Лицето на другата

от Уикипедия, свободната енциклопедия
(пренасочване от Лицето на Аналия)
Лицето на другата
El Rostro de Analía
ЖанрЕкшън
Романтичен
СценарийУмберто „Кико“ Оливиери
РежисураДани Гавидия
Давид Посада
АктьориЕлизабет Гутиерес
Мартин Карпан
Марица Родригес
Габриел Порас
Карла Монрой
Сули Монтеро
Даниел Луго
Хосе Гийермо Кортинес
Габи Еспино (1 и 178 епизод)
Начална мелодияDoble Vida на Valerie Morales и Wahero
Страна САЩ
ЕзикИспански
Епизоди178
Продукция
Изпълнителен продуцентАурелио Валкарсел Карол
Изпълнителни продуцентиХайро Арсила
Продуцент(и)Universal Media Studios
Времетраене42 – 45 минути
ДистрибуцияNBCUniversal Television Distribution
Разпространение
ТВ каналNBC
Излъчване20 октомври 2008 –
16 юли 2009
Страница в IMDb

Лицето на другата (на испански: El Rostro de Analía) e испаноезична драматичен сериал създадена през 2008/9 година от NBC в САЩ. Теленовелата е римейк на венецуелската теленовела „Мария, Мария“ (1990 г.). Снимките са правени в Маями, Флорида, Лос Анджелис и Калифорния

Сюжет[редактиране | редактиране на кода]

Мариана Монтиел е млада и красива жена, начело на „Ейнджълс“- авиокомпания, основана от нейния баща. Тя е много смела в бизнеса, но в любовта съвсем различна, тъй като не успява да защити нещото, което обича най-много: собствения си брак. Тя се среща и влюбва в добре изглеждащия и блестящ архитект Даниел Монтиел, което води до раждането на Адриана, красивото бебе, причина двамата да се оженят. Сара Андраде, красивата и секси братовчедка на Мариана, която винаги ѝ е завиждала, иска да заеме нейното място в компанията и в любовта като се възползва от възможността да стане любовница на Даниел. В опит да постигне целта си се забърква в делата на наркомафията и мафиота Рики Монтана, който се стреми да използва образа на Авиокомпанията за пране на пари. Тъй като амбицията на Сара няма граници, тя планира да убие Мариана с помощта на съучастника си Рики Монтана. Монтана, като начин да изпробва лоялността на любовницата си Аналия, която всъщност е агент под прикритие, ѝ заповядва да убие Мариана. Аналия приема, но няма намерение наистина да я убие. Нейната житейска цел е да хване Монтана, за да си отмъсти за убийството на любовта на живота ѝ.

На годишнината от брака с Даниел, Мариана разбира за изневярата му и в пристъп на лудост и болка напуска партито. Аналия се качва в колата на Мариана, за да докаже верността си пред Рики, но колата на Мариана, излиза извън пътя и пада в пропаст. Д-р Армандо Ривера и неговият асистент Роберто, които минават по пътя, виждат жена с изгорена кожа и отиват да ѝ помогнат. Д-р Армандо намира снимка на Аналия и решава да възстанови лицето ѝ, използвайки експериментална процедура на клониране, без да знае, че момичето всъщност е Мариана. Всички вярват, че Мариана вече не съществува, а съпругът и семейството ѝ са унищожени от този факт. Монтана отново се доверява на Аналия, но е опустошен от факта, че не се появява.

Армандо открива, че Аналия е била наркотрафикант, стриптизьорка и че е обвинена в убийство, без да знае, че всъщност е агент под прикритие, затова решава да не ѝ каже за истинската ѝ самоличност. Без да знае, че момичето е Мариана, я нарича Ана и не ѝ позволява да напуска къщата. Един ден тя успява да избяга и спасява давещо се дете на плажа, сблъсквайки се отново с дъщеря си и съпруга си, но не ги помни. Те се влюбват отново. Мариана Монтиел се завръща у дома като бавачка на собствената си дъщеря, но криминалната история на истинската „Аналия“ няма да ѝ позволи да бъде щастлива. Тя трябва да живее натоварена с живота и престъпленията на жената, дала лицето си - Лицето на Аналия.

Участват[редактиране | редактиране на кода]

„Лицето на другата“ в България[редактиране | редактиране на кода]

В България сериалът е излъчен от 2 февруари 2009 г. до 15 септември 2009 г. по bTV. Ролите се озвучават от артистите Ирина Маринова, Ева Демирева, Елена Бойчева, Радослав Рачев и Петър Върбанов, който по-късно е заменен от Владимир Колев, но отново се завръща.

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]