Майкъл Хъчънс

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Jump to navigation Jump to search
Майкъл Хътчинс
австралийски певец
Майкъл Хътчинс 
Роден: 22 януари 1960 г.
Починал: 22 ноември 1997 г. (37 г.)

Майкъл Хътчинс е роден на 22 януари 1960 г. в австралийският град Сидни, син на Келанд и Патриция Хътчинс, но израства в Хонг Конг.

Биография[редактиране | редактиране на кода]

Започва певческата си кариера едва осем годишен в реклама на магазин за играчки. Тийнейджърските си години Майкъл прекарва в родната Австралия, където се запознава с Андрю Фарис, с когото учат заедно в гимназия "Дейвидсън" в Сидни. На 16 август 1977 година Андрю, братята му Тим и Джон, Майкъл и техните приятели Garry Gary Beers и Kirk Pengilly формират първата си група, Farriss Brothers, която по-късно изменя името си на INXS Тази дата от историята на групата е запомняща се и по още една причина - смъртта на "Краля" на рока, Елвис.

Първият сингъл на групата 'Simple Simon' излиза на 14 май 1980. На 13 октомври излиза и първият им албум - INXS, част от който е и вторият им сингъл Just Keep Walking. Той достига до достойното 38 място в националните чартове. Следващата 1981 година е доста натоварена за тях с над 300 участия! На 6 март същата година излиза третият им сингъл - The Loved One, който успява да се изкачи до 18-та позиция. Същата година (19 октомври) е белязана и с издаването на вторият им албум Underneath The Colours, част от който е следващият им сингъл Stay young(21 позиция в класацията за ноември).

Януари 1982 година е белязан с турне в Нова Зеландия и нов сингъл от същия албум - Night of Rebellion. Това е и последният сингъл на INXS, издаден от продуцентската къща Deluxe. На 21 април Майкъл, Андрю и Кърк отлитат към Ню Йорк, Ел Ей и Лондон в търсене на нов продуцент. В резултат на това на 15 юни започва записването на новия албум Shabooh Shoobah. През юли подписват и договор с WEA records. Сингълът The One Thing е пуснат и се достига до 14 място в националната класация. Самият албум излиза на музикалния пазар в Австралия през октомври 1982 година и става третият пореден златен албум и заема 14 позиция в класацията.

В началото на 1983 година INXS навлиза на американска земя със този сингъл, който успява да влезне в класацията Billboard top 30 и става най-въртянит клип по MTV. През февруари се състои официалното представяне на албума Shabooh Shoobah в щатите. През март бандата преживява първото си турне в САЩ, заедно с Адам Ант, което получава доста благоприятни отзиви. През септември в Ню Йорк записват Original Sin, като част от четвъртия албум The Swing. Песента е пусната през декември месец, след завършването на албума, и през януари става номер 1 в австралийските чартове. Този успех е последван от първото им световно турне, а първият им концерт на европейска почва се състои в Дюселдорф, Германия. През това време албумът е издаден в Австралия и дебютира като номер 1.

През 1987 след няколко успешни албума на INXS, Майкъл участва в австралийския филм "Dogs in space". Перз 1989 година той издава съвместен албум с пънк пионерът Ollie Olsen. Следващият албум на INXS, "X", излиза през 1990 година. С него групата става известна и извън Австралия, благодарение на песни като "Suicide Blonde", "Disappear" and "Bitter Tears". Веднага след него, през 1991, излиза концертният албум "Live Baby Live".

Следващият им албум - "Welcome To Wherever You Are" от 1992 година, не предизвиква особен успех. Същата тази година Майкъл Хътчинс претърпява катастрофа с такси в Дания, от което загубва обонянието си и частично вкусовото си усещане. За жалост той не могъл да живее без да усеща храната и да мирише цветята и се самоубил с помощта ножица.