Пред стадиона

от Уикипедия, свободната енциклопедия
(пренасочване от Гол (предаване))
Пред стадиона
Логото на предаване
Жанрспортно шоу
Водещ(и)Борис Касабов
Томислав Русев
Николай Александров


Явор Кръстев(журналист)
Страна България
Езикбългарски
Продукция
Времетраене60 минути
Разпространение
ТВ каналTV7/News7 (2012-2014)
Bulgaria ON AIR (2015-2019)
Макс Спорт (2019-)

Пред стадиона е българско спортно предаване. Излъчва се всеки понеделник по телевизия Макс Спорт.

История[редактиране | редактиране на кода]

Първоначално стартира под името „Пред банята“ като рубрика в предаването Факторът Кошлуков по ТВ7. Водещи са журналистите от Дарик радио Николай Александров и Иво Райчев. По-късно към тях се присъединява Борис Касабов. От март 2012 г. „Пред банята“ е самостоятелно предаване с времетраене 90 минути и се излъчва всеки понеделник. От 2013 г. Иво Райчев е сменен от Томислав Русев, а предаването е вече 2 часа като започва в 22:00 по News7 и продължава по TV7 от 23:00. Стартира и петъчно издание на шоуто, което се нарича „Преди банята“.

В предаването има няколко рубрики. В „Спорни съдийски решения“ със специален гост Антон Генов се коментират спорните обсъждания на реферите. В „Къс пас“ водещите спорят по спортен въпрос в рамките на минута и половина. Във Фейсбук страницата на предаването се публикуват различни загадки за зрителите, а всеки петък се публикува въпрос за „Специалист на седмицата“. Спечелилият получава футболна топка с автографи на водещите. Към края на всяко предаване журналистите отговарят в ефир на най-интересните въпроси от Facebook страницата. Всеки понеделник водещите дават своите букмейкърски прогнози за най-интересните мачове от предстоящия кръг.

„Пред банята“ спира излъчването си през лятото на 2014 г., а от новия сезон е заменено от обзорното предаване „Спорт7“, което също се излъчва всеки понеделник. От 19 юни 2015 г. предаването стартира отново в ефира на телевизия Bulgaria ON AIR под името „Гол“, като запазва денят и часът си на излъчване – всеки понеделник от 22:00 до 23:00 часа. Шоуто е спряно в началото на май 2019 г.

От 1 юли 2019 г. се завръща под името „Пред банята“ всеки понеделник в ефира на платения канал MaxSport4. През октомври 2021 г. предаването се преименува на „Пред стадиона“ и променя логото си.[1]

Източници[редактиране | редактиране на кода]