Марина Девятова

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Марина Девятова
Марина Владимировна Девятова
руска певица
13 юли 2011 г.
Родена
Музикална кариера
Стилпоп музика, руска народна песен
Инструментивокал
Семейство

Уебсайтwww.marinadevyatova.ru
Марина Девятова в Общомедия

Марина Владимировна Девятова е руска певица, изпълнителка на традиционни руски песни в съвременна обработка.

Биография

Родена е на 13 декември 1983 г. в семейството на изпълнителя на руски народни песни Владимир Девятов. Когато е на 5 години, родителите ѝ се развеждат. От този момент за възпитанието ѝ започва да се грижи основно майка ѝ, докато от баща си започва да усвоява своите първи познания в областта на музиката.

През 1990 г. Марина е изпратена от родителите си в музикалното училище, кръстено на именития руски композитор Шостакович. През 1999 г. тя продължава обучението си в катедра „Солово народно пеене“ в музикалния колеж, носещ името на друг прочут руски творец Алфред Шнитке.

През 2001 г. става лауреат на провелия се в град Воронеж общоруски конкурс за изпълнители на руски народни песни „Ипполитов-Иванов“.

През 2006 г. се явява на кастинг за шоуто „Народен артист – 3“ и достига финала на проекта.

Личен живот

Омъжена е за Алексей Пигуренко. На 27 февруари 2017 г. се ражда дъщеря им Уляна.[1]

Дискография

Студийни албуми

  • 2006 – „Народный артист-3“
  • 2009 – „Не думала, не гадала“
  • 2011 – „Я счастливая“
  • 2013 – „В лунном сиянии“
  • 2018 – „Не будите меня молоду…“
  • 2020 – „Можно, я буду рядом“

Външни препратки

Източници

  Тази страница частично или изцяло представлява превод на страницата „Девятова,_Марина_Владимировна“ в Уикипедия на руски. Оригиналният текст, както и този превод, са защитени от Лиценза „Криейтив Комънс – Признание – Споделяне на споделеното“, а за съдържание, създадено преди юни 2009 година – от Лиценза за свободна документация на ГНУ. Прегледайте историята на редакциите на оригиналната страница, както и на преводната страница, за да видите списъка на съавторите. ​

ВАЖНО: Този шаблон се отнася единствено до авторските права върху съдържанието на статията. Добавянето му не отменя изискването да се посочват конкретни източници на твърденията, които да бъдат благонадеждни.​