Кодово име: Съседските деца

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Кодово име: Съседските деца
Codename: Kids Next Door
ЖанрКомедия
Екшън
Приключение
ФорматАнимация
Създател(и)Том Уорбъртън
АктьориБен Дискин
Лорън Том
Дий Брадли Бейкър
Крий Съмър
Том Кени
Грей ДеЛайл
Тара Стронг
Джеф Бенет
Морис Ламарш
Дженифър Хейл
Франк Уелкър
Страна САЩ
ЕзикАнглийски
Сезони6
Епизоди81 (списък с епизоди)
Продукция
Времетраене22 минути
Разпространение
ТВ каналCartoon Network
Излъчване6 декември 2002 г. – 21 януари 2008 г.
Външни препратки
Официален уебсайт
Страница в IMDb

„Кодово име: Съседските деца“ (на английски: Codename: Kids Next Door, за по-кратко Kids Next Door или просто KND) е американски анимационен сериал по идея на Том Уорбъртън. Сериалът има шест сезона и два филма.

Главни герои[редактиране | редактиране на кода]

Главните герои са децата от Сектор В. Децата са 5. Номер 5 (Абигейл Линкyлн), която е била втора в команда на сектора, но след като Номер 1 отива при Галактическите Съседски деца, тя става лидера на Сектор В. Номер 4 (Уолаби Бийтълс), който изглежда, че е най-силния от сектора. Номер 3 (Куки Санбан), която обича плюшени играчи, особено дъгови маймунки. Номер 2 (Хоуги Гилиган младши), който изобретява 2x4 Технологии и обича да се шегува. Номер 1 (Найджъл Уно), който е лидер на Сектор В докато не замина в Галактическите Съседски деца.

„Кодово име: Съседските деца“ в България[редактиране | редактиране на кода]

В България сериалът, преведен като „Малчуганите“, започва излъчване по PRO.BG на 31 януари 2010 в 07:30, а разписанието му е всяка събота и неделя от 07:00 по два епизода един след друг и е дублиран на български. За последно са излъчени шести и седми епизод от трети сезон на 28 март. На 5 юни от 07:30 започва наново трети сезон, като на 19 юни започват и новите епизоди, също всяка събота и неделя от 07:00. Ролите се озвучават от артистите Здравко Димитров, Илия Иванов, Емил Емилов, Кирил Ивайлов, Светломир Радев и Гергана Стоянова.

Външни предпратки[редактиране | редактиране на кода]