Касперски

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към: навигация, търсене
Kaspersky Lab
Лого на Kaspersky Lab
Основана 1997
Седалище Москва, Русия
Служители над 1000
Продукти антивирусен софтуер
Уебсайт www.kaspersky.ru
Kaspersky Lab в Общомедия

Лаборатория Касперски е най-голямата европейска компания, специализирана в разработката на антивирусен софтуер. Компанията е основана през 1997 година от Евгений Касперски и неговата съпруга Наталия Касперска. Основният екип на компанията се намира в Москва, а клонове има в над 10 други държави.

Kaspersky Lab са пионерите в прилагането на евристичния метод в улавянето на нови вируси.

Компанията не е публична и това и позволява да бъде изключително гъвкава.

Реакцията ѝ на нови заплахи е на изключително ниво (в рамките на часове).

Kaspersky Anti-Virus може да дезинфекцира (поправя) заразени файлове, когато за други това е невъзможно! (например Parite.B )

Kaspersky Anti-Virus е от малкото с наличие на сертификати за съвместимост от производителите на Операционни системи като Microsoft (Windows 98/XP/Vista/7/2003/2008/) и др.!

Kaspersky Internet Security 2009 сканира и за „незакърпени“ дупки по използвания софтуер на машината и предоставя лесен достъп до нужните поправки.

Лабораторията на Касперски произвеждаща едноименното програмно осигуряване за защита на компютъра от вируси, троянски програми, шпионски програми, руткити, adware, а също и от неизвестни заплахи. Наскоро (2009 – 2011) тя защити патенти в САЩ и Русия за нови технологии за защита от вредоносни програми и спам. Антивирусната програма има разновидности за домашни потребители, малкия и корпоративния бизнес. Сайтът на лабораторията предлага изчерпателно упътване за предпазване от Интернет-заплахи, достъпно в момента на адреса Лаборатория на Касперски. Освен това е изнесена и изчерпателна информация за защита на децата във виртуалното пространство. Компанията публикува отчети за вирусната активност, статии за компютърната безопасност и в някакъв смисъл е създала интернет училище на своя сайт. Лабораторията на Касперски е създала и Уеб базиран антивирусен скенер, който работи с браузърите Internet Explorer и Mozilla Firefox.

Помощ и поддръжка[редактиране | редактиране на кода]

Лицензираните потребители на Kaspersky Anti-Virus получават стандартно обслужване за грешки, възникнали при инсталацията, конфигурацията или функционалността на продукта. Специално обслужване е достъпно на допълнителна цена, обикновено при помощ с мрежи, инсталация на продукта и премахване на вируси и шпионски софтуер. Също може да създадете предварително системни отчети, за да помогнете на техниците да определят по-лесно вашия проблем, така че да загубите по-малко време по телефона или в онлайн чата.[1]

Ако не е толкова спешно, може да представите проблема си, използвайки уеб-форма от обслужващия портал на Касперски. Също така можете да се обадите по телефона или да пишете в чат на живо с техниците по обслужването всеки ден от седмицата (обслужването е достъпно 18 часа на ден).[1]

Основни продукти[редактиране | редактиране на кода]

  • Антивирус Касперски (KAV) 2013
  • Kaspersky Internet Security ( KIS ) 2013 (antivirus antihacker antispy..) Сравнения: KAV/KIS 2010 KAV/KIS/Crystal 2014
  • Kaspersky Security Mail Servers(antivirus+antispam)
  • Kaspersky Hosted Security (antivirus+antispam)
  • Kaspersky Total Space Security ( всички защити на Касперски Лаб за РС, сървъри, смартфони )
  • Kaspersky Anti-Virus for Windows Workstations(осигурява централизирана защита за всички работни станции в корпоративната мрежа;защитата надхвърля границите на локалната мрежа и обхваща и отдалечени/мобилни потребители)
  • Kaspersky® Administration Kit – модул за отдалечено управление на бизнес продуктите, имащ и програмен одит!

Източници[редактиране | редактиране на кода]

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]