Гореща тяга и полет

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Гореща тяга и полет
Hot-Rod and Reel!
РежисьориЧък Джоунс
ПродуцентиДжон Бъртън
СценаристиМайкъл Малтезе
МузикаМилт Франклин
МонтажТрег Браун
РазпространителУорнър Брос
Жанранимация
комедия
Премиера9 май 1959
Времетраене6 минути
Страна САЩ
Езиканглийски
Цветностцветен[1]
Външни препратки
IMDb

„Гореща тяга и полет“ (на английски: Hot-Rod and Reel!) е американски анимационен филм, създаден от Уорнър Брос през 1959 година като част от поредицата „Шантави рисунки“, разказващ за приключенията на Бързоходеца и Уили Койота.

Сюжет[редактиране | редактиране на кода]

Хитрия, но непохватен койот измисля всевъзможни начини за да залови бързоходеца. Бързоходецът пристига до две оголени скали. Когато койота се опитва да прескочи, едната се пропуква. Той полита в пропастта, но се закрепва на пораснало дърво в урвата. Опитва да се прехвърли на прилежащото плато, но то се срива и койота пада в реката. Рибата на дъното го гледа уплашено.

Койота преследва бързоходеца, обул ролкови кънки. Когато бързоходеца подлага крак за да го спъне, койота полита във въздуха и се забива в земята. Краката му остават да стърчат отгоре, а колелцата на кънките му се разпиляват.

След това койота зарежда фотографска камера с експлозив в поредния си опит. Заинтригуван, бързоходецът застава пред камерата и очаква новата си снимка. Тогава тя се взривява и отнася койота. Когато птицата избягва, койота разбира, че не е отворил обектива.

Стоейки на два различни хълма, койота приготвил батут за да се прехвърли, скача, но батутът се затваря и койота се озовава вързан в чувал.

Вече въоръжен с арбалет и шашка динамит, койота стартира новия си план. Когато бързоходеца приближава, койота стреля, но вместо динамита изхвърча арбалета. Шашката се взривява в лицето му.

След това койота се оборудва с пого стиг. Задействайки струята, стикът го отвежда в другата посока и койота отново полита от скалите в пропастта.

Използвайки железопътни релси и обозначения, койота отново опитва да залови бързоходеца. Заинтригуван, той спира пред линията, койота се опитва да го хване, но е отнесен от истински влак.

Койотът построява улей по хълма и в началото му го зарежда с дванадесет бомби. Бързоходецът наближава и той запалва бомбите. Обаче преградата не се отваря, койотът скача отгоре и бомбите се взривяват. Обгорен, койотът се свлича по улея.

Накрая койотът се снабдява с реактивна едноколка. Той я активира и буквално полита по пътя. Преминавайки покрай бързоходеца се опитва да го хване, но заради високата скорост отново не успява и пак полита в пропастта.

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]

Източници[редактиране | редактиране на кода]

  1. Fullcredits for Hot-Rod and Reel! // IMDb. Посетен на 24 декември 2014. (на английски)
  Тази страница частично или изцяло представлява превод на страницата Hot-Rod and Reel! в Уикипедия на английски. Оригиналният текст, както и този превод, са защитени от Лиценза „Криейтив Комънс – Признание – Споделяне на споделеното“, а за съдържание, създадено преди юни 2009 година – от Лиценза за свободна документация на ГНУ. Прегледайте историята на редакциите на оригиналната страница, както и на преводната страница, за да видите списъка на съавторите. ​

ВАЖНО: Този шаблон се отнася единствено до авторските права върху съдържанието на статията. Добавянето му не отменя изискването да се посочват конкретни източници на твърденията, които да бъдат благонадеждни.​