Езиков свят

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към навигацията Направо към търсенето
Езиков свят
Информация
Категории филологическо
Издател Филологически факултет на ЮЗУ „Неофит Рилски“
Първи брой 2000 г.
Периодичност шестмесечно
Държава Флаг на България България
Език български
Главен редактор проф. Магдалена Костова-Панайотова
ISSN 1312 – 0484

„Езиков свят“ („Orbis linguarum“) е българско филологическо научно списание, създадено през 2000 г. и издавано от Филологическия факултет на ЮЗУ „Неофит Рилски“.

„Езиков свят“ публикува материали, посветени на езикознанието, методиката на преподаването, съпоставителните изследвания, лингвокултурологията и литературоведските изследвания. На страниците му получават отзвук научни събития, публикуват се отзиви и рецензии.

В редакционната колегия на изданието са изявени учени от Германия, САЩ, Китай, Сърбия, Русия, България и Албания.

На страниците на „Езиков свят“ публикуват преподаватели и изследователи не само от Югозападния университет, но и техни колеги от различни университети. То е трибуна и за младите научни работници. Списанието публикува наградените доклади на участниците в Националната студентска конференция, организирана всяка година на 11 май в чест на светите братя Кирил и Методий. Във всеки брой гостуват и известни чуждестранни учени.

Периодичност – 2 книжки годишно.

Главен редактор е проф. Магдалена Костова-Панайотова.

ISSN 1312 – 0484.

От 2012 г. списанието е включено в CEEOL (Централно- и Източноевропейска онлайн библиотека http://www.ceeol.com/) и в Ulrich's Periodicals Directory (Справочник на периодичните издания Ulrich http://ulrichsweb.serialssolutions.com/).

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]