Мадлена Бояджиева

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към навигацията Направо към търсенето

Мадлена Бояджиева – Ничева е български политик, кмет на Община Тетевен от 2015 г., издигнат от партия ГЕРБ.

Биография[редактиране | редактиране на кода]

Тя е родена на 27 март 1962 г. По професия е лекар, магистър по медицина, специалност „неврология“. Магистър е и по специалността „Обществено здраве и здравен мениджмънт“. Има редица специализации.

Професионална кариера[редактиране | редактиране на кода]

От 1986 г. работи в Общинската болница в Тетевен, която по късно се преименува на МБАЛ „Ангел Пешев“, като от декември 2003 г. до ноември 2011 г. е управител на МБАЛ „Ангел Пешев“ в родния си град. Дълги години работи успешно в сферата на здравеопазването. Д-р Бояджиева е избрана за Лекар на годината в Ловешка област за 2007 г.

Политическа дейност[редактиране | редактиране на кода]

Успешният ѝ управленски опит в системата на здравеопазването, преминава и в политиката. Тя е политик, издигнат от партия ГЕРБ, като след местните избори през 2011 г. е избрана за Председател е на Общински съвет – Тетевен.

От ноември 2011 г. до декември 2014 г. е Председател на Общински съвет – Тетевен. А от декември 2014 г. до ноември 2015 г. изпълнява длъжността Областен управител на област Ловеч.

Удостоена е с наградата „Кмет на годината 2016“ в раздел „Природа за бъдещите поколения“.

Д-р Бояджиева – Ничева е Кмет на Община Тетевен от ноември 2015 г., в мандата си се справя със свръхзадлъжнялостта, заварена в Общината през 2015 г., вследствие на предишни управления, като успешно реализира оптимизация на разходите в Общината, политики по устройство на територията, изграждане на инфраструктура, облагородяване на населените места, бизнес инициативи, подобряване на туристическия имидж на Община Тетевен, разработване на културни и спортни програми с обществена стойност, опазване и облагородяване на паметниците на културата и др. През 2019 г. е избрана отново за Кмет на Община Тетевен

През 2018 г. успешно провежда политика по побратимяване на Община Тетевен с Община Радовиш, Република Северна Македония.

Д-р Бояджиева – Ничева е общински ръководител на ПП ГЕРБ на територията на община Тетевен.

Владее свободно френски и руски език. Омъжена е, с един син – юрист.

Отличия[редактиране | редактиране на кода]

  • 2007 г. – удостоена с почетен знак на Българския лекарски съюз за принос в областта на медицината
  • 2011 г. – удостоена с почетен знак на Българския лекарски съюз за управител на най-успешно развиващата се Общинска болница
  • 2016 г. – удостоена с наградата „Кмет на годината“ в категория "Природа за бъдещите поколения“, раздел „Средна община“, от нациналния конкурс „Кмет на годината 2016“