Дафи Дък

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към: навигация, търсене

Дафи Дък (на английски: Daffy Duck, буквално: Патока Дафи) е анимационен герой от филмчетата на „Шантави рисунки“ и „Весели мелодии“, продуцирани от Уорнър Брос.

Действително всеки аниматор от Уорнър Брос. оставя своя отпечатък върху патока; Дафи може да е откачен закрилник в някое филмче, но в следващото може и алчно да търси слава. Боб Клампет и Чък Джоунс най-вече правят обширна употреба на тези две различни версии на персонажа.

Гласът на Дафи Дък за България[редактиране | редактиране на кода]

В България патокът се е озвучавал от различни актьори, от които трима са избирани с кастинг. Първият е Христо Мутафчиев, който му дава глас в синхронния дублаж на филма „Космически забивки“ и различни късометражни филмчета от поредицата „Шантави рисунки“ (в дублажа на Арс Диджитал Студио), както и в сериала „Дък Доджърс“ (в дублажа на Арс Диджитал Студио). Вторият е Георги Стоянов, който го озвучава в синхронния дублаж на анимационните филмчета от поредицата „Шантави рисунки“ (в дублажа на Александра Аудио) за Cartoon Network, „Шантави рисунки отново в действие“ (в дублажа на Арс Диджитал Студио) и „Дък Доджърс“ (в дублажа на bTV). Третият е Петър Бонев, който озвучава Дафи в „Шоуто на Шантавите Рисунки“ и в „Шоуто на Дафи Дък“ (в дублажа на студио VMS).