Лари Зидентоп

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Лари Зидентоп
американски философ

Роден
24 май 1936 г. (87 г.)

Учил вМодлин Колидж
Харвардски университет
Философия
РегионЗападна философия
Лари Зидентоп в Общомедия

Лари Зидентоп е политически философ. Той е особено заинтересован от френския либерализъм през 19 век. Автор е на книгата „Демокрация в Европа“, и от време на време сътрудник на няколко големи британски ежедневници, включително и „Файненшъл таймс“ и „Таймс“. Той е роден в Съединените щати , където посещава колеж в Мичиган-(либерален колеж по изкуства), свързан с протестантската църква в Америка – и Харвардския университет , където той получава AM степен.

В продължение на образованието си прибавя DPhil степен от мисълта за Жозеф дьо Местр и Мейн де Biran, на Магдален Колидж, Оксфорд, под ръководството на сър Исая Бърлин. От 1965 г. до 1968 г., Зидентоп е научен сътрудник в Nuffield Колидж, Оксфорд и е прекарал почти цялата си академична кариера като сътрудник на колежа Keble, Оксфорд и като университетски преподавател в Оксфордския университет.

„Демокрацията в Европа“ има умишлени препратки към Демокрацията в Америка на Алексис дьо Токвил. В допълнение, Зидентоп е автор на интелектуална биография, Токвил, редактор на Франсоа Гизо „История на цивилизацията“ в Европа и съредактор (с Дейвид Милър) на „Природата на политическата теория“.

След пенсионирането си, Зидентоп е гостуващ научен сътрудник в Холандския институт за академични изследвания във Васенаар, кралица Виктория Еухения професор в Университета Комплутенсе в Мадрид, Испания, както и гостуващ научен сътрудник във философията и връзки с обществеността в университета „Св. Андрюс“ в Шотландия. През ноември 2004 г., Зидентоп инвестира в CBE на услуги на политическата мисъл и висшето образование.

Източници[редактиране | редактиране на кода]

  • Penguin Press, 2000неясно? ]
  • Oxford University Press, 1994неясно? ]
  • Oxford University Press, 1983неясно? ]
  • Интервю с Лари Зидентоп, „Аз съм за изграждането на Европа бавно“, от Силвестър Хугмоуд, 2001 г.
  • Siedentop, Larry, A plan to solve Europe’s crisis of legitimacy, Financial Times, 11/4/2006
  • Siedentop, Larry, The Future of Europe is Swedish, Financial Times, Sept 15, 2003
  • Зидентоп, Лари, „Демокрация в Европа“, 2000 г.