Категория беседа:Български учени

Съдържанието на страницата не се поддържа на други езици.
от Уикипедия, свободната енциклопедия

Имам предложение, но ще ме разберете по-добре с този пример: Пламен Павлов в Категория:Български историци ли да стои или да бъде в Категория:Историци и Категория:Български учени? Този въпрос важи за всички учени като цяло - български и небългарски. --Webkid 15:40, 7 ное 2004 (UTC)

Този въпрос е много съществен, той е свързан със структурата на категориите. Може да има подкатегория Категория:Историци в Категория:Български учени, но това няма ли да е объркващо? Май е по-добре да бъде подкатегория Категория:Български историци в Категория:Български учени. Иначе ще има Категория:Историци като подкатегория на всякакви категории учени по националност и там структурата ще се преплита, т.е. от дървовидна ще стане мрежовидна:-).--Хари 16:35, 7 ное 2004 (UTC)
Всъщност, усилията да се поддържа дървовидна структура на категориите, май са обречени. Явно замисълът на категориите не е дървоводна, а наистина - мрежовидна структура: преплитането е незибежно. В горния случай в Категория:Историци има подкатегория Категория:Български историци, но и статии за историци, които не са класифицирани по националност, а и това може да се окаже невъзможно в някои случаи. --Хари 16:55, 7 ное 2004 (UTC)
Ами, най-добре в Категория:Български историци. Виждам, че това си решил в крайна сметка :-).
--Борислав Б 17:04, 7 ное 2004 (UTC)