Ева Карнейро

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Ева Карнейро
Eva Carneiro
специалист по спортна медицина
Карнейро с екипа на Челси, при гостуването на Стяуа, 17 март 2013 г.
Карнейро с екипа на Челси, при гостуването на Стяуа, 17 март 2013 г.

Родена

Националност Гибралтар
Учила вНотингамски университет
Университет Куин Мери
Семейство

УебсайтThe Sports Medical Group
Ева Карнейро в Общомедия

Ева Карнейро е специалист по спортна медицина от Гибралтар, най-известна с това, че работи като лекар на първия тим на ФК Челси, към който се присъединява през 2009 г. и остава там до раздялата им при спорни обстоятелства[1] през септември 2015 година.[2]

Биография[редактиране | редактиране на кода]

Карнейро е родена в Гибралтар в семейството на електротехника Антонио Карнейро (от испански произход), и съпругата му Лурд, която е с английски произход. На 16-годишна възраст се вдъхновена да бъде лекар по спортна медицина.[3] Учи медицина в Университета в Нотингам, прекарва две години в Австралийския колеж по спортни лекари в Мелбърн и завършва магистърска степен по спорт и упражнения в Лондонския университет на Куин Мери.

Получава своето образование в няколко елитни учебни заведения – Университета на Нотингам, Австралийския колеж по спортни и физически упражнения в Мелбърн и завършва магистърска степен по спорт и упражнения в Лондонския университет Куин Мери.

Тя последователно работи за тимовете на Уест Хем Юнайтед, Отдела за обществено здраве, Олимпийския медицински институт и Националния женски футболен отбор на Англия и Челси.

След напускането на Челси, Карнейро започва работа в клиника в Гибралтар и е медицински консултант на националния отбор по футбол на Гибралтар.[4]

Вижте също[редактиране | редактиране на кода]

Източници[редактиране | редактиране на кода]