Касперски

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към навигацията Направо към търсенето
Kaspersky Lab
Лого на Kaspersky Lab
Основана 1997
Седалище Москва, Русия
Служители над 1000
Продукти антивирусен софтуер
Уебсайт www.kaspersky.ru
Kaspersky Lab в Общомедия

Лаборатория Касперски е най-голямата европейска компания, специализирана в разработката на антивирусен софтуер. Компанията е основана през 1997 година от Евгений Касперски и неговата съпруга Наталия Касперска. Основният екип на компанията се намира в Москва, а клонове има в над 10 други държави.

Kaspersky Lab са пионерите в прилагането на евристичния метод в улавянето на нови вируси.

Компанията не е публична и това и позволява да бъде изключително гъвкава.

Реакцията ѝ на нови заплахи е на изключително ниво (в рамките на часове).

Kaspersky Anti-Virus може да дезинфекцира (поправя) заразени файлове, когато за други това е невъзможно! (например Parite.B)

Kaspersky Anti-Virus е от малкото с наличие на сертификати за съвместимост от производителите на Операционни системи като Microsoft (Windows 98/XP/Vista/7/2003/2008/) и др.!

Kaspersky Internet Security 2009 сканира и за „незакърпени“ дупки по използвания софтуер на машината и предоставя лесен достъп до нужните поправки.

Лабораторията на Касперски произвеждаща едноименното програмно осигуряване за защита на компютъра от вируси, троянски програми, шпионски програми, руткити, adware, а също и от неизвестни заплахи. Наскоро (2009 – 2011) тя защити патенти в САЩ и Русия за нови технологии за защита от вредоносни програми и спам. Антивирусната програма има разновидности за домашни потребители, малкия и корпоративния бизнес. Сайтът на лабораторията предлага изчерпателно упътване за предпазване от Интернет-заплахи, достъпно в момента на адреса Лаборатория на Касперски. Освен това е изнесена и изчерпателна информация за защита на децата във виртуалното пространство. Компанията публикува отчети за вирусната активност, статии за компютърната безопасност и в някакъв смисъл е създала интернет училище на своя сайт. Лабораторията на Касперски е създала и Уеб базиран антивирусен скенер, който работи с браузърите Internet Explorer и Mozilla Firefox.

Помощ и поддръжка[редактиране | редактиране на кода]

Лицензираните потребители на Kaspersky Anti-Virus получават стандартно обслужване за грешки, възникнали при инсталацията, конфигурацията или функционалността на продукта. Специално обслужване е достъпно на допълнителна цена, обикновено при помощ с мрежи, инсталация на продукта и премахване на вируси и шпионски софтуер. Също може да създадете предварително системни отчети, за да помогнете на техниците да определят по-лесно вашия проблем, така че да загубите по-малко време по телефона или в онлайн чата.[1]

Ако не е толкова спешно, може да представите проблема си, използвайки уеб-форма от обслужващия портал на Касперски. Също така можете да се обадите по телефона или да пишете в чат на живо с техниците по обслужването всеки ден от седмицата (обслужването е достъпно 18 часа на ден).[1]

Основни продукти[редактиране | редактиране на кода]

  • Антивирус Касперски (KAV) 2013
  • Kaspersky Internet Security (KIS) 2013 (antivirus antihacker antispy.) Сравнения: KAV/KIS 2010 KAV/KIS/Crystal 2014
  • Kaspersky Security Mail Servers(antivirus+antispam)
  • Kaspersky Hosted Security (antivirus+antispam)
  • Kaspersky Total Space Security (всички защити на Касперски Лаб за РС, сървъри, смартфони)
  • Kaspersky Anti-Virus for Windows Workstations(осигурява централизирана защита за всички работни станции в корпоративната мрежа; защитата надхвърля границите на локалната мрежа и обхваща и отдалечени/мобилни потребители)
  • Kaspersky® Administration Kit – модул за отдалечено управление на бизнес продуктите, имащ и програмен одит!

Източници[редактиране | редактиране на кода]

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]