Институт по информатика и иновативни технологии

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Институт по информатика и иновативни технологии
Информация
АкронимиИИИТ
Основана2018 г.
СедалищеБългария, Пловдив,
ул. „Вълко Шопов“ 14

Институтът по информатика и иновативни технологии (на английски: Institute of informatics and innovative technologies), съкратено ИИИТ (IIIT), по Закона за юридическите лица е научен институт н Пловдив, България.

ИИИТ е сдружение с нестопанска цел, провеждащо научно-изследователска и развойна дейност (НИРД), с цел придобиване, натрупване и разпространение на знания и технологични умения в областта на неговите приоритетни изследователски направления, както и образователна дейност и разпространение на научни знания в областите на информатиката, информационните технологии и електронното лидерство.

Към ИИИТ функционират:

  • Лабораторен комплекс;
  • Научно-експертен съвет;
  • Научно изследователски сектор;
  • Академично издателство.

Цели[редактиране | редактиране на кода]

  1. Генериране на иновативни бизнес идеи и реализиращите ги технологии с висок потенциал за практическо приложение. Създаване на компютърно базирани информационни и управляващи методологии, софтуерни платформи за обучение, за електронна търговия, информационни и експертни системи, процеси и услуги, които са нови за пазара или представляват технологична новост с полезен ефект, задоволяващ реална пазарна потребност и създаващ стойност за потребителите, собствениците и обществото като цяло.
  1. Популяризиране и подкрепа на инициативи за развитие на дигиталната трансформация за подобряване на бизнес-средата, конкурентостта и структурата на икономическите отношения за ускоряване на икономическия растеж и подобряване на благосъстоянието на Пловдивския регион, България и Европа.
  1. Да стимулира, насърчава и защитава интересите на членовете си чрез ефективно застъпничество, комуникации, образование и обучение, бенчмаркинг и най-добри практики, работа в мрежа и информация за бранша.

Годишни награди[редактиране | редактиране на кода]

Ежегодно ИИИТ връчва награда за принос в постижения в изкуствения интелект и публикации в академичното издателство към института.

Бележки[редактиране | редактиране на кода]

  1. Институт по информатика и иновативни технологии
  2. Institute of informatics and innovative technologies
  3. ИНСТИТУТ ПО ИНФОРМАТИКА И ИНОВАТИВНИ ТЕХНОЛОГИИ