КИС 13

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към навигацията Направо към търсенето
КИС 13
[[Файл:Kiss13 logo.png|150px|alt=Лого на КИС 13]]

Дата на стартиране 1994 г.
Притежава се от КИС ООД
Слоган Нищо подобно!
Формат на картината 16:9 HD
Език български
Страна Флаг на България България
Седалище Русе
Свързани канали КИС М+
Уебсайт www.kiss13.net
Разпространение
Цифрово ефирно Red XN
Сателит Red XN
Кабел Green tickY
IPTV Green tickY
Web Red XN

КИС 13 (изписвана още като K!ss13) е български телевизионен канал.

Програмата стартира през 1994 г. в Русе като канал на русенската мрежа КИС (Кабелна Информационна Система). През 2004 година се отделя от мрежата и започва своето самостоятелно развитие. КИС 13 получава национален лиценз за разпространение от СЕМ през 2009 г. и днес се излъчва в региони с население от над 2 милиона души.

Програма[редактиране | редактиране на кода]

Програмната схема на КИС 13 обхваща широк диапазон от регионални събития – спорт, политика, култура и обществени прояви.

Към момента КИС 13 предава пряко заседанията на общинските съвети в Разград, Търговище, Бяла, Сливо поле и Две могили, с които общини е дългогодишен медиен партньор.

Излъчва директно и по-значимите обществени прояви като протести, митинги и концерти от регионите, в които се разпространява, както и пресконференции на организации, политически сили и органи в местното самоуправление от Русе, Разград и Търговище.

През 2014 г. КИС 13 навършва 20 години от основаването си, като по този повод стартира рубриката "КИС 13 на 20!", в която са представени различни собствени продукции като концерти, новогодишни програми и други, заснети от 1994 г. насам.

Всяка делнична вечер в 19:45ч. е централната емисия новини на КИС 13, представяща всичко по-важно от България, Русе, Разград и Търговище. Времетраенето ѝ е около 15 минути.

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]