Жълт олеандър (филм)

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Жълт олеандър
РежисьориЛъчезар Аврамов
ПродуцентиЕлени Дикидис
Николай Мутафчиев
СценаристиДимитър Стоянович
В ролитеКитодар Тодоров
Стефани Ивайло
Мариан Вълев
Леонид Йовчев
Лука Габо
МузикаАце Вапцаров
ОператорТорстен Липщок
МонтажВеселка Кирякова, Тодор Велев
Филмово студиоPREMIERstudio
РазпространителSAMSARA
Жанртрилър, комедия
Премиера1 април 2022 (България)
Времетраене90 минути
Страна България
Езикбългарски, италиански
Цветностда
Бюджет320 000 евро
Приходи288 228 лева[1]
Външни препратки
IMDb

Жълт олеандър е български игрален комедиен трилър от 2022 година на режисьора Лъчезар Аврамов.[2] В главните роли се изявяват Китодар Тодоров, Стефани Ивайло и Мариан Вълев.

Сюжет[редактиране | редактиране на кода]

Професор Бранимир Китов (Китодар Тодоров) е известен български психиатър със статут на звезда и успешна политическа кариера. В последното си начинание той се опитва да заеме поста на лидер на партията на европейските либерал-консерватори в европейския парламент. Неговата половинка в живота е Йоана (Стефани Ивайло) – дъщеря на известен български дипломат, убит заедно със съпругата си от престъпници. От ранна възраст Йоанна има проблеми с наркотиците, както и психични проблеми, за които професор Китов и помага давайки и специални хапчета, които я правят щастлива.

Проблемите в живота на професора настъпват когато той решава да покани вкъщи Канелони (Лука Габо) – лидерът на партията на европейските либерал-консерватори. В отсъствието на професора, Канелони предлага на Йоанна кокаин, а на сутринта тя го намира в в безсъзнание. Освен това в къщата нахлува и бившия любовник на Йоанна – Марио (Мариан Вълев), който пък е решил да изнудва професора с голи снимки и аматьорски порно клип на Йоанна, правени от него. След като професор Китов се прибира и вижда в каква ситуация се е забъркал, решава да се опита да представи случилите се обстоятелства по начин, който да не навреди на кариерата му. Допълнителна пречка пред него представлява и помощникът в домакинството Илия (Леонид Йовчев), който е вманиачено влюбен в Йоанна.

В ролите[редактиране | редактиране на кода]

Източници[редактиране | редактиране на кода]

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]