Еврофутбол

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към: навигация, търсене
Еврофутбол
Основана 21 август 1993 г.
Седалище София, Флаг на България България
Брой местоположения 700 пункта в България
Уебсайт http://eurofootball.bg/

„Еврофутбол“ ООД е лицензирана българска компания за спортни залагания.

История[редактиране | редактиране на кода]

Търговското дружество „Еврофутбол“ ООД е регистрирано в София в началото на 1993 г.

Първият тираж на „Еврофутбол“ в национален мащаб стартира на 21 август 1993 г.

На 20 октомври същата година „Еврофутбол“ получава лиценз от Министерството на финансите на Република България за организиране на залози върху футболни мачове в букмейкърски пунктове, разположени на територията на цялата страна. Компанията притежава лиценз за организиране на залагания върху резултати от спортни състезания, издаден от Държавната комисия по хазарта.

На 18.02.2002 г. „Еврофутбол“ сключва договор за партньорство с гръцката компания "Интралот". Сделката е една от най- големите в частния сектор в България.

На 12.08.2003 г., 10 години след провеждането на първия национален тираж, бе въведена нова централизирана компютърна система за приемане на залози в реално време, която е революционен скок в развитието на фирмата. Инвестициите, свързани с нейното внедряване, възлизат на около 10 000 000 евро. Въвеждането на новата система повишава значително атрактивността на игрите, надеждността на залога и възможностите за печалба на играчите.На клиентите са предложени по-голям брой възможности за залози, специфични залози за различни видове спорт, подобрени и още по-разнообразни предвиждания в Залози на живо по време на срещите. През август 2013 година „Еврофутбол“ стартира подобрена версия на системата си за приемане на залози, включително и на живо.

Букмейкърската мрежа на „Еврофутбол“ включва над 700 пункта в цяла България. В игрите на „Еврофутбол“ има залози на следните спортове: футбол, хокей на лед, баскетбол, бейзбол, Формула 1, Мото ГП, тенис, шахмат, световен рали шампионат, волейбол, американски футбол и др. От есента на 2012 г. в програмата на българския букмейкър влизат и гонки [1] с хрътки, излъчвани директно от хиподрумите в Англия.

Два пъти седмично излиза и специалното издание на компанията — вестник "Еврофутбол", в който са включени множество новини, прогнози, таблици и статистика за улеснение на участниците. Също така, за тях е предвидена и специална телефонна линия (HelpDesk), на която могат да дават препоръки, оплаквания, критики или да получат информация.

Важен момент от развитието на букмейкърската къща е корпоративно-социалната отговорност. През 2007 г. стартира нейният най-мащабен проект „Печелиш и помагаш“, който обединява социалната ангажираност на компания по различни теми – спортни, здравни, културни и социални проблеми. Към 2013 г. по проекта са реализирани 16 различни кампании, насочени към различни сфери от нашия живот. Последната е програма „Спортни таланти“, която се провежда две поредни години [2].

„Еврофутбол“ е пълноправен член на две големи международни организации – Световна лотарийна организация — WLA (www.world-lotteries.org) и Европейски лотарии (www.european-lotteries.org). В дейността си компанията се съобразява с правилата, приети от двете организации и с българското законодателство.

Източници[редактиране | редактиране на кода]

  1. Видове залагания
  2. Информация за инициативите по проект „Печелиш и помагаш“ - Благотворителност

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]

Официален уебсайт