Касперски

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към навигацията Направо към търсенето
Kaspersky Lab
Лого на Kaspersky Lab
Тип частна
Индустрия софтуер
Основана 1997
Седалище Москва, Русия
Служители ≈3,900 (2017)
Продукти антивирусен софтуер
Годишни приходи $698 млн. (2017)
Уебсайт www.kaspersky.com
Kaspersky Lab в Общомедия

Лаборатория Касперски е най-голямата европейска компания, специализирана в разработката на антивирусен софтуер.

История[редактиране | редактиране на кода]

Компанията е основана през 1997 г. от Евгений Касперски и неговата съпруга Наталия Касперска. Основният екип на компанията се намира в Москва, а клонове има в над 10 други държави. Компанията не е публична.

Kaspersky Lab са пионерите в прилагането на евристичния метод в улавянето на нови вируси. Реакцията ѝ на нови заплахи е на изключително ниво (в рамките на часове). Kaspersky Anti-Virus може да дезинфекцира (поправя) заразени файлове, когато за други това е невъзможно! (например Parite.B)

Kaspersky Anti-Virus е от малкото с наличие на сертификати за съвместимост от производителите на Операционни системи като Microsoft (Windows 98/XP/Vista/7/2003/2008/) и др.!

Kaspersky Internet Security 2009 сканира и за „незакърпени“ дупки по използвания софтуер на машината и предоставя лесен достъп до нужните поправки.

Лабораторията на Касперски произвеждаща едноименното програмно осигуряване за защита на компютъра от вируси, троянски програми, шпионски програми, руткити, adware, а също и от неизвестни заплахи. Наскоро (2009 – 2011) тя защити патенти в САЩ и Русия за нови технологии за защита от вредоносни програми и спам. Антивирусната програма има разновидности за домашни потребители, малкия и корпоративния бизнес. Сайтът на лабораторията предлага изчерпателно упътване за предпазване от Интернет-заплахи, достъпно в момента на адреса Лаборатория на Касперски. Освен това е изнесена и изчерпателна информация за защита на децата във виртуалното пространство. Компанията публикува отчети за вирусната активност, статии за компютърната безопасност и в някакъв смисъл е създала интернет училище на своя сайт. Лабораторията на Касперски е създала и Уеб базиран антивирусен скенер, който работи с браузърите Internet Explorer и Mozilla Firefox.

Помощ и поддръжка[редактиране | редактиране на кода]

Лицензираните потребители на Kaspersky Anti-Virus получават стандартно обслужване за грешки, възникнали при инсталацията, конфигурацията или функционалността на продукта. Специално обслужване е достъпно на допълнителна цена, обикновено при помощ с мрежи, инсталация на продукта и премахване на вируси и шпионски софтуер. Също може да създадете предварително системни отчети, за да помогнете на техниците да определят по-лесно вашия проблем, така че да загубите по-малко време по телефона или в онлайн чата.[1]

Ако не е толкова спешно, може да представите проблема си, използвайки уеб-форма от обслужващия портал на Касперски. Също така можете да се обадите по телефона или да пишете в чат на живо с техниците по обслужването всеки ден от седмицата (обслужването е достъпно 18 часа на ден).[1]

Основни продукти[редактиране | редактиране на кода]

  • Kaspersky Internet Security
  • Kaspersky Total Security
  • Kaspersky Security Cloud
  • Kaspersky Anti-Virus
  • Kaspersky Free Anti-Virus

Източници[редактиране | редактиране на кода]

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]