Дъ Вайръс (грузинска група)

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към навигацията Направо към търсенето
„Дъ Вайръс“
The Virus
The Virus at stage of JESC 2015.jpg
Информация
От Flag of Georgia.svg грузинци
Създаване 2015
Стил поп музика
Основни инструменти вокали
Активност 2015

Членове • Елене Кейришвили
• Лизи Тавберидзе
• Тако Гагнидзе
• Дата Павлиашвили

„Дъ Вайръс“ е квартет от грузински певци, спечелил 10-о място за страната си на детския песенен конкурс „Евровизия 2015“ в София.

Квартетът е сформиран специално за представянето на страната на детския конкурс, след като и четиримата му членове са такива и на многобройната формация „Бзикебистудио“, иначе стояща зад предходни грузински участия.

Състав[редактиране | редактиране на кода]

Елене Кейришвили (10 години): Родена в грузинската столица Тбилиси, Елене е ученичка на „Бзикебистудио“ от 2010 година. Обича плуването и хип-хоп танците, обикновено взема участие в благотворителни събития. Най-голямата ѝ мечта е да създаде своя благотворителна фондация.

Лизи Тавберидзе (12 години): Родена е в Тбилиси и пее с „Бзикебистудио“ от шестгодишна възраст. Лизи има редица хобита: пеене, танцуване, рисуване, оцветяване, каране на ски и скейтборд, а също и играене на футбол!

Тако Гагнидзе (11 години): Tако е млада певица, таньорка и модел от грузинската столица. Едва шестгодишна, Тако печели модно състезание, ставайки принцеса на годината. Присъединява се към „Бзикебистудио“ през 2013 година, а на следващата се включва в танцова група наречена „Erula-In“. Тако се наслаждава на рисуването, пеенето, плуването, танците, но и споделя футболното хоби на Лизи.

Дата Павлиашвили (11 години): Единственото момче в квартета. Става част от „Бзикебистудио“ през 2014 година. Както всички останали членове на квартета, той също е роден в столицата. Освен футбола, който е страст на повечето момчета, харесва и плуването.

Източници[редактиране | редактиране на кода]