Красимир Ципов

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Красимир Ципов
български политик
Красимир Ципов през 2019 г.
Красимир Ципов през 2019 г.

Роден
1973 г. (51 г.)
Народен представител в:
XLI НС   XLII НС   XLIII НС   XLIV НС   

Красимир Ципов е български политик, народен представител в XLI, XLII, XLIII и XLIV народно събрание. На два пъти е бил заместник министър на вътрешните работи в правителствата на Бойко Борисов[1].

Кратка биография[редактиране | редактиране на кода]

Завършил е Националната гимназия за древни езици и култури „Св. Константин Кирил Философ“ и след това Юридическия факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Работил е в сферата на частния бизнес и в изпълнителната власт, преди да бъде избран за народен представител.

Той е член на Комисията по правни въпроси, заместник-председател и председател на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред, заместващ член в Постоянната делегация на Народното събрание в Парламентарната асамблея на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа в XLI народно събрание.

В XLII народно събрание е член на Комисията по правни въпроси и Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред.

На 5 октомври 2014 г. е избран за народен представител в XLIII народно събрание. Със заповед на министър-председателя на Република България Бойко Борисов е назначен на 10 ноември 2014 г. за заместник-министър на вътрешните работи. Със заповед на министър-председателя на Република България Бойко Борисов отново е назначен на 10 май 2017 г. за заместник-министър на вътрешните работи.

Завръща се като депутат в XLIV народно събрание, след като напуска поста заместник-министър на вътрешните работи. Полага клетва през юли 2019 година. Член е на Правната комисия и Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред в Народното събрание.[2] На 27.11. 2019 г. е избран за заместник-председател на Парламентарната група на ПП ГЕРБ.

Вижте също[редактиране | редактиране на кода]

Източници[редактиране | редактиране на кода]

  • Вестник „Новинар“ – „Промени в изборния закон – само до септември тази година“ – 15.07.2012 г.,
  • Интернет страница на Народното събрание и Списък на избраните народни представители в XLI и XLII народно събрание, Уикипедия
  • Вести.бг – 10.10.2014 г.; Дневник.бг – 10.11.2014 г.; Дневник.бг – 10.05.2017 г.; 24 часа.бг; Дарикнюз.бг – 28.11.2019 г.