Живот или нещо подобно

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Живот или нещо подобно
Life or Something Like It
РежисьориСтивън Херек[1][2][3]
ПродуцентиДжон Дейвис
Арнон Милчан
В ролитеАнджелина Джоли[4][3]
Стокард Чанинг[4]
Тони Шалуб[2][4]
Аманда Тапинг[4]
Премиера2002 г.
(Германия)
Времетраене103 минути
Езиканглийски език
Външни препратки
IMDb Allmovie

″Живот или нещо подобно″ (на английски: Life or something like it) е американска романтична комедия на режисьора Стивън Херек, създадена през 2002 година.

Сюжет[редактиране | редактиране на кода]

Лени Кериган (Анджелина Джоли) е щастлива, защото животът ѝ е перфектен, или поне тя смята така. Живее в страхотен апартамент и е репортерка за местен телевизионен канал в Сиатъл, освен това ѝ предстои повишение и е сгодена за много известен бейзболен играч.

Но след едно интервю с бездомния предсказател Джак животът ѝ претърпява неочакан обрат. Бездомникът ѝ предсказва само още една седмица живот. В началото Лени изпада в паника и отказва да приеме казаното ѝ от Джак, впускайки се в напразно търсене на доказателства за неистинността на пресказанията му. След известно време обаче се примирява със съдбата си. По-нататъшните събития във филма описват усилията на героинята да промени живота си, правейки всичко това, което в миналото винаги ѝ се е искало да направи, но не е успявала, и променяйки радикално приоритетите си. По тоя начин тя получава работата, за която дълго се е борила. Поне така изглежда за един момент, до мига, в който се сбъдва предсказанието, което обаче съвсем не означава физическа смърт. Това, което умира, е тази част от героинята, която ѝ е пречила да се наслаждава на живота и да открие истинския му смисъл.

Край на разкриващата сюжета част.

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]

  1. www.imdb.com // Посетен на 27 април 2016 г.
  2. а б www.allocine.fr // Посетен на 27 април 2016 г.
  3. а б www.filmaffinity.com // Посетен на 27 април 2016 г.
  4. а б в г www.imdb.com // Посетен на 27 април 2016 г.