Иван Бедров

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към: навигация, търсене
Иван Бедров
български журналист
Роден: 12 юни 1973 г. (44 г.)

Иван Петров Бедров е български журналист, работил в радио „Свободна Европа“, bTV, в новинарския ТВ канал RE:TV, както и в бизнес всекидневниците Пари и Капитал Daily.

Завършил е английска гимназия, а после и английска филология.

Преди bTV Иван Бедров е работил като журналист в радио „Свободна Европа“. Дългогодишен репортер на „bTV новините“, а от 12 ноември 2006 г. телевизионен водещ и ключова фигура в неделното сутрешно публицистично предаване на bTV „Реално“, заменило предишното предаване от подобен тип В десетката с водещ Иво Инджев.

От началото на 2008 г. напуска bTV и става част от екипа на RE:TV. Водещ на основното коментарно предаване на телевизията "Булевард България", което се излъчва от понеделник до петък в 19:00.

След закриването на RE:TV Иван Бедров става заместник-главен редактор на вестник "Пари", част от групата на Bonnier Business Press.

В края на октомври става управляващ редактор на всекидневника "Капитал Daily", наследник на "Дневник" и "Пари". От февруари 2012 г. Иван Бедров е управляващ редактор "Видео съдържание" в "Икономедия".

От 2013 Иван Бедров е редовен коментатор на Deutsche Welle. В началото на 2014 година става част от екипа на списанието и информационно-аналитичния сайт Clubz.bg.

Още като пловдивски кореспондент на радио „Свободна Европа“ започва да се занимава с теми, свързани малцинствата, това е една от основните му професионални теми и интереси, за която самия споделя, че има и голяма доза лично любопитство.

Женен от 2001 г. за Ваня, дъщеря Виктория, родена 2002 г.

Отличия[редактиране | редактиране на кода]

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]