо Джонстън,

Джазмин Лай

Lamar Abrams and Katie Mitroff 5 януари 2016 27 юни 2016 1031 – 079 1.35
Когато празнува рождения си ден Стивън изпробва силата си да се разтяга, която научава от Аметист, за да изглежда по-висок за партито, но накрая е спипан.
76 24 „Щеше да е чудесно“ Джо Джонстън,

Джазмин Лай

Joe Johnston and Jeff Liu 6 януари 2016 22 юни 2016 1031 – 076 1.45
Стивън и камъните потеглят за Луната, за да научат локацията на грозда от лунната база там, но Перидот тайно отмъква диамантен комуникатор, като е забелязана само от Стивън.
77 25 „Комуникаторът“ Кет Морис,

Джазмин Лай

Raven M. Molisee and Paul Villeco 7 януари 2016 23 юни 2016 1031 – 077 1.39
Стивън взема диамантения комуникатор от Перидот, като я заключва в превозно средство чрез детското заключване, но тя чупи стъклото и бяга, връща си комуникатор и звъни на Жълт Диамант, но научава, че Нанев не и пука за Земята и я обижда.
78 26 „Звездна дата

7 15 2“

Кет Морис

Джазмин Лай

Hilary Florido and Lauren Zuke 8 януари 2016 24 юни 2016 1031 – 078 1.34
Стивън получава саксофона си от натъжената Перидот, поради предателството на родния свят и научава за нея много неща от него, докато Гранат не му казва да и го върне.

Миниепизоди (2015)[редактиране | редактиране на кода]

Заглавие Сценарий Оригинално излъчване Излъчване в България
1 „Ние сме кристалните камъни“ Hilary Florido, Joe Johnston, Jeff Liu, and Katie Mitroff
 • 10 юли 2015 (San Diego Comic Con)
 • 4 юли 2015 (сайта на КН)
26 юни 2016
2 „Какво представляват камъните?“ Hilary Florido 6 юли 2015 21 май 2016
3 „Как се създават камъните?“ Hilary Florido 1 октомври 2015 12 юни 2016
4 „Обединяване“ Katie Mitroff 2 ноември 2015 4 юни 2016
5 „Изваждане от оригиналната опаковка“ Hilary Florido and Katie Mitroff 22 октомври 2015 28 май 2016
6 „Лъвовете обичат да влизат в кашон“ Katie Mitroff 19 ноември 2015

(Nordic Cartoon Network YouTube channels)

19 юни 2016

Сезон 3[редактиране | редактиране на кода]

№ епизод № епизод в сезон Заглавие Ръководено от Сценарий Излъчване в САЩ Излъчване в България Код Зритери

(милиона)

79 1 „Диненият остров“

(Част 1)

Joe Johnston (supervising),

Jasmin Lai (art)

Joe Johnston and Jeff Liu 12 май 2016 28 юни 2016 1031-080c 1.69
Използвайки способността си да превръща сънищата си в начин да изпълнява мисия, докато тялото му е в безопасност, Стивън научава, че динените Стивънчета са направили свой град на необитаем остров и вижда Малахит. Така той казва на камъните, че Лапис е загубила контрола си над нея, но Перидот прави вярно предположение, че появилите се земни трусове са от грозда, но въпреки това никой не и се доверява и Гранат, Аметист и Перла тръгват да се борят с нея, а Стивън пак заспива и помага на динените Стивънчета да се защитят, накрая Малахит се разпада, а земетресението не спира, като се отваря пукнатина, разделяща острова на два нови, като в нея случайно пада Яспис, а камъните разбират, че Перидот е била права и казват на Стивън с Перидот да започват да сондират към грозда, защото порталът е счупен и за жалост не могат да се върнат навреме.
80 2 „Среща с Грозда“

(Част 2)

Kat Morris (supervising),

Jasmin Lai (art)

Raven M. Molisee and Paul Villeco 12 май 2016 29 юни 2016 1031 – 081 1.69
Перидот и Стивън сондират три часа през земната мантия, като накрая стигат грозда, който е вече почти готов да унищожи Земята и Стивън го спира като научава чрез силата си да общува със съня си, че той иска само да се обедини с останалите парчета камъни, без да унищожи Земята и така Стивън решава да го затвори в балон и с негова помощ успява.
81 3 „Нашият прекрасен свят“ Joe Johnston (supervising),

Jasmin Lai (art)

Lamar Abrams and Katie Mitroff 19 май 2016 30 юни 2016 1031 – 083 1.40
Камъка на Лапис Лазули се възстановява и Стивън и показва провинцията и Емпайър Сити, за да си намери дом на планетата, но накрая тя решава да живее при него, но Перидот я разколебава.
82 4 „Съквартиранти в плевнята“ Joe Johnston (supervising),

Jasmin Lai (art)

Hilary Florido and Lauren Zuke 26 май 2016 1 юли 2016 1031 – 082 1.37
Стивън се опитва да обеди Лапис, че Перидот се е променила и не е зла с различни неподходящи подаръци, но изведнъж идва кораб Проследяващо око с Рубини, които идват да върнат Перидот в родината и, за да бъде счупена от диамантите (по нейни думи) и Яспис, която е била лидер на мисията за проверка на грозда, но Лапис го събаря.
83 5 „Hit the Diamond“ Joe Johnston (supervising),

Jasmin Lai (art)

Joe Johnston and Jeff Liu 2 юни 2016 не е излъчен 1031 – 084 1.55
За да предпазят Перидот, Гранат, Аметист, Перла, Стивън и Шапка се представят за хора и предизвикват рубин на бейзбол игра с условие, че ако загубят, ще напуснат Земята. Те обаче печелят и затова биват излъгани от Стивън, че Яспис е на планетата Нептун.
84 6 „Стивън лети“ Kat Morris (supervising),

Jasmin Lai (art)

Paul Villeco 18 юли 2016 9 януари 2017 TBA 1.55
След дългото му отсъствие, най-накрая Стивън се връща отново у дома, като е толкова развълнуван, че скача много високо и започва да се приземява бавно, като открива, че това е нова сила, после идват камъните и прекарват цяла нощ, за да изчакат да слезе, докато не го хващат весели емоции, помогнали му да слезе и да си купи първата поничка за деня от Голямата поничка, които са спечелили дело и вече могат да ги правят там, а не да купуват от кооперативна пекарна, както в предишните епизоди.
85 7 „Татко ми е мениджър“ Joe Johnston (supervising),

Jasmin Lai (art)

Lamar Abrams and Katie Mitroff 18 юли 2016 11 януари 2017 TBA 1.55
Мениджърът от кариерата на Грег като музикант се връща в Бийч Сити, за да му даде чек с десет милиона, които му дължи, но не ги дава веднага, защото вижда своя син, който прави свое собствено парти, но приемния му баща Жълтата опашка му е взел оборудването, като истинския баща решава да помогне, но за да рекламира продукта на спонсора си – Гла кола, като прави Стивън Вселенски бодигард, но представлението се съсипва и алчния човек си тръгва, оставяйки на Грег това за което е дошъл.
86 8 „Mr. Greg“ Joe Johnston (supervising),

Jasmin Lai (art)

Joe Johnston and Jeff Liu 19 юли 2016 не е излъчен TBA 1.55
Грег взема Стивън и Перла на луксозен хотел в Емпайър Сити с новите пари и там Перла пее състрадателна песен за това колко и липсата Роуз Кварц и колко е обичала Грег вместо нея и извършва ходене по стъкло от последния етаж на висок небостъргач в мъките си, но после се сдобрява с помощта на Стивън и запява втора песен, този път с Грег.
87 9 „Твърде ниски за влакчето“ Kat Morris (supervising),

Jasmin Lai (art)

Hilary Florido and Lauren Zuke 20 юли 2016 10 януари 2017 TBA 1.41
Стивън, Аметист и Перидот посещават Забавландия, като се оказва, че не са достатъчно високи за овеселителното влакче, те се разтягат, за да станат, колкото е нужно, а Перидот пише в Туитър на новия таблет, подарен и от Стивън по-рано в епизода, после отиват да стрелят рингове върху десет бутилки, защото Перидот е харесала играчка извънземно, заради големите и доверчиви очи, хвърля девет неуспешно, а десетото Аметист тайно го слага, за да получи награда, но не получава голяма, а за пръст, която дори не работи на тъчкрийма на таблета и, Аметист се ядосва, че Перидот пише, а не я слуша и го хвърля към океана, Перидот се притеснява и с незнайни от нея магнитни сили го връща в ръцете си, а след това ги използва, за да вкара десет ринга през бутилките и да спечели желаната играчка – голямо плюшено извънземно.
88 10 „Новият Ларс“ Kat Morris (supervising),

Jasmin Lai (art)

Raven M. Molisee and Paul Villeco 21 юли 2016 12 януари 2017 TBA 1.53
Стивън случайно се намесва в живота на продавача на понички – Ларс, като случайно си сменя тялото с неговото със силата за сънищата и получава покана да стане танцьор от готините деца, но отказва, за да каже на момичето което Ларс харесва – Сейди, която също продава понички с него, че той я обича, но поради действия по-рано преди смяната на предишния ден, тя го смята за номер и го гони, но Стивън и признава, че не е Ларс и така те отиват в къщата му и си връщат по телата си щом и Ларс също се събужда.
89 11 „Рали в Бийч сити“ Kat Morris (supervising),

Jasmin Lai (art)

Hilary Florido and Lauren Zuke 22 юли 2016 13 януари 2017 TBA 1.29
Стивън и Кони отново срещат Кевин, когато той идва при Грег да си измие колата и започват състезание с кола, купена с част от парите, получени от реклама (казва се в неизлъчвания в България епизод Mr. Greg) в която участва Грег, след като от младините си е мечтал да си я вземе.
90 12 „Ресторантска война“ Joe Johnston (supervising),

Jasmin Lai (art)

Lamar Abrams and Katie Mitroff 25 юли 2016 16 януари 2017 TBA 1.51
След като Стивън поръчва извън менюто в ресторанта за картофи в Бийч Сити, Фрайман несъзнателно ползва основна съставка на пиците и така нарушава договора със съседната пицария „Морско дар“ никога да не се краде бизнеса на съседа, което довежда до ресторантска война, пречеща на доброто обслужване на клиентите, така че Стивън решава да и сложи край, изимитирвайки любовна връзка между Кики и Роналдо (син и дъщеря от двата бизнеса), но всичко се поваля след като приятелката на Роналдо мисли, че и, Лиза с друго момиче и той и казва пред двата бащина плана, карайки Стивън да основе временен ресторант в дома си, щом разбира от Кики, че преди е имало ресторант за всичко и миналата война е свършила, когато двата ресторантьора са се обединили и са го затворили, така се случва същото след като са очаровани от пица на поничка и картофи с кетчуп отвътре, като така втората ресторантска война официално приключва с примирие.
91 13 „Кики доставя пици“ Joe Johnston (supervising),

Jasmin Lai (art)

Colin Howard and Jeff Liu 26 юли 2016 17 януари 2017 TBA 1.31
Кики започва непрестанно да върши работата на сестра си, поради невъзможността и да откаже, след като е наричана от нея „любима близначка“, но започва да и дава ежедневие – първо заради счупена количка, а после заради метал концерти, но Стивън не може да я търпи уморена и влиза в кошмарите и отново и отново, за да ги прави добри сънища, но накрая му писва и сънува с нея запоследно, за да открие проблема и да го разреши, като и помага да се престраши на Кики да каже на близначката си, че повече няма да и върши работата.
92 14 „Завръщането на чудовищния приятел“ Kat Morris (supervising),

Jasmin Lai (art)

Raven M. Molisee and Paul Villeco 27 юли 2016 18 януари 2017 TBA 1.38
Когато лековитите сили на Стивън Вселенски се завръщат след целувка на Сър Мечингтън (първи сезон по превод на български) или Мечо Мечо (трети сезон по превод на български) върху скъсано парче плат, той решава да излекува повредените камъни, но не успява напълно да излекува избрания от него Стоножко-бръмбар, като камъните му обясняват, че той не е счупен, а повреден, но все пак той е в по-рано форма и написва доклад на камънски, който Стивън не разчита и затова му казва да рисува и чреж това разбира много за чудовищения камък, но изведнъж той започва да се превръща обратно в избраната форма и иска да бъде върнато в кораба му където е било капитан, а Стивън го води, като камъните вече са разбрали всичко от камъните летописи и му разказват къде е всъщност и, че екипижа го е чакал и, че тя е искала да се върне при него от самото начало, след като е била разделена от него вече войната за Земята и накрая „Кристалните камъни“ рашават да не гозатварят отново в балон, а да го оставят при екипажа му в летящата чиния.
93 15 „Сами в морето“ Kat Morris (supervising),

Jasmin Lai (art)

Hilary Florido, Kat Morris, and Rebecca Sugar 28 юли 2016 19 януари 2017 TBA 1.32
Стивън и Грег вземат Лапис Лазули на наетата от Грег яхта, където бива учена как да лови по традиционния начин – с въдица (тя първо лови риба с вдигане на околната вода във въздуха) и как да играе дама замалко, но Яспис се появява, след като преди се бе хванала за въдицата и я счупи, като предлага на желаещата пак да се обедини с нея Лапис да станат пак Малахит, боря отказва и когато инатливо написа Стивън, Яспис я блъска в морето с гигантска водна струя, като пробива лодката, но за късмет Лапис спасява навреме Грег и Стивън и полита към Бийч Сити, но все пак Грег е нещастен, че ще се раздели с пари за цял кораб.
94 16 „Бавачката Грег“ Joe Johnston (supervising),

Jasmin Lai (art)

Lamar Abrams and Katie Mitroff 29 юли 2016 20 януари 2017 TBA 1.31
Грег разказва историята на Стивън, как е прекарал деня в който е започнал работа в автомивката, която по-късно купува, като първо е във Вадалия и поради това, че котката на бавачката е болна, тя тръгва на работа възлага бебето си на Грег при условие, че ако нещо му стане, лошо ще му направи, но след като с Роуз извеждат бебето Киселяк на плажа, то изчезва с Роуз, а Грег го търси навсякъде, докато изведнъж го вижда на върха на Виенското колело на Забавландия, изпада паника, качва се да го взема от там, казва на Роуз Кварц да го пусне да се върти леко, ала тя не знае как работи и го пуска силно, после пробва да го забави, за да слязат Грег и бебе Киселяк, но го счупва и колелото започва да се върти с максимална скорост, докато Роуз отива пред него и със силата си го спира и паникьосани Грег го връща на Вадалия, която работи в химическото чистене и отива да го наемат в месната автомивка.
95 17 „Търсенето на камъка“ Joe Johnston (supervising),

Jasmin Lai (art)

Colin Howard and Jeff Liu 1 август 2016 23 януари 2017 TBA 1.64
Кони отива със Стивън и Перла на първата си мисия, за да намери изгубено чудовище, видяно от Гранат чреж ясновидските и сили, но откриват две чудовища, слуги на Яспис, заедно с господарката си, които с нея бързо изчезват в неизвестна посока.
96 18 „Втори шанс“ Kat Morris (supervising),

Jasmin Lai (art)

Raven M. Molisee and Paul Villeco 2 август 2016 24 януари 2017 TBA 1.90
След като Перла забравя за тренировката си с меч с Кони, тя остава при Стивън и Аметист, докато тя и Гранат тръгват на мисия във Великия Север, Аметист решава да си прекара с тях един свободен ден, като дори се представя за Ларс, за да отмъкне дузина понички, но Стивън и Кони ги плащат с парите, които носят, но сакато се къпят на плажа от водата излиза Яспис с двете чудовища, аметист се засрамена от словата и ударите и, а накрая се и разпада, но Стивън и Кони се обединяват случайно и я подгонват обратно в морето.
97 19 „Стивън срещу Аметист“ Kat Morris (supervising),

Jasmin Lai (art)

Hilary Florido and Lauren Zuke 3 август 2016 26 януари 2017 TBA 1.74
Аметист и Стивън казват за срещата си с Яспис, но Перла забелязва промяна в Аметист, а Стивън решава да я вземе на тренировка на небесната арена, където има три перла точки за три състезания, като и трите са спечелени от Стивън, а накрая той си взема награда шутска шапка, ала Аметист още по-нещастна става, защото и от новака Стивън загубва и след фалшива победа на видеоигра, тя отива да се бори пак със Стивън на небесната арена, като този път никой не печели, само детоксикация много я поразръшават, но се сдобряват, ала Перла идва, и хубаво ги навиква, че рушат културни паметници.
98 – 99 20 – 21 „Бисмут“ Joe Johnston (supervising),

Jasmin Lai (art)

Lamar Abrams, Colin Howard, Jeff Liu, and Katie Mitroff 4 август 2016 25 януари 2017 TBA 2.15
Бисмут е една т оригиналните „Кристални камъни“. Стивън я намира затворена от Роуз в гривата на Лъвчо. Тя има тайна работилница, където отдавна е направила подобрения към оръжията на Гранат и Перла, а на Аметист (която е о скоро в екипа) прави ново. Тя не вярва, че Стивън е отделна личност, а не Роуз, особенно когато той казва същото, което казва и майка му – няма да чупим камъни, затова се опитва да го счупи, но губи битката и по свое желание е прибрана в балон.
100 22 „Бета“ Kat Morris (supervising),

Ricky Cometa (art)

Hilary Florido and Lauren Zuke 8 август 2016 27 януари 2017 TBA 1.99
Стивън и Аметист отиват на гости в Плевнята при Перидот и Лапис, но Аметист не се впечатлява от нито едно тяхно изобретение, защото не може да спре да мисли как Яспис е по-илна от нея. Затова Перидот и Стивън я водят в детска градина „Бета“ на Земята, където е създадена Яспис, но откриват, че за разлика от неправилните дупки там, тази на Яспис е най-подлото от всички, които Перидот някога е виждала, а тя е механик в детските градини по йерархия и е виждала много, което още повече разстройва Аметист, но изведнъж виждат чисто нови с решетки, заразлика от миналите, издълбани от Яспис, където я виждат как гледа армията си.
101 23 „Земляни“ Kat Morris (supervising),

Ricky Cometa (art)

Raven M. Molisee and Paul Villeco 8 август 2016 30 януари 2017 TBA 1.99
След като Стивън, Аметист и Перидот виждат Яспис, Аметист тайно се промъква зад гърба и, но бързо бива забелязана и затова поисква реванш, който се оказва неуспешен и затова Стивън и помага да осъзнае, че „Обединението прави силата“ и затова те се обединяват в Опушен кварц, като така освобождават заключените камъни, като само един остава заключен и Яспис се обединява именно с него, но след като пада с него и се разделя високо във въздуха, от удара камъка и се поврежда и Стивън Вселенски опитва да я излекува, но поради бързите и движения при оплакванията към Роуз и одраскването по него от боя, той не успява да опита дали е възможно да я спаси, а след повредата, Аметист я прибира в балон.
102 24 „Обратно на луната“ Joe Johnston (supervising),

Ricky Cometa (art)

Lamar Abrams and Katie Mitroff 9 август 2016 31 януари 2017 TBA 1.45
След мисията Стивън и Аметист виждат как Лапис е уловила в балони рубини, които отново са се завърнали да търсят Яспис на Земята, като след разпита им разбират, че те са приели шегата насериозно и са претърсили всички планети в слънчевата система и не са намерили Яспис, а Аметист решава да избегне подозрения, като се преобразува като Яспис и след лъжа как е станала лилава и преструвка, че е заловила "Кристалните камъни' всички потеглят на луната, като взема и „пленниците“, за да отидат за комуникатор от лунната база и при качване на стълбите казват, че Роуз е счупила Розов Диамант, което силно провокира Стивън и той казва, че лъжат, а накрая виждат, че комуникатора липсва и сякаш си тръгват, но после предлагат превоз и виждат Аметист, която е толкова уморена от формата, че я е махнала много по-късно от друг път, но рубин я виждат и се обединяват в един камък, ала Стивън отвяря вратата и те излизат в космоса, сграбчвайки и Стивън.
103 25 „В балона“ Joe Johnston (supervising),

Ricky Cometa (art)

Colin Howard and Jeff Liu 10 август 2016 1 февруари 2017 TBA 1.57
След като Стивън е изстрелян в Космоса,, той се слага в балон, за да не остане без кислорос, а на него попада един Рубин с който пътува известно време, като дори му споделя, че е Роуз Кварц и след като неговия камък се пуква от удара на метеорит, Стивън го поправя с лековитата си слюнка и рубинът прави опит да счупи неговия камък на пъпа, но Стивън го хвърля в Космоса и след много време балона му е открит от „Кристалните камъни“, взели кораба на рубините, а Гранат му признава, че Роуз е правила всичко за тяхно добро, дори и да счупи камък, ако е необходимо.

Сезон 4[редактиране | редактиране на кода]

№ епизод № епизод на сезон Заглавие Ръководено от Сценарий Излъчване в САЩ Излъчване в България Код Зрители

(милиона)

104 1 „Kindergarten Kid“ Kat Morris (supervising),

Ricky Cometa (art)

Raven M. Molisee and Paul Villeco 11 август 2016 TBA 1.32
Със сюжета на Warner Bros.' Бързоходеца и койото, Стивън и Перидот се опитват да хванат бързо чудовище-камък.
105 2 „Know Your Fusion“ Kat Morris (supervising),

Ricky Cometa (art)

Hilary Florido and Lauren Zuke 12 август 2016 TBA 1.35
Когато Гранат и Перла виждат Опушен кварц, те се обединяват в Сърдоникс и започват да го интервюират какво го прави специален.
106 3 „Buddy's Book“ Joe Johnston (supervising),

Ricky Cometa (art)

Lamar Abrams and Katie Mitroff 18 август 2016 TBA 1.37
Когато Кони завежда Стивън до обществената библиотека, той открива дневника на първия помощник на Уилям Дюли, Бъди, който е описал своите пътешествия на обекти от камъните.
107 4 „Mindful Education“ Joe Johnston (supervising),

Ricky Cometa (art)

Colin Howard, Jeff Liu, and Takafumi Hori 25 август 2016 TBA 1.33
По време на поредната тренировка на небесната арена Стивън и Кони се обединяват в Стивони, но нещо не е наред след като Кони е ударила момче, а Стивън е наранил душевно и физически Бисмут, Яспис и Рубините, но Гранат им помага да постигнат вътрешен мир.
108 5 „Future Boy Zoltron“ Kat Morris (supervising),

Ricky Cometa (art)

Raven M. Molisee and Paul Villeco 1 септември 2016 TBA 1.36
След като Стивън счупва гадаещата бъдещето играчка, той е принуден, за да се изплати на разорения собственик на „Забавландия“, той е принуден да работи вместо нея, но фаданията му са грешни, докато Гранат не му дава гадателки възможности, но тогава истината става сурова.
109 6 „Last One Out of Beach City“ Kat Morris (supervising),

Ricky Cometa (art)

Hilary Florido and Lauren Zuke 8 септември 2016 TBA 1.31
Когато Перла решава да отиде на рок шоу в съседния град, тя решава да пие, въпреки че мрази и потегля със Стивън и Аметист за там, ала по пътя нарушава пътните правила, като пресича на червено, заради жена, която и прилича на Роуз, но избягва от полицията и стига на рок концерта навреме.
110 7 „Onion Gang“ Joe Johnston (supervising),

Ricky Cometa (art)

Lamar Abrams and Katie Mitroff 15 септември 2016 TBA 1.26
Лукчо завежда Стивън в гората, за да се позабавлявате с приятелите му и да имат весел ден.
111 – 112 8 – 9 „Gem Harvest“ Kat Morris (supervising),

Ricky Cometa (art)

Raven M. Molisee, Paul Villeco, Hilary Florido, and Lauren Zuke 17 ноември 2016 TBA 1.39
Когато Стивън отива при Перидот и Лапис в Плевнята на гости идеална гости братовчеда на Грег, Анди, като за неговото посрещане Стивън приготвя специална вечеря с камъните и Лапис.
113 10 „Three Gems and a Baby“ Joe Johnston (supervising),

Ricky Cometa (art)

Lamar Abrams and Katie Mitroff 1 декември 2016 TBA 1.29
Грег разказва на Стивън времето през Зимата, когато той е само на един месец и как камъните са разбрали, че Роуз не може да се върне.
114 11 „Steven's Dream“ Joe Johnston (supervising),

Ricky Cometa (art)

Jeff Liu and Colin Howard 30 януари 2017 TBA TBD
Steven begins to have a strange dream that causes him to cry, which he quickly realizes is related to Pink Diamond. When he asks the gems to give him information about Pink Diamond, however, they refuse to give any, so Steven and Greg travel to Korea to find the truth themselves.
115 12 „Adventures in Light Distortion“ Kat Morris (supervising),

Ricky Cometa (art)

Raven M. Molisee and Paul Villeco 30 януари 2017 TBA TBD
After Greg is abducted by Blue Diamond, Steven and the Gems rush off into space with the Rubies' ship to rescue him. In Steven's haste, however, he puts himself and the Gems in danger.
116 13 „Gem Heist“ Kat Morris (supervising),

Ricky Cometa (art)

Hilary Florido and Lauren Zuke 31 януари 2017 TBA TBD
The Gems reach a space station that once belonged to Pink Diamond, and sneak in to rescue Greg, but in order to do so, they must play the roles they were made for, so as not to arouse suspicion.
117 14 „The Zoo“ Joe Johnston (supervising),

Ricky Cometa and Elle Michalka (art)

Lamar Abrams and Katie Mitroff 1 февруари 2016 TBA TBD
Steven finds Greg in Pink Diamond's „Human Zoo“, and tries to look for a way out. This proves easier said than done as the humans there are guided through a strictly scheduled and regimented life.
118 15 „That Will Be All“ Joe Johnston (supervising),

Ricky Cometa and Elle Michalka (art)

Colin Howard, Joe Johnston, and Rebecca Sugar 2 февруари 2016 TBA TBD
Steven, Greg, and the Gems attempt to escape before they are discovered.
No. Written and storyboarded by Original release date
1 „Cooking with Lion“ Colin Howard October 3, 2016
Steven and Lion host an educational online cooking show.
2 „Gem Karaoke“ Colin Howard October 3, 2016
Connie documents Steven and the Gems singing their hearts out to a pre-recorded backing track.
3 „Steven Reacts“ Jeff Liu October 3, 2016
Steven reacts live to a brand new episode of his favorite cartoon show.
4 „Video Chat“ Colin Howard October 3, 2016
Steven and Peridot introduce Lapis to a new way to communicate.
5 „Steven's Song Time“ Jeff Liu

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]