Едмънд Кемпър

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към навигацията Направо към търсенето
Едмънд Кемпър
Edmund Emil Kemper III
американски сериен убиец

Роден

Националност  САЩ
Престъпна дейност
Престъпления убийство
Жертви 10
Период 1964–1973
Дата на арест 24 април 1973 г.
Присъда Доживотен затвор
Затвор California Medical Facility

Уебсайт
Едмънд Кемпър в Общомедия

Едмънд Емил Кемпър III (роден на 18 декември, 1948[1]) е американски сериен убиец и некрофил, който убива десетима души, включително баба си и дядо си от бащина страна, както и майка си. Известен е с големия си ръст – 206 см – и за изключително високото си IQ – 145. Един от псевдонимите на Кемпър е „Co-Ed Killer“, тъй като повечето от жертвите учат в училища, посещавани от момичета и момчета.

Роден в Калифорния, Кемпър има разстроено детство. Премества се в щата Монтана със злоупотребяващата си майка, преди да се върне в Калифорния, където убива баба си и дядо си от бащина страна, когато е на 15 години. Диагностициран е като параноиден шизофреник от психиатри.[2]

Освободен е на 20-годишна възраст, след като убеждава психиатрите, че е реабилитиран. От жертвите си Кемпър е виждан като незаплашителен. Той търси млади стопаджийки по време на убийствата си и ги примамва в превозното си средство, кара ги до усамотени места, където ги убива, преди да вземе труповете им в къщата си, където ги разчленява. След това Кемпър убива майка си и един от приятелите си, преди да се предаде на властите.

Намерен за психично здрав и виновен по време на процеса през 1973 г., той пожелава смъртна присъда за престъпленията си. В Калифорния обаче смъртната присъда е преустановена и вместо това той получава осем доживотни присъди. Оттогава Кемпър е затворен в CMF. Няколко пъти отказва правото си на изслушване за условно освобождаване и заявява, че в затвора е „щастлив“.

Източници[редактиране | редактиране на кода]

  1. McComb, Virginia Mary; Kemper, Willis M. (1999). Genealogy of the Kemper Family in the United States. G.K. Hazlett & Company, Printers. p. 126.
  2. Vronsky 2004, p. 260