Градски стадион (Русе)

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към: навигация, търсене
„Градски стадион“
Градски стадион12
Общи данни
Адрес Русе, България
Построен 1922
Поддържан от „Дунав“ (Русе)
Покритие Тревно
Капацитет 13 , 000
Използван от
„Дунав“ (Русе)

Градски стадион (Русе) е спортно съоръжение, годно за упражняване на спортовете футбол, ръгби, лека атлетика, както и за музикални концерти.

Стадионът разполага с 13,000 седящи места както и тартанова лекоатлетическа писта. В непосредствена близост се намира спортна зала "Ялта" и тренировъчно футболно игрище.

На стадиона играят официалните си мачове футболните отбори на „Дунав“ (Русе) и ФК Локомотив (Русе)

Модернизация на лекоатлетическата писта (2012)[редактиране | редактиране на кода]

През октомври 2012 година беше завършена модернизация на лекоатлетическата писта. Беше подменено нетартановото покритието на пистата с тартанова. Всички съоръжения за провеждане на лекоатлетически състезания бяха подменени с нови. Проектът "Реконструкция и изкуствено покритие на писта и лекоатлетически сектор на Градски стадион Русе" е на обща стойност 1 200 000 лева и стана възможен благодарение на Министерството на физическото възпитание и спорта и Община Русе. Предстои да се започне работа и по загряващата писта за атлетите, която ще е разположена перпендикулярно на служебния вход на стадиона.[1]

Модернизация на трибуните (2013)[редактиране | редактиране на кода]

През Февруари 2013 са сложени пластмасови небесносини седалки на централните сектори.

Модернизация на ВИП сектора (2013/2014)[редактиране | редактиране на кода]

През декември 2013 започна модернизирането на ВИП сектора на Градския стадион в Русе. Стадиона в Русе се сдоби с нова козирка на стойност 250 хил.лв. От тях, 150 хил.лв бяха отпуснати от Министерството на финансите. Целият сектор под нея е напълно обновен, с нова бетонна основа и ново изградени стълбища. През февруари месец 2014 година се монтираха и 500 седалки които са на стойност 7500 лева отпуснати от общинското предприятие. На 26 февруари завърши монтирането на информационното LED-табло. То бе изградено от телекомуникационният оператор „Нетуоркс България“.Очаква се и изграждането на кабинки за журналисти и водещите на спортните и културни събития, които ще се провеждат на стадиона.


Галерия[редактиране | редактиране на кода]

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]

Източници[редактиране | редактиране на кода]