Ликьор 43

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Ликьор 43
Cuarenta Y Tres
Бутилка от ликьора
Информация
Типликьор
ПроизводителDiego Zamora SA
ПроизходКартахена,  Испания
Въведена1946 г.
Алкохол31%
Твърдост62
Цвятзлатист жълтеникав
Ароматванилено плодов
Уебсайтwww.licor43.com
Ликьор 43 в Общомедия

Ликьор 43 (на испански: Licor 43) е ликьор произхождащ от Испания.

История[редактиране | редактиране на кода]

Произвежда се от 1946 г. от компанията „Diego Zamora Conesa” (сега „Diego Zamora SA”), която е със седалище в Картахена, Испания. Счита се за най-изнасяния испански алкохол в повече от 70 страни.

Съдържа 31% алкохол, има твърда текстура и златист жълтеникав цвят. Произвежда се на базата на плодови сокове, ароматизирани с ванилия, и други ароматни билки и подправки от района на Средиземно море. Името на ликьора идва от общо 43-те броя съставки, от които се произвежда.

Обикновено се сервира с лед, като се смесва с малко сода, парче портокал, кола и лайм. Популярно в Испания е смесването на ликьора с кафе експресо, в самата Картахена е част от кафето с мляко наречено „Азия“.


Източници[редактиране | редактиране на кода]

  Тази страница частично или изцяло представлява превод на страницата Licor 43 в Уикипедия на испански. Оригиналният текст, както и този превод, са защитени от Лиценза „Криейтив Комънс – Признание – Споделяне на споделеното“, а за съдържание, създадено преди юни 2009 година – от Лиценза за свободна документация на ГНУ. Прегледайте историята на редакциите на оригиналната страница, както и на преводната страница, за да видите списъка на съавторите. ​

ВАЖНО: Този шаблон се отнася единствено до авторските права върху съдържанието на статията. Добавянето му не отменя изискването да се посочват конкретни източници на твърденията, които да бъдат благонадеждни.​