Домът на Фостър за въображаеми приятели

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към навигацията Направо към търсенето
Домът на Фостър за въображаеми приятели
Foster's Home for Imaginary Friends
Жанр Анимация
Създател(и) Крейг Маккрекън
Актьори Кийт Фъргюсън (Блу)
Шон Маркет (Мак)
Кенди Майло (Мадам Фостър, Чийз и Коко)
Том Кени (Едуардо)
Фил Ламар (Уилт)
Грей ДеЛайл (Франки, Дукеса и Гу)
Том Кейн (г-н Херимен)
Тара Стронг (Терънс)
Страна  САЩ
Език Английски
Сезони 6
Епизоди 79 (списък с епизоди)
Продукция
Времетраене около 22 минути
Разпространение
ТВ Канал Cartoon Network
Излъчване 13 август 2004 г. - 3 май 2009 г.
Страница в IMDb

„Домът на Фостър за въображаеми приятели“ (на английски: Foster's Home for Imaginary Friends) е американски анимационен сериал създаден от Крейг Маккрекън, който също създал Реактивните момичета. Анимацията е продуцирана от Cartoon Network Studios и е спечелила общо пет награди Еми и две Ани. Обикновено се излъчва по всеки CN в света, даже и по британския Boomerang. Първият епизод е излъчен на 13 август 2004 г. по американския Cartoon Network като 90-минутен филм, последван от епизоди с продължителност половин час. Също на Деня на благодарността (27 ноември 2008 г.) се излъчи отново 90-минутен филм. В началото на 2008 г. втория 90-минутен филм трябваше да е последния епизод, но плана се промени и след излъчването на филма ще се излъчат още няколко епизода, за да станат общо 13 епизода в последния сезон. Последният епизод е „Довиждане на Блу“ (Goodbye to Bloo) и се излъчи на 3 май 2009 г.

За Града и Дома[редактиране | редактиране на кода]

„Домът на Фостър за въображаеми приятели“ се намира на адрес „1123 Уилсън Уей“, но не се знае в кой град и щат се намира, но е някъде в Съединените американски щати. В епизода на Реактивните момичета „Реактивните момичета рулират“ Мак и Блу бяха видени в един кадър с класа на момичетата. Също в един епизод на „Домът на Фостър“ започва с един репортер, който казва „Градът на...“ Възможно е и те да живеят в Таунсвил. Градът сигурно има море. Основателят на града е Елууд П. Доуд. Мотото на дома е „Където добри идеи не са забравени.“

Героите[редактиране | редактиране на кода]

Блурегард (Блу) Кю Казу[редактиране | редактиране на кода]

Блу е въображаемия и най-добър приятел на Мак. Когато Мак бил на 3 годинки, той създал Блу. Блу често обича да набутва другите в бели и неприятности, и Мак често го скастря за това.

Данни: Рождена Дата-1999 г., Висок/Тежи-ок. 100 см/ок. 34 кг когато е сух.

Мак[редактиране | редактиране на кода]

Мак е създателят на Блу. Мак живее с майка си и големия си брат Теренс.

Данни: Рождена Дата-30.06.1996 г., Висок/Тежи-ок. 125 см/ок. 32 кг.

Уилт[редактиране | редактиране на кода]

Уилт е висок въображаем приятел, който е имал инцидент по-време на баскетболен мач и затова лявото му око е изкривено, и лявата му ръка счупена. Уилт е много любезен, умее да се извинява, и помага на всеки в нужда. Той обича баскетбола и е създаден от Джордън Майкълс.

Данни: Рождена Дата-1972 г., Висок/Тежи-ок. 3 м/ок. 120 кг от сух мускул.

Едуардо[редактиране | редактиране на кода]

Едуардо е въображаем приятел, който има големи рога, лилава козина, сиви панталони и казва някои думи на испански. Доста е страхлив иначе, въпреки плашещия си вид. Той е създаден от Нина Валероса, която е станала полицай, когато е пораснала. Едуардо обича картофи. Той се плаши от всякакви насекоми, от тъмното и др.

Данни: Висок/Тежи-ок. 260 м/ок. 292 кг.

Коко[редактиране | редактиране на кода]

Коко е въображаемо кокошоподобно, което може само да казва и пише думата „коко“. Тя е открита на един остров и е създадена от двама братя изследователи. Може да снася цветни пластмасови яйца, които могат да съдържат всякакви предмети вътре, в помощ на останалите.

Францес (Франки) Фостър[редактиране | редактиране на кода]

Франки върши почти всички домакински задължения в къщата (миене, пране, готвене, сервиране, отсервиране), тя е внучката на Мадам Фостър. Тя ненавижда домакинската работа и правилата, които господин Херимен е наложил за всички в дома. Франки си има свой компютър.

Данни: Рождена Дата-25.07.1982 г., Висока-1 м и ок. 72 см

Г-н Херимен[редактиране | редактиране на кода]

Г-н Херимен е голям заек, който е въображаемия приятел на Мадам Фостър. Той е президентът на къщата. Обича да се спазват всички правила и да са свършени задълженията в къщата, за което и често се кара както на Франки, така и на Блу.

Данни: Рождена Дата-05.04.1933 г., Висок/Тежи-1 м и ок. 82 см./ок. 95 кг

Мадам Фостър[редактиране | редактиране на кода]

Мадам Фостър е основала Домът на Фостър за въображаеми приятели. Тя е създала господин Херимен, когато е била малко момиче. На моменти му се кара в опит да го накара да се държи по-любезно с другите.

Данни: Рождена Дата-03.03.1929

Терънс[редактиране | редактиране на кода]

Терънс е по-големия брат на Мак. Той има въображаем приятел, наречен Ред. Терънс мрази Мак и Блу, и обича да ги тормози. Веднъж дори се съюзява с Дукеса, в опит да елиминират Блу, за да може Дукеса да бъде осиновена от някого и да напусне дома.

Дукеса[редактиране | редактиране на кода]

Дукеса е грозен на вид въображаем приятел. Тя е много мързелива и много се изнервя, почти не излиза от стаята си. Изисква от Франки да ѝ пере и чисти всичко както трябва, и не дружи с абсолютно никой от приятелите в дома. Много желае да бъде осиновена и да го напусне.

Сирене[редактиране | редактиране на кода]

Сирене е въображаем приятел на Луиз (или Луси за прякор), която е съседката на Мак. Сирене често казва „Обичам шоколадово мляко.“ и „Обичам каша.“ Мак го поверява на Блу, който го намира за пълна досада, и въобще приятелите в къщата мразят, когато той отива при тях, тъй като им създава проблеми.

Гу Гу ГаГа[редактиране | редактиране на кода]

Гу е приятелка на Мак и Блу. Тя се е кръстила сама Гу Гу ГаГа, защото когато е била бебе, тя само това е знаела да говори. Тя има грамадно въображение и е създала над 750 въображаеми приятели.

Епизоди[редактиране | редактиране на кода]

„Домът на Фостър за въображаеми приятели“ в България[редактиране | редактиране на кода]

В България сериалът започна излъчване на 1 октомври 2009 г. по локалната версия на Cartoon Network, всеки делничен ден от 05:40, 09:50 и 14:00 и 20:40, а в събота и неделя от 05:40 и 14:00 и 20:40.

Озвучаващи артисти[редактиране | редактиране на кода]

Роля Английски език Български език
Блу Кийт Фъргюсън Георги Стоянов
Мак Шон Маркет Мина Костова
Франки Фостър Грей Делайл Светлана Смолева
Уилт Фил Ламар Пламен Пеев
Едуардо Том Кени Георги Тодоров
Коко Кенди Майло Репликите на Майло са запазени
Г-н Херимън Том Кейн Стефан Стефанов
Мадам Фостър Кенди Майло Варвара Панкова
Терънс Тара Стронг Росен Русев
Дукеса Грей Делайл Албена Михова
Сирене Кенди Майло Татяна Етимова
Гу Гу ГаГа Грей Делайл Надя Полякова
Други гласове Кевин Макдоналд
Джеф Бенет
Кевин Майкъл Ричардсън
Даран Норис
Дий Брадли Бейкър
Джес Харнел
Макс Бъркхолдър
Мариета Петрова
Анатолий Божинов
Георги Иванов
Георги Спасов
Стоян Алексиев
Тодор Георгиев
Екип
Обработка Александра Аудио
Изпълнителен продуцент Васил Новаков

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]