Джейсън Ърлс

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Джейсън Ърлс
Jason Earles
американски актьор
Ърлс през 2010 година
Ърлс през 2010 година

Роден
26 април 1977 г. (46 г.)

Националност САЩ
Актьорска кариера
Активност2003 – настояще
Значими ролиРуди Гилеспи в Братя по карате
Семейство

Уебсайт
Джейсън Ърлс в Общомедия

Джейсън Даниел Ърлс (на английски: Jason Daniel Earles) е американски актьор, комик и майстор по бойни изкуства, известен с ролята си на Джексън Стюарт в комедийния сериал на Дисни Ченъл Хана Монтана и ролята му на Руди Гилеспи в сериала на Дисни XD „Братя по карате“.

Ранен живот[редактиране | редактиране на кода]

Ърлс е роден в Сан Диего, Калифорния[1]. След като живее в щата Охайо и Вашингтон, семейството му се премества в Орегон. Там той завършва гимназия „Гленко“ в Хилсбъроу. Преди да се премести в Южна Калифорния, Ърлс е живял в Билингс, Монтана, където завършва колежа „Роки Маунтин“ през 2000 година.

Кариера[редактиране | редактиране на кода]

Ърлс играе по-големия брат на Майли Сайръс – Джаксън Стюарт в сериала на Дисни „Хана Монтана“. Той също така два пъти е бил гост звезда в поредицата „Фил от бъдещето“ в ролята на Грейди Спагет, който учи математика. Ърлс играе ботаник играч, най-добрият приятел на Брайън Милър в ситкома „Непослушни родители“. През 2004 г. той участва във филма „Съкровището на нацията“ като Томас Гейтс, прародител на Бен Гейтс. През 2005 г. Джейсън изиграва Ърни Карловиц във филма „Американски пай: Музикален лагер“. Той също така озвучава Спадник във филма „Космически приятели“. През 2011 – 2015 г. Джейсън участва в хитовия телевизионен сериал на Дисни Ченъл – Братя по карате.

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]

Източници[редактиране | редактиране на кода]