Домът на Фостър за въображаеми приятели

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към: навигация, търсене
Домът на Фостър за въображаеми приятели
Foster's Home for Imaginary Friends
Жанр Анимация
Създател(и) Крейг Маккрекън
Актьори Кийт Фъргюсън (Блу)
Шон Маркет (Мак)
Кенди Майло (Мадам Фостър, Чийз и Коко)
Том Кени (Едуардо)
Фил Ламар (Уилт)
Грей ДеЛайл (Франки, Дукеса и Гу)
Том Кейн (г-н Херимен)
Тара Стронг (Терънс)
Страна Флаг на САЩ САЩ
Език Английски
Сезони 6
Епизоди 79 (списък с епизоди)
Продукция
Времетраене около 22 минути
Разпространение
ТВ Канал Cartoon Network
Излъчване 13 август 2004 г. - 3 май 2009 г.
IMDb

„Домът на Фостър за въображаеми приятели“ (на английски: Foster's Home for Imaginary Friends) е американски анимационен сериал създаден от Крейг Маккрекън, който също създал Реактивните момичета. Анимацията е продуцирана от Cartoon Network Studios и е спечелила общо пет награди Еми и две Ани. Обикновено се излъчва по всеки CN в света, даже и по британския Boomerang. Първият епизод е излъчен на 13 август 2004 г. по американския Cartoon Network като 90-минутен филм, последван от епизоди с продължителност половин час. Също на Деня на благодарността (27 ноември 2008 г.) се излъчи отново 90-минутен филм. В началото на 2008 г. втория 90-минутен филм трябваше да е последния епизод, но плана се промени и след излъчването на филма ще се излъчат още няколко епизода, за да станат общо 13 епизода в последния сезон. Последният епизод е „Довиждане на Блу“ (Goodbye to Bloo) и се излъчи на 3 май 2009 г.

За Града и Дома[редактиране | редактиране на кода]

„Домът на Фостър за въображаеми приятели“ се намира на адрес "1123 Уилсън Уей", но не се знае в кой град и щат се намира, но е някъде в Съединените американски щати. В епизода на Реактивните момичета „Реактивните момичета рулират“ Мак и Блу бяха видени в един кадър с класа на момичетата. Също в един епизод на „Домът на Фостър“ започва с един репортер, който казва "Градът на..." Възможно е и те да живеят в Таунсвил. Градът сигурно има море. Основателят на града е Елууд П. Доуд. Мотото на дома е "Където добри идеи не са забравени."

Героите[редактиране | редактиране на кода]

Блуръгард (Блу) К. Казу[редактиране | редактиране на кода]

Блу е въображаемия приятел и най-добър приятел на Мак. Когато Мак бил на 3 години, той създал Блу. Блу често обича да набутва другите в бели.

Данни: Рождена Дата-1999 г., Висок/Тежи-ок. 100 см/ок. 34 кг когато е сух.

Мак[редактиране | редактиране на кода]

Мак е създателят на Блу. Мак живее с майка си и големия си брат Теренс.

Данни: Рождена Дата-30.06.1996 г., Висок/Тежи-ок. 125 см/ок. 32 кг.

Уилт[редактиране | редактиране на кода]

Уилт е висок въображаем приятел, който е имал инцидент по-време на баскетболен мач и затова лявото му око е изкривено, лявата му ръка счупена (даже при вариантите на Уилт има варианти със счупен крак, скупени зъби, с четири очи, нормален размер без око, счупен крак и жълт цвят, без нищо счупено и други варианти). Той обича баскетбол и е създаден от Джордън Майкълс.

Данни: Рождена Дата-1972 г., Висок/Тежи-ок. 3 м/ок. 120 кг от сух мускул.

Едуардо[редактиране | редактиране на кода]

Едуардо е въображаем приятел, който има големи рога, лилава козина, сиви панталони и казва някои думи на испански. Той е създаден от Нина Валероса, която е станала полицай, когато е пораснала. Едуардо обича картофи. Той се плаши от всякакви насекоми, от тъмното и др.

Данни: Висок/Тежи-ок. 260 м/ок. 292 кг.

Коко[редактиране | редактиране на кода]

Коко е въображаем приятел, който може само да казва и пише думата "коко". Тя е открита на един остров и е създадена от двама братя изследователи. Тя може да снася цветни пластмасови яйца, в които може всякакви предмети да има вътре.

Францес (Франки) Фостър[редактиране | редактиране на кода]

Франки върши почти всички задължения в къщата, тя е внучката на Мадам Фостър. Тя ненавижда да върши задължения, които господин Херимен я назначила. Франки също има компютър.

Данни: Рождена Дата-25.07.1982 г., Висока-1 м и ок. 72 см

Г-н Херимън[редактиране | редактиране на кода]

Г-н Херимън е голям заек, който е въображаемия приятел на Мадам Фостър. Той е президента на къщата. И обича да се спазват всички правила и да са свършени задълженията в къщата.

Данни: Рождена Дата-05.04.1933 г., Висок/Тежи-1 м и ок. 82 см./ок. 95 кг

Мадам Фостър[редактиране | редактиране на кода]

Мадам Фостър е основала Домът на Фостър за въображаеми приятели. Тя е създала господин Херимен, когато е била малко момиче.

Данни: Рождена Дата-03.03.1929

Терънс[редактиране | редактиране на кода]

Терънс е големия брат на Мак. Той има въображаем приятел, наречен Ред. Терънс мрази Мак и Блу и обича да ги бие.

Дукеса[редактиране | редактиране на кода]

Дукеса е въображаем приятел. Тя е много мързелива и много се изнервя.

Сирене[редактиране | редактиране на кода]

Сирене е въображаем приятел на Луиз (или Луси за прякор), която е съседката на Мак. Сирене често казва "Обичам шоколадово мляко." и "Обичам каша." Приятелите мрзят когато той идва.

Гу Гу ГаГа[редактиране | редактиране на кода]

Гу е приятелка на Мак и Блу. Тя се е кръстила сама Гу Гу ГаГа, защото когато е била бебе, тя само това е знаела да говори. Тя има грамадно въображение и е създала над 750 въображаеми приятели.

Епизоди[редактиране | редактиране на кода]

„Домът на Фостър за въображаеми приятели“ в България[редактиране | редактиране на кода]

В България сериалът започна излъчване на 1 октомври 200] г. по локалната версия на Cartoon Network, всеки делничен ден от 05:40, 09:50 и 14:00 и 20:40, а в събота и неделя от 05:40 и 14:00 и 20:40. Дублажът е нахсинхронен и е на студио Александра Аудио. В него участват Светлана Смолева, Мина Костова, Мариета Петрова, Надя Полякова, Таня Етимова, Георги Тодоров, Стоян Алексиев, Стефан Стефанов, Георги Иванов, Георги Спасов, Анатоли Божинов, Георги Стоянов и Тодор Георгиев.

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]