Екатерина Андреева

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Екатерина Сергеевна Андреева
Екатерина Владимировна Андреева
руски журналист

Родена
27 ноември 1965 г. (58 г.)
Активен периодот 1992 г.
Семейство

Уебсайт
Екатерина Сергеевна Андреева в Общомедия

Екатерина Сергеевна Андреева (на руски: Екатерина Сергеевна Андреева) е руска журналистка, водеща на емисията новини Время по Первий канал.

През 1990 г. завършва Московски педагогически институт „Крупская“, следва задочно във Всесъюзния юридически задочен институт. Работила е в Генералната прокуратура, в следственото управление, курирала е сложни криминогенни зони: Краснодарски край, Ставропол.

През 1990 г. постъпва на курс за работещите в радиото и телевизията. В „школа дикторов“ ѝ преподава Игор Кирилов. През 1991 г. започва работа в телевизията. В Дирекция Информационни програми е от 1994 г. За първи път е в ефир през 1995 г. От 1998 г. е постоянна водеща на емисията новини Время. Към 2008 г. втори водещ на програмата е Виталий Елисеев.

Омъжена е за бизнесмен, дъщерята Наташа е завършила Московския държавен институт по международни отношения. Лауреат на телевизионната награда ТЕФИ.

Изречението, с което завършва най-често емисията „Время“, е:

„Как ще се развиват събитията, отново ще покаже „Время“ (времето), а аз ви желая всичко добро и довиждане.“ (на руски: Как будут развиваться события, вновь покажет „Время“, а я желаю вам всего доброго и до свидания.)

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]

  Тази страница частично или изцяло представлява превод на страницата „Андреева, Екатерина Сергеевна“ в Уикипедия на руски. Оригиналният текст, както и този превод, са защитени от Лиценза „Криейтив Комънс – Признание – Споделяне на споделеното“, а за съдържание, създадено преди юни 2009 година – от Лиценза за свободна документация на ГНУ. Прегледайте историята на редакциите на оригиналната страница, както и на преводната страница, за да видите списъка на съавторите. ​

ВАЖНО: Този шаблон се отнася единствено до авторските права върху съдържанието на статията. Добавянето му не отменя изискването да се посочват конкретни източници на твърденията, които да бъдат благонадеждни.​