Дроздстой Стоянов

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към навигацията Направо към търсенето
Дроздстой Стоянов
български психиатър
Роден
20 юли 1980 г. (38 г.)
Медицина
Образование Медицински университет (София)
Работил в Факултет за обществено здраве – Пловдив

Проф. д-р Дроздстой Стоянов Стоянов е български психиатър.

Биография[редактиране | редактиране на кода]

Дроздстой Стоянов е роден на 20 юли 1980 г. Едва 15-годишен завършва едновременно руския дипломатически лицей в София, средно общообразователно училище и Английска гимназия. На 21 години се дипломира с отличие в Медицинския университет в София. От 2003 г. е хоноруван преподавател в Международния славянски университет и Държавната музикална академия. Специализира психология и психиатрия във Военномедицинска академия – София и Държавна психиатрична болница "Св. Иван Рилски".

През 2005 година защитава дисертационен труд за придобиване на образователната и научна степен "доктор по медицина" и през 2008 година е избран за доцент при Факултета за обществено здраве – Пловдив. Заместник-декан е по международно сътрудничество и европейска интеграция на Факултета от 2009 до 2011 година.

През 2009 година специализира философия на науката в Университета в Питсбърг, САЩ. През 2010 г. се дипломира с Postgraduate Certificate по философия и психично здраве от Университета на Централен Ланкашър, Великобритания. През 2013 г. специализира функционално изобразяване на мозъка в Университетската клиника по психиатрия в Базел, Швейцария. От 2011 г. е доцент в Катедра по психиатрия и медицинска психология при Медицински факултет и специален съветник по стратегическо партньорство.

През 2013 г. е избран за професор по психиатрия, медицинска психология и личностно центрирана медицина.

Автор и съавтор е на над 150 научни публикации. Едновременно с преподавателската дейност продължава да работи като клиничен психиатър и терапевт.

Източници[редактиране | редактиране на кода]

Интервюта