Импресия (онлайн реклама)

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Тази статия е за понятието „импресия“ в онлайн рекламата. За същия термин в областта на изкуството вижте Импресия.

Импресия (в контекста на онлайн рекламата) се нарича показването на рекламен материал (най-често уеб банер) в онлайн медия. Всяко изтегляне на рекламния материал от неговия източник се счита за отделна импресия.[1] Фактът, дали потребителят е щракнал или взаимодействал по друг начин с рекламата, не оказва влияние върху броя на импресиите.

Поради възможността от измами чрез роботизирана активност, тези действия обикновено се анализират и филтрират.

Цел[редактиране | редактиране на кода]

Броят на импресиите служи за измерване на рекламния трафик и често определят цената на онлайн рекламата. Цената за импресия не трябва да се бърка с цената за кликване върху реклама.

Развитие[редактиране | редактиране на кода]

Различни национални и международни агенции в областта на рекламата работят за създаването на нов стандарт, който да отчита по-точно показванията на реклама в онлайн медиите.

  • Обслужени импресии е текущия стандарт. Те се отчитат от рекламните сървъри и записват всяко изтегляне на рекламния материал, без значение дали той е напълно зареден във визуалното пространство на крайния потребител.
  • Импресии във видимата област на екрана се определят като такива, когато поне 50% от рекламата е видима за потребителя за време най-малко от една секунда.

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]