Дяволски остров

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към: навигация, търсене

Дяволският триъгълник или още Драконовият триъгълник се намира в близост до остров Мияки, южно от Токио и един от ъглите му докосва Гуам. Тази океанска зона е район на изчезнали кораби, изчезнали хора, изчезнали самолети, USOs (неидентифицирани потопени обекти), гъста мъгла, странни вълни, водовъртежи и др. Япония е обявила зоната на Дяволския триъгълник за опасна зона.

Това, което е наистина необичайно е, че точно на срещуположната страна на земното кълбо се намира Бермудският триъгълник.

Според Пол Дейл Робъртс, няма начин, това да е просто съвпадение, че и двете области се намират на срещуположните страни на земното кълбо и са пристанище на един и същ ужасяващ феномен.

Един от имейлите, който Робъртс получава във връзка с Дяволския триъгълник гласи частично: "По време на полет до Токио, бях на седалката до прозореца и поглеждайки навън забелязах странна зелена мъгла над океана. Докато летяхме над нея, ми се стори, като че ли мъглата забеляза самолета. Изглеждаше сякаш и прорастват пипала и тя се опитва да достигне с тях самолета. Докато насоча вниманието на майка ми в тази посока, вече бяхме отминали странната мъгла. Мъглата също правеше въртеливи движения и се получаваше

нещо като тунел. Вярвам, че бях свидетел на нещо свръхестествено в Дяволския триъгълник! "

Изглежда, че районите, в които се наблюдават странни явления като в Драконовия триъгълник, винаги се свързват с мъгли. Там, както и на Бермудския триъгълник настъпват резки промени в заобикалящата среда.

Също така е интересно как USOs (неидентифицирани потопени обекти) се привличат към области като Бермудския триъгълник и Дяволския триъгълник

  • .
  • Д
  • Елемент от точкуван списък

а не би да е, че тези райони са високи енергийни източници за USOs? Или може би е мъглата, която се наблюдава, или някакъв вид електрическо или магнитно отделяне? Когато електрическите магнитни сили се засилват, се образува нещо като мъгла. Това ли е причината, поради която някои USOs са наблюдавали гъста мъгла около тях?

Пример е случаят, когато трима войници стават свидетели на странното изчезване на цял батальон през 1915 г. Те казват, че са видели мъгла, която като че ли поглълнала батальона.

Друг човек на име Гернон става свидетел на странното явление, което някои хора наричат електронна мъгла.

На 4 декември 1970 г., Гернон и баща му летят с техния Бонанза A36 през Бахамските острови. На пътя към Бимини те забелязват странен феномен във вид на облак. Става ясно, че явлението представлява вихрушка с форма на тунел. Навлизайки в този тунел всички електронни и магнитни навигационни инструменти на самолета се развалят.

За да се стигне до дъното на тази мистерия и да се разгадае, е необходимо да се направят редица лабораторни експерименти, за да се види дали може да се пресъздаде електронна мъгла със силата на магнитната енергия.

С този експеримент, ще стане ясно дали е налице нарушение в

пространството. Но определено се вярва, че мъглата има нещо общо с паранормалните аномалии на времето.[научи повече...]

[1]

Дяволски остров
на френски: Île du Diable
Vue de l'île du Diable.jpg
Дявоският остров като част от островите Салют (най-северния от тях) и Френска Гвиана
Дявоският остров като част от островите Салют (най-северния от тях) и Френска Гвиана
Г. К.: 5° 17' 38'' N, 52° 35' 0'' W
Административна йерархия
Държава: Франция
Отвъдморски департамент: Френска Гвиана
Кантон: Куру
Данни
Площ: 0.140 km2
Надм. височина: 40 m

Дяволският остров (на френски: Île du Diable) е остров, намиращ се на границата между Карибско море и Атлантика. Част е от територията на Френска Гвиана.

История[редактиране | редактиране на кода]

През 19 и 20-ти век до Втората Световна война, островът е бил каторга. Там са били изпращани престъпници, осъдени на смърт и на доживотен затвор от Франция.

В популярната култура[редактиране | редактиране на кода]

Островът добива известност от книгата на Анри Шариер – Пеперудата (Папилон) и едноименния филм с участието на Стийв Маккуин и Дъстин Хофман.

Друг известен осъден, пребивавал на острова е Алфред Драйфус.

Източници[редактиране | редактиране на кода]