Стивън Вселенски

от Уикипедия, свободната енциклопедия
(пренасочване от Вселената на Стивън)
Направо към: навигация, търсене
Стивън Вселенски
Steven Universe Logotype.png
Media-8418526769763864872-edstevenuniverse 2x1 384087.jpg
Стивън Вселенски с „Кристалните Камъни“.
Жанр Комедия
Фентъзи
Екшън
Драма
Създател(и) Ребека Сугар
Актьори Зак Калисон
Естеле
Диди Манго
Том Шапринг
Грейси Ролек
Страна Флаг на САЩ САЩ
Език Английски
Сезони 4
Епизоди 120 (списък с епизоди)
Продукция
Продуцент(и) Ребека Сугар
Времетраене 11 минути
Разпространение
ТВ Канал Картуун Нетуърк
IMDb
Стивън Вселенски в Общомедия

Стивън Вселенски“ е американски анимационен сериал, създаден от Ребека Сугар за момче, наречено Стивън Вселенски, което живее в град Бийч Сити с „Кристалните камъни“ – Перла, Гранат и Аметист, три магически човекоподобни извънземни. Стивън, който е полу-камък, ходи на приключения с приятелите си и помага на „Кристалните камъни“ да защитят планетата Земя от собствения им вид.

Стивън Вселенски и вълшебното му семейство[редактиране | редактиране на кода]

Стивън Вселенски живее в измислен град на полуостров в древен храм на хиляда години на плажа, заедно с „Кристалните камъни“. Те защитават човечеството от чудовища и други заплахи. Гранат,Аметист и Перла са магически камъни, които могат да приемат различни форми. Стивън е наполовина камък и наполовина момче, което е наследило скъпоценния си камък от майка му, водачът „Кристалните камъни“ Роуз Кварц. Стивън се опитва да разбере как работят магическите му способности и с всеки епизод ги усъвършенства. Той прекарва дните си с баща си Грег, неговата приятелка Кони, другите хора в Бийч Сити и с „Кристалните камъни“. Той изследва способностите си, наследени от майка му, които позволяват сливане с други камъни. След сливане камъните стават по-силни

Способностите и произхода на камъните и вида им[редактиране | редактиране на кода]

В първият сезон се разкрива, че „Кристалните камъни“ са част от голямамеждузвездна цивилизация. Много от местата, които посещават са руини, преди важни за култура на камъните, но сега изоставени в продължение на хилядолетия. „Кристалните камъни“ са извън родните си планети и Стивън научава, че много от чудовищата, които те срещат, са камъни, които са повредени от „Кристалното оръжие за масово унищожение“ и вече не могат да поддържат човекоподобна форма.

 1. плей на Рубин (ляво), Сапфир (по средата) и Яспис (дясно)
  До края на първия сезон,Стивън научава за родните планети на „Кристалните камъни“ и плана на другите камъни за колонизиране на Земята, за да се родят нови камъни на нея. Сега, 5000 години след като Роуз доведе „Кристалните камъни“, за да се борят за запазване на живота на Земята, камъните от родния свят отново се връщат, за да си отвоюват Земята, но „Кристалните камъни“ няма да им я дадат без война.
 2. Във вторият сезон,Перидот е принудена да се съюзи с „Кристалните камъни“за да се предотврати унищожаването на Земята от грозда, който расте в ядрото на планетата. Тя се отказва да е член на колонията на Жълт Диамант като нарочно я обижда с думата"Буца".
 3. В третия сезон камъните Перидот и Лапис Лазули се присъединяват към отбора на „Кристалните камъни“.
 4. В четвъртия сезон Яспис(войник от колонията на Розов Диамант, пренасочена към тази на Жълт) най-после е победена, а Стивън Вселенски научава, че майка му е счупила (камъните нямат физическа форма и при счупване на камъка им умират) Розов Диамант, за да спаси планетата Земя от завоюване.

Как са измислени героите и защо[редактиране | редактиране на кода]

Ребека Шугър и нейния екип.

Странния характер, на Стивън Вселенски е базиран на този на по-малкият брат на създателката, Стивън Сугар. Биийч Сити, градът в който живеят камъните и Стивън е базиран върху курортите Бийч Рехобот, Бетани Бийч, Дюли Бийч и всички останали места, които Ребека е посещавала като дете. Героите Ларс и Сейди са базирани на двама приятели на Сугар от колежа, които постоянно се карали. „Кристалните камъни“ според създателката са версии на самата нея . . . невротични, мързеливи и решителни. Те имат противоположни качества. Перла е перфектна, Аметист е груба, а Гранат е тайнствена.

В поредицата има силно женско присъствие – всички герои, с изключение на Стивън и Грег Вселенски са жени. Това е умишлено според създателката. Тя смята че, серията се развива към по-далечна крайна цел, въпреки че всичко между тях се води гъвкаво, отчасти, защото в собствените си намерения камъните имат сложна задача, която се разкрива с епизодите.

Актьорски състав[редактиране | редактиране на кода]

Стивън Вселенски се озвучава от 19-годишният актьор Зак Колинсон, който е озвучавал няколко анимационни филми, Той озвучава Стивън първата си главна роля.

Гранат, лидерът на кристалните камъни, е озвучена от Естел, известна британска певица, текстописка и актриса. Тя бе помолена от Картуун Нетуърк да озвучава за първи път.

Аметист се озвучава от певицата Микаела Диез.

Перла се озвучава от писателката, певица и актриса Диди Магно.

Бащата на Стивън Грег се озвучава от комикът и писател Том Шапринг. Той е по-известна с работата си на радиото, особено като домакин на най-доброто шоу с Том Шапринг.

Кони, приятелката на Стивън Вселенски се озвучава от Грейс Ролек, която в началото на поредицата е на 16 години, а сега е на 20.

Кой анимира Стивън Вселенски[редактиране | редактиране на кода]

Според Ребека Шугър, идеята за Стивън Вселенски и хрумва докато е на работа (Героят е базиран на нейният по-малък брат Стивън Шугър, който също работи като стори-борд артист). Въпреки малкото финанси тя се амбицира и събира екип, който да ѝ помага. Като изпълнителен продуцент, Ребека Шугър работи върху всяка част от поредицата включително изкуството, анимацията и звука. Това е една много сложна работа, но Ребека се справя добре.

Запознай се с героите[редактиране | редактиране на кода]

Стивън Вселенски е наполовина човек и наполовина „Кристален камък“ и се учи как да спасява света с магичните сили излизащи от неговия пъп. Стивън може би не е силен колкото „Кристалните камъни“, нито толкова умел, но това не му пречи да се присъедини към Гранат, Аметист и Перла в техните вълшебни приключения и всеки път да намира най-неочакван начин да спаси света.

Гранат е лидера на „Кристалните камъни“. Тя е разумна и спокойна, въпреки обстоятелствата. Тя е най-високия член на отбора. Въоръжена е с чифт гига-ръкавици, направени от тежко желязо. Нейните камъни са разположени по дланите. Тя е обединението на Сапфир и Рубин и има трето око (то може да вижда бъдещето), но тя го крие под слънчевите очила.

Рубин е част от Гранат. Тя е пламененна и яростна. Има невероятна физическа сила и устойчивост на топлина. Може да загрява обектите на висока температура. Оръжията ѝ са боксови ръкавици. Камъкът ѝ се намира на лявата ръка.

Сапфир е част от Гранат. Тя е спокойна и разумна. Има способности за ясновидство и левитация, бърза скорост и замразяване на обети. Камъка и се намира на дясната ръка.

Аметист е камък, създаден на планетата Земя. Тя е най-ниската от „Кристалните камъни“. Разговорлива и шумна, тя е ходещ хаос. Въоръжена е с кристален камшик. Тя има способността да се превръща в кълбо от енергия. Има рекорден брой форми на промяна. Камъкът и се намира върху гърдите.

Перла е най-интелигентния член на групата. Нейното тяло е тънко и гъвкаво и не се различава от човешкото, с изключение на скъпоценен камък на челото и острия нос. Тя е въоръжена с копие. Перлите могат да възпроизвеждат холограми. Тя обичаше Роуз Кварц и все още я обича, но ревнува от Грег. Стивън се отнася с нея както би се отнасял с майка си.

Грег Вселенски е бащата на Стивън. В миналото той е бил певец и музикант, докато не се среща с Роуз Кварц. Тогава захвърля кариерата си. След появата на сина си той се заема образованието си, за да изкарва прехрана в собствена автомивка. Не е голям любител на магията. Известно е, че Грег държи в гаража си много различни неща, които никога не е използвал.

Кони Махешаран е приятелката на Стивън. Тя е с индийски произход. Първоначално те бяха напълно под контрола на родителите. Относителна свободата получават след началото на приятелството на родителите със Стивън. След обучение от Перла се научава да се бие с меч. Тя обича (като Стивън) книгите. Много интелигентен и начетена. Първоначално имаше силно късогледство, но благодарение на лечебната слюнка на Стивън на нея вече не са и необходими очила.

Лъвчо е огромен розов звяр, който е член на екипа на „Кристалните камъни“ . Това е „домашния любимец“ на Стивън, но често прави каквото си иска. Някак си, той е свързана с Роуз Кварц:гривата му е мястото, където тя си държи своите лични вещи, но в главата му е бил крит меча на Роуз (в момента е в Кони). Също така, Лъвчо е в състояние да ходи по вода и да създава и унищожава портали.

Роуз кварц е камък-бунтовник и лидер на „Кристалните камъни“. Тя се отказва от физическата си форма, за да роди Стивън. Нейният любим камък е Перла. Тя и останалите камъни печелят хилядолтната война за Земята и така запазват земния живот непокътнат. Унищожава своята водачка (Розов Диамант). Нейният камък е на корема и.

Перидот е пристигнала на Земята с една цел – да се провери, как се развива грозда (много камъни, които са изкуствено обединени в един камък, намиращ се в ядрото на Земята, който в края на съзряване се събужда и разрушава планетата, в която е поставен). При пристигането си тя вижда „Кристалните камъни“ и се опитайте да ги унищожи. След определени събития Перидот започва да помогна на отбора в подготовката за унищожаването на грозда. За оръжия на Перидот досега не са доказани, но когато пристига на Земята е има удължени ръцеи крака, което я прави високо и и позволява да лети, стреля, и да се движат по вертикални повърхности. Подобно на Перла, камъка и се намира на челото. В поредицата „Новият таблет на Перидот“ тя научава за способността си за привличане на метални предмети.

Яспис е водачката на Земната мисия, демек и на Перидот. Първоначално е от колнията на Розов Диамант, но след счупването ѝ бива наслочена към тази на Жълт (Това става ясно в епизода "Earthlings", сезон 3). Много е агресивна и отмъстителна. А специалната цел на посещението на Земята е, за да си отмъсти на Роуз Кварц. Тя я мрази и в същото време я и почита. Оръжието ѝ е каска чук. Има способност да се превърне в кълбо от енергия. Камъка и се намира върху носа.

Лапис Лазули е камък, който отдавна е в огледалото. Може да каже всичко за родния свят. След нейното освобождаване и лечение със слюнка тя отлита за своята планета, но я хванат Перидот и Яспис. Тя може да управлява водата, да я замразява. Има вода крила. Камъка и се намира на гърба.

Син диамант е един от най-могъщите камъни. Имала е една колония на Земята, която е била нападната от бунтовници, водени от Роуз Кварц. Много дипломатична и спокойна. От нейната колония са Сапфир и Синя Перла.

Жълт диамант е един от най-могъщите камъни. Сега тя има голямо влияние в родния свят. Тя е изпратила Перидот да провери състоянието на грозда, желаейки унищожението на Земята, но е предадена и обидена с думата „буца“ от най-верния си камък.

Бисмут е един от първите „Кристалните камъни“, участвали във войната, заедно с Роуз Кварц, Гранат и Перла. Именно тя подобрява всички оръжия за Кристални камъни, както и създава оръжие, което може да унищожава камъни, поради което е налице конфликт с Розов кварц и по-нататъшно Бисмут е поставена в балон, който се съхранява в грива на лъвчо, докато не е намерен от Стивън.

Музика[редактиране | редактиране на кода]

Поредицата „Стивън Вселенски“ разполага с песни и музика, написани от Ребека и нейния екип (Част от които са Айви Тран и Стивън (Сурашу) Велема), които сътрудничат за текстовете за всяка песен. Според Шугар, не всеки епизод има нужда от песен. Вместо това тя е избрала да ги използват само от време на време, за да се избегне некачественото творчество. Повечето от сценичната музика е композирана с клавирно дуо и китара. Шоуто разчита основно на светлинните мотиви за своя ритъм, с различни инструменти, жанр, влияния и мелодии, разпределени за специфични символи, тъй като те се появяват на екрана. Например, За Перла характерът и често е придружено от пиано, Гранат е представена от синт бас звуци, а Аметист с еклектична дръм машина, с електрически бас и синтезатори. Вгражданията в музиката са повлияни от поп изпълнители като Майкъл Джексън и Естел.

Предавания[редактиране | редактиране на кода]

Пилотният епизод на Стивън Вселенски е качен на видео платформата на Картуун Нетуърк на 21 май, 2013 г., и отново в редактирана версия на 20 юли. Пилотът също беше изложен през 2013 на Сан Диего Комик-Кон.

Серийната премиерата в САЩ е на 4 ноември 2013 г. по Картуун Нетуърк с два епизода. В Канада, тя започва да се излъчва по Картуун Нетуърк на 11 ноември 2013 и на Телетуун на 24 април, 2014 г. Той също се излъчва по различни канали в Австралия от началото на 3 февруари 2014 и в Обединеното кралство и Ирландия на 12 май 2014 г.

Играчки[редактиране | редактиране на кода]

През октомври 2015 г., Картуун Нетуърк обяви старта на линията за играчки, базирани на Стивън Вселенски, за да бъдат продадени чрез специализирани търговци на дребно. За 2015 ваканционен сезон, Функо направи „Поп“ винилови фигури, и прости играчки предлагат различни „сляпа чанта“ нестандартни продукти. От пролетта на 2016 г. Фатмойо продават плюшени фигури и пянени оръжия, а Заг играчките пуснаха подбрани „балончета глави“ и други мини фигури. През 2017 г., от фабрика за играчки ще да продават линия на плюшени фигурки.

Феновете и рейтинга на поредицата[редактиране | редактиране на кода]

Феновете организират състезания за имитация на характера на Опал. В Стивън Вселенски, чрез сливанията между камъните те стават по-големи и често към тялото им се добавят допълнителни части.

„Стивън Вселенски“ има много фенове. Към края на април 2016 г., Гугъл Трендс установява чрез проучване, че „Стивън Вселенски“ е най-гледаното предаване на Картуун Нетуърк. Според чудния клуб това е безспорно доказателство, че Стивън Вселенски сега е водеща серия в ефира на Картуун Нетуърк.

Спираща дъха красота[редактиране | редактиране на кода]

Критиците похвалиха „спираща дъха красота“, „интригуващи, потапяне в средата“ и „прекрасната графика“ на поредицата „Стивън Вселенски“. Те отбелязаха, отчетливия вид придаване от меки пастелни цветове на фона и предметите, както и „красивата, изразителено чиста“ анимационна серия.

Награди[редактиране | редактиране на кода]

Стивън Вселенски е номиниран за награда Типтре за 2015 г., която признава произведенията на научната фантастика или фантазия, които изследват и разширяват ролите на половете, журито пише: „В контекста на детската телевизия, това шоу се занимава с пола в много по-отворен и зрял начин, отколкото е типично за жанра, и разполага с едно от най-доброто писане на всяка карикатура. (. . . ) в допълнение към показващи мъже и жени, които не е задължително да отговарят на стандартните американски идеали пола, шоуто също ни дава небинарен характер и внимателен проучване на израстването“.

Списък с епизодите и сезоните[редактиране | редактиране на кода]

Таблица с информация за епизодите на Стивън Вселенски за България и Съединените щати.
Сезон Епизоди Сезонна премиера (САЩ) Сезонна. премиера

(България)

Финал на сезона (САЩ) Финал на сезона (България)
1 52 4 ноември 2013 г. 18 август 2014 г. 12 март 2015 г. 24 ноември 2015 г.
2 26 13 март 2015 г. 26 януари 2016 г. 8 януари 2016 г. 27 юни 2016 г.
3 25 12 май 2016 г. 28 юни 2016 r. 10 август 2016 г. не е свършило
4 26 11 август 2016 r. не е започнала не е свършило не е свършило
Дати на излъчване на епизодите от първия сезон на Стивън Вселенски и техния сюжет
сезон епизод Заглавие Аниматор Сценарий излъчване

в САЩ

Код Зрители

(милиона)

1 1 "Сиянието на камъка" Кевин Дарт Джо Джонстън и Джеф Луи 4 Ноември, 2013 1020-003 1.86
Стивън е разочарован,че любимия му сладолед сандвич"Сладоледено котенце"е изтеглено от пазара. Скоро той се успокоява,щом разбира,че камъните са успели да се сдобият с някои от последните останали "Сладоледени котенца".Той започва да вярва ,че сладоледа може да бъде ключът за активиране на силите му,съхранявани е неговия скъпоценен камък.
1 2 "Светлинното оръдие" Кевин Дарт Кат Морис и Ребека Сугар 4 Ноември, 2013 1020-001 1.86
Когато заплашителното"червено око" е на път да удари Бийч Сити, единственото нещо, което може да го унищожи е Светлинното оръдие,някога е принадлежало на майка Стивън,Роуз Кварц. Стивън и баща му, Грег, търсят оръжието в Гаража на Грег,накрая го намират и „Кристалните камъни“ унищожават "окото".
1 3 "Раница

чийзбургер"

Кевин Дарт Ян Джонс-Куартей и Ребека Сугар 11 Ноември, 2013 1020-002 1.68
„Кристалните камъни“ отиват на мисия да поставят статуята на лунната богиня на върха на разрушената „Лунна кула„ и Стивън се опитва да бъде полезен с помощта на новата си раница чийзбургер.За да се докаже,отива на мисията.Когато стигат на върха се оказва,че е забравил статуята в къщата.
1 4 "Закуска за всички" Кевин Дарт Ян Джонс-Куартей, Ребека Сугар и Паул Вилеко 11 Ноември, 2013 1020-004 1.68
Опитът на Стивън да сподели своята специална закуска го изпраща на пътешествие през техния древен кристален храм.
1 5 "Фрайбо" Кевин Дарт Рейвън Молис и Паул Вилеко 18 Ноември, 2013 1020-008 1.29
Стивън дава живот на костюм с парче от магически камък , за да помогне на приятеля си Фраймен, но тя се проваля, когато костюмът става зъл.
1 6 "Котешки пръсти" Кевин Дарт Кат Морис,Хилари Флоридо,Ян Джонс-Куартей и Ребека Сугар 25 Ноември, 2013 1020-005 1.71
Опитвайки се да овладее формопроменящите си способности,Стивън превръща пръстите си в котки, които излизат извън контрол.
1 7 "Балонени приятели" Kевин Дарт Кат Морис и Алет Романилос 2 Декември, 2013 1020-006 1.61
Стивън образува магия балон около себе си и момиче на име Кони,за да я спаси от падане от скалите, но той няма никаква представа как да го накара да изчезне.
1 8 "Стивън Сериозния" Кевин Дарт Джо Джонстън и Джеф Луи 13 Януари, 2014 1020-007 1.35
Докато обикаля през древен лабиринт на камъните, Стивън се опитва да докаже на „Кристалните камъни“, че той може да предприеме мисията насериозно.
1 9 "Тигърът милионер" Кевин Дарт Рейвън Молис и Паул Вилеко 20 Януари, 2014 1020-011 1.57
Стивън се присъединява към „кеч лига„ с Аметист, която е уморена от Гранат и Перла,които и викат често.Това е начина на Аметист да се измъкне от стреса.
1 10 "Откриванто на Лъвчо" Кевин Дарт и Еле Михалка Лабар Абрамс и Алет Романилос 27 Януари, 2014 1020-012 1.51
Стивън се сприятелява с магически лъв,който намира в пустинята по време на мисия.
1 11 "Мания по видеоигри" Кевин Дарт Лабар Абрамс, Алет Романилос и Лук Уейбър 17 Февруари, 2014 1020-009 1.17
Стивън води „Кристалните камъни“ в Забавладия, където Гранад се хипнотизира от ритъма на играта.
1 12 "Гигантска жена" Кевин Дарт Джо Джонстън и Джеф Луи 24 Февруари, 2014 1020-010 1.89
Стивън насърчава Аметист и Перла да се слеят в една от четирите въоръжени "гигантски жена" на име Опал, но Аметист и Перла не спират да се карат.
1 13 "Рожденните дни" Еле

Михалка

Рейвън Молис и Паул Вилеко 3 Март, 2014 1020-014 1.17
След като научава, че камъните са на хиляди години, Стивън решава да компенсира всички рождени дни,които са пропуснали и той започва да се тревожи за остаряването си.
1 14 "Ларс и яките деца" Еле Михалка Ламар Абрамс и Мат Брали 10 Март, 2014 1020-015 1.50
Стивън и Ларс излизат с яките децата (Джени Пица,Бък Дюи и Заквасена Сметана), но техните тийнейджърски щуротии ги забъркват в магически неприятности.
1 15 "Рейндъра" Еле

Михалка

Ламар Абрамс 17 Март, 2014 1020-018 1.79
Стивън губи фирурата си на рейнджър и разменя магическата удвояваща пръчка с Лукчо,за неговата.Лукчо започва да си играе с нея и несъзнателно копира предмети от града хиляди пъти.
1 16 "Бой с Мечове" Еле Михалка Джо Джонстън и Джеф Луи 9 Април, 2014 1020-013 1.10
Перла прави опит да научи Стивън изкуството на борбата с мечо,с помощта на холограмна версия на себе си се проваля, когато тя е промуена и трябва да се оттегли в нейния скъпоценен камък, за да се излекува.
1 17 "Лъвчо 2

Завръщането"

Еле Михалка Джо Джонстън и Джеф Луи 23 Април, 2014 1020-017 1.57
Стивън и Кони се опитват да се возят с Лъвчо до киното, но Лъвчо, вместо да ги отвежда до оръжената зала на Роуз Кварц.
1 18 "Плажното парти" Еле Михалка Ламар Абрамс 30 Април, 2014 1020-020 1.44
След битка на „Кристалните камъни“ са нанесени щети на пицария"Стийв"На тях им се забранява да посещават ресторанта.Стивън прави барбекю на плажа, за да оправи връзката между семейство Пица и „Кристалните камъни“.
1 19 "Стаята на Роуз" Еле Михалка Джо Джонстън и Джеф Луи 14 Април, 2014 1020-019 1.55
Стивън се научава да отваря стаята на майка си и там заживява в странна рялност в която всичко фалшиво.Той научава,че още е в стаята,когато тя се претоварва и започва да се разпада.
1 20 "Треньор Стивън" Еле Михалка Рейвън Молис и Паул Вилеко 21 Август, 2014 1020-016 1.85
Въпреки съвета на Перла, Стивън става решева да стане по-силен, след като гледа Гранат и Аметист обединени в силната и разрушителна Сугилит.
1 21 "Шеката на Ларс" Еле

Михалка

Рейвън Молис и Паул Вилеко 28 Август, 2014 1020-024 1.63
Когато Ларс фалшифицира нараняване,за да си вземе почивен ден от работа, Стивън помага Сейди в Голямата поничка и да си върне на Ларс за шегата/.
1 22 "Стивън и Стивън" Еле Михалка Джо Джонстън и Джеф Луи 4 Септември,2014 1020-021 2.14
Стивън се нуждае от група за предстоящото шоу, така че той използва часовник за пътуване във времето, за да събере своите версии от миналото в групата.
1 23 "Приятел чудовище" Еле Михалка Ламар Абрам и Хелем Джонстън 11 Септември,2014 1020-022 2.07
Стивън случайно освобождава заловеш камък-чудовище от балон и се опитва да го опитоми.
1 24 "Лековитите сили" Еле Михалка Рейвън Молис и Паул Вилеко 18 Септември,2014 1020-023 1.73
Стивън разказва на Кони за мисията му с „Кристалните камъни“ за излекуването на Аметист, когато тя напуква камъка си.
1 25 "Огледалния

камък"(част 1)

Еле Михалка Рейвън Молис и Паул Вилеко 25 Септември,2014 1020-025 2.34
Стивън се сприятелява с едно магическо огледало, което общува с него.Стивън го освобождава от затвора-огледало.Излиза Лапис Лазули,още един камък,който е част от колонията на Син Диамант.
1 26 "Океанския камък"(част 2) Еле Михалка Джо Джонстън и Джеф Луи 25 Септември,2014 1020-026 2.34
Лапис Лазули изчезва след конфликт с трите „Кристалните камъни“ и взима в океана, оставяйки Бийч Сити в паника в първия ден на лятото. Стивън, Кони, Грег,Лъвчо и скъпоценни камъни отиват на мисия, за да се изправи срещу Лапис и нещата да се оправят.
1 27 "Къща за гости" Еле Михалка Ламар Абрамс и Хелен Джо 2 Октомври, 2014 1026-027 2.00
Грег е временно настанен в къщата на Стивън,след като временно остава без дом и със счупен крак след събитията от предишния епизод.Там той си лекува крака и пречи на лечебните сили на Стивън.
1 28 "Пътуване в космоса" Еле Михалка Джо Джонстън и Джеф Луи 9 Октомври, 2014 1026-028 1.99
Стивън,Перла и Грег посещават семейната плевня на Грег и да работят заедно за изграждане на космически кораб, така че Перла да може да види чудесата на космоса, но малко се увлича.
1 29 "Таен отбор" Еле Михалка Хилари Флоридо и Кати Митроф 16 октомври,2014 1026-030 2.46
Перла и Аметист случайно пукат балон,съдържащ кристални парчета.Стивън образува таен отбор с тях за събиране на парчетата преди Гранат да разбере. След това, Стивън не иска да се разпадне отбора
1 30 "Островно приключение" Еле Михалка Рейвън Молис и Паул Вилеко 23 Октомври,2014 1026-033 1.53
Стивън се опитва да увеличи приятелството между Ларс и Сейди, като ги завежда на почивка на мистериозен остров,но те остават Заседнали там в продължение на няколко дни.
1 31 "Пазете Бийч сити странен" Еле Михалка Рейвън Молис и Паул Вилеко 30 Октомври,2014 1026-029 1.45
Стивън научава конспиративните теории на Роналдо за странните явления в Бийч Сити.
1 32 "На ресторант" Еле Михалка Ламар Абрамс и Хелен Джо 6 Ноември,2014 1026-031 1.46
„Кристалните камъни“ се обединяват в Александрит и се правят на майката на Стивън по време на вечеря със семейството на Кони.
1 33 "Вселената на Гранат" Еле Михалка Джо Джонстън и Джеф Луи 13 Ноември,2014 1026-036 1.64
Когато Гранат се връща от мисия,Стивън си измисля история за какво е правила цял ден.
1 34 "Динения Стивън" Еле Михалка Ламар Абрамс и Хелен Джо 20 Ноември,2014 1026-035 1.83
Стивън засява дини, оформени като него, но те скоро оживяват и нападат хората в Бийч Сити и „Кристалните камъни“.
1 35 "Лъвчо 3" Еле Михалка Джон Джонстън,Джеф Луи и Ребека Сугар 4 Декември,2014 1026-032 1.92
Лъвчо продължава да лежи върху лицето на Стивън, докато той спи, водейки го в магическо измерение.
1 36 "Тайната мисия" Еле Михалка Ревън Молис и Паул Вилеко 8 януари, 2015 1026-037 1.94
Стивън става неспокоен, след като вижда непознат обект преминаващи през космоса, въпреки опитите на скъпоценни камъни ", да променят твърденията му. Те научават, че източникът на мистериозните обекти е Перидот,а тя проверява Земята.
1 37 "Заедно за първи път" Еле Михалка Хилари Флоридо, Кати Митроф и Ребека Сугар 15 Януари, 2015 1026-034 1.67
Докато се упражнява как да се слива с камъни, Стивън случайно се обединява с Кони, образувайки безпрецедентен камък /човешко съединение на име Стивони/.
1 38 "Тестът" Еле Михалка Хилари Флориди и Кати Микроф 22 Януари, 2015 1026-038 1.94
Стивън разбира, че мисията на „Лунна кула„от третия епизод е трябвало да бъде тест за способността му да се присъединява към „Кристалните камъни“ в мисии, така че той изисква нов тест.
1 39 "Виждане на бъдещето" Еле Михалка Ламар Абрамс и Хелен Джо 29 Януари, 2015 1026-039 2.03
Стивън научава, че Гранат може да вижда в бъдещето и се паникьосва за възможните опасности около него.
1 40 "На път" Еле Михалка Джо Джонстън и Джеф Луи 5 Февруари,2015 1026-040 2.08
Стивън и Аметист робват живота на пътя, и Аметист разкрива нейния произход на Стивън: тя е създадена на Земята като част от колонизация от камъните на планетата.
1 41 "Клубът на ужасите" Еле Михалка Рейвън Молис и Паул Вилеко 12 Февруари,2015 1026-041 1.67
Стивън отива в морския фар,за да гледа страшни филми с Роналдо,Ларс и Сейди.
1 42 "Зимната буря" Еле Михалка Ламар Абрамс и Хелен Джо 19 Февруари,2015 1026-043 2.05
Стивън трябва да заведе Кони обратно към дома и, преди виелица да удари Бийч Сити, и Гранат му показа някои бъдещи случки,които могат да се случат,преди да напуснат.
1 43 "Максимален Капацитет" Еле

Махалка

Хилари Флоридо, Кати Митоф и Ребека Сугар 26 Февруари,2015 1026-042 1.97
Докато почистват склада за съхранение на Грег, той и Аметист се разсейват от гледане на стари епизоди на любимия си сериал Бътлър иконома.
1 44 "Странните машини" Еле Михалка Джо Джонстън и Джеф Луи 5 Март 2015 1026-044 1.92
Роботи на камъните се телепортират на основните телепортни зони на Земятса.Стивън и „Кристалните камъни“ се опитват да разберете тяхната цел.
1 45 "Оръжията на Роуз" Еле Михалка Рейвън Молис,Паул Вилеко и Ребека Сугар 9 Март, 2015 1026-045 1.22
Перла завежда Стивън до едно специално място,където стоят всички оръжия с които са се борили във войната преди хиляди години.
1 46 "Отворена книга" Еле Михалка Хилари Флоридо и Кати Митроф 19 Март, 2015 1026-046 1.73
Когато Кони е разстроена от лошия край на любимата си серия книга, Стивън я довежда в стаята на Роуз,за да направи опит за добър край.
1 47 "Клубът на тениските" Еле Михалка Ламар Абрамс и Хелен Джо 16 Април, 2015 1026-047 1.42
Стивън и Бък правят тениски за грубо изготвената реклама на Стивън„Татко китарист".
1 48 "История за Стивън" Еле Михалка Джо Джонстън и Джеф Луи 9 Април, 2015 1026-048 2.00
Грег разказва на Стивън как е срещнал Роуз Кварц.
1 49 "Съобщението" Еле Михалка Ламар Абрамс и Хелен Джо 10 Март, 2015 1026-049 1.30
Стивън и „Кристалните камъни“, се нуждаят от помощта Грег,за да изтегли съобщение,което предава чрез артефакт на камъните,наречен камък на плача.
1 50 "Силата на политика" Еле

Михалка

Хилари Флоридо и Кати Митроф 11 Март, 2015 1026-050 1.42
След като „Кристалните камъни“предизвикат прекъсването на тока в Бийч Сити, Стивън помага на кмета Дюлий да контролира ситуацията.
1 51 "Отвличането"

(Част 1)

Еле Михалка Рейвън Молис и Паул Вилеко 12 Март, 2015 1026-051 1.70
Стивън помага да евакуират Бийч Сити в лицето на една инвазия от родния свят на камъните Перидот и воинът Яспис.
1 52 "Завръщането"

(част 2)

Еле Михалка Джо Джонстън,Джеф Луи и Ребека Сугар 12 Март, 2015 1026-052 1.70
В капан за военен кораб на камъните,Стивън се опитва да спаси „Кристалните камъни“, включително двата мистериозни камъка на име Рубин и Сапфир,които се обединяват,за да станат Гранат.

Български дублаж[редактиране | редактиране на кода]

 • Ася РачеваСтивън Вселенски, Аметист (певческа – 76), Динените Steven
 • Татяна ЕтимоваПерла, Кони Махешаран (певческа), Хопи, Александрит (79)
 • Албена МиховаАметист, Кони Махешаран (7—17, 32—37 серия), Приянка Махешаран (42), Яспис, Жълта Перла, Опал
 • Елена ГроздановаГранат, Сапфир, Роуз Кварц, Александрит (32), Сугилит, Приянка Махешаран (32), Лапис Лазули (25-26), Аметист (певческа – на 63 серии)
 • Надежда ПанайотоваПеридот (36, 60, на 79 серии), Кони Махешаран (на 42 серия), Сейди Милър (на 30 серии), Приянка Махешаран (68), Барбара Милър, Рубин, Сардоникс, Стивони, Хопер, Кики Пица (на 59 серии), Джени Пица (на 47 серии), Перла (певческа)
 • Василка СугареваПеридот (45—52, 63—72 серия), Кони Махешаран (24—26 серия), Лапис Лазули (49-62), Сейди Милър (1—21 серия), Видала, Кики Пица (10 серии), Джени Пица (14 серии)
 • Венета ЗюмбюлеваЛапис Лазули (на 81 серии), Жълт Диамант, Малахит
 • Мартин ГерасковГрег Вселенски, Ларс, Роналдо Пържения Картоф, Джейми, Лъвчо
 • Момчил СтефановГрег Вселенски (певческа)

Дублаж студио: Александра Аудио