Кари Брадшоу

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към: навигация, търсене
Кари Брадшоу
герой на Кандис Бушнел
адаптирана за телевисия от Дарън Стар
от Сексът и градът
Sarah Jessica Parker 5 Shankbone 2009 Tribeca.jpg
Сара Джесика Паркър изпълнител на ролята
Характеристики
Пол жена
Националност Флаг на САЩ САЩ
Работа писател
водещ на вестникарска рубрика
писател във Воуг
Родители Том Брадшоу
(баща)
Грейс Брадшоу
(майка)
Дорит Брадшоу
(сестра)
Брейди Хобс
(кръщелник)
Съпруга Джон Джеймз "Тузара" Престън
Първа поява Сексът и Градът (с 1 еп 1)
The Carrie Diaries (с 1 еп 1)
Последна поява Сексът и градът 2
THe Carrie Diaries (с 2 еп 13)
Филмови адаптации
Актьор/Актриса Сара Джесика Паркър

Кари Брадшоу (на английски: Carrie Bradshaw) е измислен герой, главна героиня в американския телевизионен сериал „Сексът и градът“. Ролята се изпълнява от Сара Джесика Паркър. В българския дублаж се озвучава от Силвия Лулчева.

Сериалът на HBO „Сексът и Градът” (Sex and the City) е създаден по едноименната книга на Кандис Бушнел. Образът на Кари и нейните приятелки води до един нов, еволюционен поглед върху живота на неомъжените жени над 30 години. Тези момичета показват на света, че водят великолепен, бляскав и забавен живот, без да се грижат за пет деца, да живеят в къща извън Ню Йорк и да стоят по цял ден в кухнята. Брадшоу води рубрика във вестник „Ню Йорк Стар“, наречена „Сексът и Градът”. Всяка седмица тя пише статии, в които разисква различни теми, породени от сексуалния ѝ живот и този на нейните приятелки – Миранда Хобс, Саманта Джоунс и Шарлот Йорк. Тези великолепни неомъжени момичета минават през редица връзки с различни мъже, но в края на сериала всяка една от тях е открила любовта на живота си. През шестте сезона Кари има две основни връзки върху, които се гради сюжетът. Това са Ейдън Шоу (в ролята Джон Корбет) и любовта на живота ѝ Тузара/Джон Престън (в ролята Крис Нот).

Животът на Кари Брадшоу става обект на подражание за много жени по света.

Ето и някои от най-запомнящите се цитати от филма:

Oблечени от глава до пети в любов.И това е единствената марка, която никога не излиза от мода.
В живота на неомъжената жена има три важни първи неща -първият път, когато правиш секс, първият добър секс и първото посещение в апартамента на мъжа,с когото ходиш.
В крайна сметка, сезоните се менят.Също така и градовете.Хора идват и си тръгват от живота ти.Но е много приятно да знаеш, че тези които обичаш винаги са в сърцето ти…И ако си голям късметлия... са на един полет разстояние.
Единственото нещо което сам правила в кухнята,е безпорядък.И няколко малки пожара.
Мъжете може да са открили огъня,но жените са открили как да си играят с него.
Когато си млада,целият ти живот е в преследване на забавленията.След това порастваш и се научаваш да бъдеш предпазлива-може да си разбиеш главата или сърцето.Оглеждаш се,преди да скочиш и понякога не скачаш,защото не винаги има кой да те хване,а в живота няма предпазна мрежа.Кога престана да бъде забавно и стана опасно?