Зловеща семейна история: Секта

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Зловеща семейна история: Секта
American Horror Story: Cult
Зловеща семейна история: Секта
Страна САЩ
Епизоди11
ТВ КаналFX
Излъчване5 септември – 14 ноември 2017 г.
Хронология на сезоните
ПредишенРоаноук
СледващАпокалипсис

„Секта“ (на английски: Cult) е седмият сезон на американския антологичен сериал Зловеща семейна история. Работата по сезона започва на 4 октомври 2016 г. като излъчването му стартира на 5 септември 2017 г. и завършва на 14 ноември 2017 г. с общ брой от 11 епизода. Сред актьорския състав са: Сара Полсън, Евън Питърс, Адина Портър, Шайен Джаксън, Били Лурд, Алисън Пил, Ема Робъртс, Франсис Конрой и други.

Сюжет[редактиране | редактиране на кода]

Али, Айви и синът им Оз Мейфеър-Ричардс живеят в Детройт, в жилищен квартал, типичен за Съединените щати. Семейството живее спокойно, има ресторант в Брукфилд Хайтс и е далеч от мрачното си минало, въпреки че съседите им, Медоу и Харисън Уилтън са особено странни. Но животът не винаги е бил толкова спокоен за Али, която има тежко минало. След като успява да преодолее своята трипофобия и страха си от кръв и от клоуни с помощта на жена си и на психотерапевта д-р Руди Винсънт, страховете ѝ отново се повявяват, когато Доналд Тръмп бива избран за президент на Съединените щати. Убедена, че някой иска да навреди на семейството ѝ, въпреки че Айви смята, че съпругата ѝ е в разгара на психотичен епизод, Али предприема драстични мерки, за да защити тези, които обича, рискувайки дори собствената си свобода.

Край на разкриващата сюжета част.

Актьорски състав[редактиране | редактиране на кода]

Главни[редактиране | редактиране на кода]

Специални гост-звезди[редактиране | редактиране на кода]

Второстепенни[редактиране | редактиране на кода]

Гост-звезди[редактиране | редактиране на кода]

Епизоди[редактиране | редактиране на кода]

# Заглавие Режисьор Сценарист Премиера Първо излъчване

в България

Зрители

(млн.)

74 1 „Нощта на изборите“ Брадли Бюекър Раян Мърфи и Брад Фалчък 5 септември 2017 г. 3,93
Али и Айви са двойка, която има син на име Оз. Али страда от няколко фобии, които се засилват, след като става известно, че Доналд Тръмп е спечелил президентските избори през 2016 г. в САЩ. Нейният психолог, д-р Руди Винсънт, препоръчва лекарство, което да намали безпокойството, предизвикано от фобията. Клоуни скоро започват да преследват Али. Междувременно Кай и Уинтър са брат и сестра, които правят мистериозен договор след като Тръмп става президент. Уинтър става бавачка на Оз и се опитва да го обезчувстви към насилие. Кай примамва група от испанци да го бият. Съседите на Али и Айви, семейство Чанг, са заклани от група клоуни. Полицията погрешно обявява случая за убийство-самоубийство.
75 2 „Не се страхувай от тъмното“ Лиза Джонсън Тим Миниар 12 септември 2017 г. 2,38
Кай започва кампанията си за място в общинския съвет. Али не се доверява на новите обитатели на бившия дом на семейство Чанг, семейство Уилтън. В ресторанта на Али и Иви, „Касапницата на Мейн“, се поражда напрежение между главния готвач, Роджър, и един испаноговорещ служител, Педро. По-късно системата за сигурност на ресторанта се задейства и Али разследва; тя намира Роджър, висящ на кука в склада за месо. Детектив Самуелс посочва Педро за най-вероятния заподозрян. Али получават пистолет от сем. Уилтън. След това токът в града спира и Али бива ужасена от клоуни в къщата си. Айви изпраща Педро да достави провизии в къщата и впоследствие е случайно застрелян от Али.
76 3 „Съседи от Ада“ Гуинет Хордър-Пейтън Джеймс Уонг 19 септември 2017 г. 2,25
Извън ресторанта се поражда протест заради смъртта на Педро. Кай обещава на Али, че ще разсее протестиращите и го прави. Семейство Уилтън обиждат Али за смъртта на Педро и подаряват морско свинче на Оз. Камион, който разпръсква мистериозен зелен газ в целия квартал, притеснява Али. Морското Свинче на Оз бива убито в микровълновата печка. Али подозира, че сем. Уилтън са извършителите. Тя напада Харисън и заплашва Медоу. Кадри на Али, която бива съблазнена от Уинтър, са качени онлайн, което опустошава Айви. Семейство Уилтън са индивидуално разпитани от Кай, а Харисън изразява желанието си Медоу да умре. След това, Медоу изчезва и Харисън обвинява Али.
77 4 „11 септември“ Гуинет Хордър-Пейтън Джон Дж. Грей 26 септември 2017 г. 2,13
В деня след изборите Харисън става личен треньор на Кай. Кай поема Харисън под крилото си и в крайна сметка го убеждава да убие унижаващия го шеф. По-късно Кай проявява специален интерес към репортер на име Бевърли Хоуп и ѝ предлага „еднаква сила“ в стремежа си към господство. Той подбужда убийството на нейната съпернчка като доказателство за отдадеността му към нея. В деня преди изборите Айви присъства на политически митинг, където бива опипана от мъж на име Гари. Уинтър се опитва да защити Айви и двете заедно обядват. През нощта Айви и Уинтър отвличат Гари и го завързват на кол изоставена сграда, за да не му позволят да гласува на следващия ден. Кай идва да спаси Гари и му предлага трион час преди изборите да приключат. Гари впоследствие отрязва заключената си ръка.
78 5 „Дупки“ Маги Кайли Кристал Лиу 3 октомври 2017 г. 2,20
Бевърли информира Кай, че шефът ѝ, Боб, компрометира репортажите за убийствата от клоуни и по този начин възпрепятства кампанията на Кай за общинския съвет. Кай, Бевърли, Уинтър, Харисън, детектив Самюелс, Айви и операторът на Бевърли, Ар Джей, слагат маски за клоуни, влизат с взлом в къщата на Боб и заснемат убийството му. Бевърли по-късно съветва Кай да прекъсне връзки с Ар Джей, които тя вижда като слажи. Всеки член на сектата изстрелва пирони в главата на вързания Ар Джей един след друг, преди Кай да го довърши. Междувременно Медоу, бягайки от Харисън и любовника му Самюелс, се моли на Али за закрила и разкрива, че Айви е член на сектата. Бевърли разпитва Кай за местонахождението на родителите му и Кай разгласява, че майка му е застреляла баща му и след това се е самоубила. Братът на Кай, д-р Руди Винсънт, е настоявал те да скрият телата си в спалнята им, за да не загубят парите от пенсията на майка си и проверките за инвалидност на баща си.
79 6 „Наемен убиец от Средния Запад“ Брадли Буекър Tод Кубрак 10 октомври 2017 г. 2,15
Медоу разкрива на Али, че се е влюбила в Кай и е решила да напусне сектата, когато открива, че чувствата не са взаимни. Али планира да използва показанията на Медоу, за да разкрие същността на Кай и посещава негов политически опонент, Сали Кефлър, за да поиска помощта ѝ. В средата на разговора им, сектата влиза с взлом в къщата на Сали и кай я застрелва в гърдите и прави така, че смъртта да изглежда като самоубийство. На следващия ден, на политически митинг, Медоу застрелва няколко души, включително Кай. Али се опитва да измъкне пистолета от ръцете на Медоу и тя се застрелва в устата. Али е арестувана след като екип на SWAT пристига на местопрестъплението и я намира с пистолет в ръцете. Става ясно, че Кай е наредил на Медоу да го простреля, за да може имиджът му да бъде издигнат на национално ниво. Освен това, Медоу е инструктирана да свидетелства за Али на основание, че никой няма да повярва на една „луда жена“.
80 7 „Валъри Соланас умря заради греховете ви: Отрепка“ Рейчъл Голдбърг Кристал Лиу 17 октомври 2017 г.
81 8 „Зимата на нашето недоволство“ Барбара Браун Джошуа Грийн 24 октомври 2017 г.
82 9 „Изпий степчето“ Анджела Басет Адам Пен 31 октомври 2017 г.
83 10 „Чарлс (Менсън) командва“ 7 ноември 2017 г.
84 11 „Отново велика“ 14 ноември 2017 г.
  Тази страница частично или изцяло представлява превод на страницата American_Horror_Story:_Cult в Уикипедия на английски. Оригиналният текст, както и този превод, са защитени от Лиценза „Криейтив Комънс – Признание – Споделяне на споделеното“, а за съдържание, създадено преди юни 2009 година – от Лиценза за свободна документация на ГНУ. Прегледайте историята на редакциите на оригиналната страница, както и на преводната страница, за да видите списъка на съавторите. ​

ВАЖНО: Този шаблон се отнася единствено до авторските права върху съдържанието на статията. Добавянето му не отменя изискването да се посочват конкретни източници на твърденията, които да бъдат благонадеждни.​