Касперски

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към навигацията Направо към търсенето
Kaspersky Lab
Лого на Kaspersky Lab
Тип частна
Индустрия софтуер
Основана 1997
Седалище Москва, Русия
Служители 3300
Продукти антивирусен софтуер
Годишни приходи Повишение 685 млн. щ.д.
Уебсайт www.kaspersky.com
Kaspersky Lab в Общомедия

Лаборатория Касперски (на руски: Лаборатория Касперского) е най-голямата европейска компания, специализирана в разработката на антивирусен софтуер.

История[редактиране | редактиране на кода]

Компанията е основана през 1997 г. от Евгений Касперски и неговата съпруга Наталия Касперска. Основният екип на компанията се намира в Москва, а клонове има в над 10 други държави. Компанията не е публична.

Kaspersky Lab са пионерите в прилагането на евристичния метод в улавянето на нови вируси. Реакцията ѝ на нови заплахи е на изключително ниво (в рамките на часове). Kaspersky Anti-Virus може да дезинфекцира (поправя) заразени файлове дори когато според конкурентни антивирусни продукти това е невъзможно (например Parite.B).

Kaspersky Anti-Virus е от малкото с наличие на сертификати за съвместимост от производителите на операционни системи като Microsoft Windows 98/XP/Vista/7/2008 и други.

Kaspersky Internet Security 2009 сканира и за „незакърпени“ дупки по използвания софтуер на машината и предоставя лесен достъп до нужните поправки.

Лабораторията на Касперски произвежда едноименното програмно осигуряване за защита на компютъра от вируси, троянски коне, шпионски програми, руткитове, а също и от неизвестни заплахи. Наскоро (2009 – 2011) тя защити патенти в САЩ и Русия за нови технологии за защита от вредоносни програми и спам. Антивирусната програма има разновидности за домашни потребители, малкия и корпоративния бизнес. Сайтът на лабораторията предлага изчерпателно упътване за предпазване от интернет заплахи, достъпно в момента на адреса Лаборатория на Касперски. Освен това е изнесена и изчерпателна информация за защита на децата във виртуалното пространство. Компанията публикува отчети за вирусната активност, статии за компютърната безопасност и в някакъв смисъл е създала интернет училище на своя сайт. Лабораторията на Касперски е създала и уеб базиран антивирусен скенер, който работи с браузърите Internet Explorer и Mozilla Firefox.

Помощ и поддръжка[редактиране | редактиране на кода]

Лицензираните потребители на Kaspersky Anti-Virus получават стандартно обслужване за грешки, възникнали при инсталацията, конфигурацията или функционалността на продукта. Специално обслужване е достъпно на допълнителна цена, обикновено при помощ с мрежи, инсталация на продукта и премахване на вируси и шпионски софтуер. Също може да създадете предварително системни отчети, за да помогнете на техниците да определят по-лесно вашия проблем, така че да загубите по-малко време по телефона или в онлайн чата.[1]

Ако не е толкова спешно, може да представите проблема си, използвайки уеб форма от обслужващия портал на Касперски. Също така можете да се обадите по телефона или да пишете в чат на живо с техниците по обслужването всеки ден от седмицата (обслужването е достъпно 18 часа на ден).

Основни продукти[редактиране | редактиране на кода]

  • Kaspersky Internet Security
  • Kaspersky Total Security
  • Kaspersky Security Cloud
  • Kaspersky Anti-Virus

Източници[редактиране | редактиране на кода]

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]