Доброволец

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към: навигация, търсене
Уики доброволка от Полша, 2010 Полеви доброволци в Африка, 2005
Уики доброволка от Полша, 2010
Полеви доброволци в Африка, 2005

Доброволец е някой, който по свое желание се заема с алтруистична дейност и работа, участва в дейности, с цел допринасяне за добруването и подобряването на човешкото качество на живот. Това за разлика от платените дейности, може да носи приятно чувство на удовлетворение или уважение, но няма финансова печалба - доброволците извършват своята дейност или напълно безплатно, или в определени условия при минимално заплащане и осигуряване на условия на живот, при работа в чужбина. Доброволците са известни с развиването на своите умения, които са им силно необходими при често нестандартния тип работа, който извършват, социализация (тъй като им се налага да работят често с множество други доброволци, да разговарят и общуват с хора, опитвайки се да бъдат от помощ за тях) и също така с ентусиазма и радостта, от извършваната дейност.

Най-често наградата за усилията на доброволците е добрата дума, признанието, похвалата от страна на околните хора или други доброволци.

С доброволци най-често работят неправителствените организации.

WP-TranslationProject TwoFlags.svgТази статия включва текст, преведен от статията „Volunteering“ в Уикипедия на английски (автори).