Жилет

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към: навигация, търсене
Gillette
Лого на Gillette
Основана 1899 година
Седалище Ню Йорк, САЩ
Служители 783,1 хил. (2006)
Продукти козметика, самобръсначки, гел за бръснене
Уебсайт http://www.Gillette.com
Gillette в Общомедия

„Жилет“ (Gillette) e търговска марка мъжки ножчета за безопасно бръснене. Част от продуктите за лична грижа притежавани от Procter & Gamble. Базирани в Бостън, Масачузетс, САЩ. Това е бил един от няколкото търговски бранда първоначално собственост на the Gillette Company, водещ световен доставчик придобит през 2005 от P&G.

История[редактиране | редактиране на кода]

Основана е през 1899 г. в Ню Йорк, САЩ от Кинг Кемп Жилет. Влива се в „Проктър и Гембъл“, Бостън, Масачузетс през 2005 г. Под управлението на Colman M. Mockler като Изпълнителен директор в периода от 1975 до 1991, компанията е изправена пред три опита за изкупуване, от Ronald Perelman и Coniston Partners. На 1 октомври, 2005, Procter & Gamble финализира сливането с the Gillette Company. В резултат на сливането, the Gillette Company престава да съществува. Сливането създава най-големият в света производител на стоки за персонална грижа и стоки за домакинството. В допълнение на Gillette, компанията е позиционирана и като Braun, Duracell и Oral-B, Корпоративният слоган на The Gillette company "The Best a Man Can Get – Най-доброто за един мъж ".

Продукти[редактиране | редактиране на кода]

Отначало компанията се занимава с производство на бръснарски ножчета. Произвежда първата самобръсначка с 2 остриета (модел „Трак 2“). Най-новите самобръсначки на „Жилет“ са Gillette blue 3 и Gillette fusion power.

Произвежда също гелове за бръснене и дезодоранти.

External links[редактиране | редактиране на кода]