Категория беседа:Транспорт в САЩ

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към навигацията Направо към търсенето

Уебкид,

Мога ли да те помоля да степенуваш категориите? В противен случай ще стане невероятно объркване ако почнеш да качваш всичко накуп тук ("Междущатска магистрална система" има 100 статии, "Магистрална система на Съединените щати" има и тя около 100 статии (повечето не са направени още), "Калифорнийските щатски пътища" има 3 за сега но има над 400 такива пътища по принцип).

Ето какво има в момента:

Основните категории са:

1.Междущатска магистрална система

-Междущатска магистрала 86 (запад)

2. Магистрална система на Съединените щати (още не си я качил)

-Магистрала 101 на САЩ (всъщност отива под нея)

3.Списък на калифорнийски щатски пътища (това може да се направи под нова категория "Щатски пътища" тоест за всички щати ако ти се занимава

Благодаря ти. --Ванка5 05:02, 13 октомври 2005 (UTC)

Няма да е зле да помислиш върху идеята вместо навсякъде да добавяш „на САЩ“ дали на някои места не е уместно да се добави просто „(САЩ)“, а на други да се изпусне. Едва ли някъде другаде има междущатски магистрали (interstate), например. Това „на САЩ“ звучи тромаво. --Емил Петков 05:25, 14 октомври 2005 (UTC)
Това е официалното име виж за справка английското име в скобките. Мисля, че трябва винаги името на статията да е официалното име колкото и дълго да е то. После ако си ходил на статията ще видиш, че пишем и по краткото име. Доколкото знам има и щати в други държави не само САЩ, но тъй като не съм запознат в подробности не мога да си позволя да предполагам. --Ванка5 05:42, 14 октомври 2005 (UTC)
Трябва да помислиш тогава дали това е най-уодбният превод на прилагателното "US". Може би "щатски/а/о" звучи по-добре. Щатио има и в други страни, но никак не съм сигурен дали има щатски неща като официални наименования. --Емил Петков 06:47, 14 октомври 2005 (UTC)
U.S. означава United States, което означава Съединени щати, което е САЩ. Има също и пътища от типа на "Калифорнийски щатски пътища" и ако напишем и "щатска магистрала 101" ще бъде объркващо към коя от двете различни системи пътища спада. На този етап това не е объркващо. Съгласен съм, името не е едно от най-добрите, но ако се промени ще се объркаме много.--Ванка5 06:54, 14 октомври 2005 (UTC)