Марина Тошич

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към навигацията Направо към търсенето
Марина Тошич
Родена
Марина Тошич
Стил попфолк
Активност от 2015 г.
Музикален издател Пайнер
Свързани изпълнители Димана
Дискография на Марина Тошич
Издания
Музикални видеоклипове 5

Марина Тошич е сръбска попфолк певица.

Биография

Родена е на 20 август 1992 г. Тя е съвсем млада певица от Сърбия, която живее и пее и в България. Тя веднага грабва вниманието със секси визията си, с характерния си глас и с различния си начин на пеене. От съвсем малка Марина е впечатлена от музикална телевизия „Планета“ и това предопределя решението ѝ за избор на музикална компания, с която да работи. Тя силно вярва, че когато си амбициозен и упорит, нищо не може да те спре, а тя е изключително мотивирана да се развива. „Няма невъзможни неща, трябва да си упорит“ – е кредото на младата певица.

Марина Тошич е родена под знака на зодия лъв. Тя започва да пее още в основното училище, солистка е в училищния хор. Една година учи в музикално училище, след което се записва в медицинско училище, но в същото време посещава музикална школа, където учи пиано и солфеж. Записва се в ЮЗУ „Неофит Рилски“, Благоевград и учи година във факултета по изкуствата. Марина започва да пее професионално на 19-годишна възраст в Македония и в Сърбия.

От дете мечтае за музикалната сцена и професионална реализация в тази сфера. "Аз съм едно сръбско момиче, което отдавна имаше желание да пее, още когато видях за първи път песните по телевизия „Планета“ и ми се създаде една мечта, която се радвам, че сбъднах. От 9-годишна мечтая да стана част от „Пайнер“, а песните ми да се излъчват по телевизия „Планета“ – признава тя в свое интервю. Голямата мечта на Марина Тошич се сбъдва в началото на ноември 2015 г., когато се явява на прослушване, одобрена е и подписва договор с музикална компания „Пайнер“. [1].

Музикална кариера

2016 г.

Дебютният ѝ сингъл с новите продуценти е песента „Любовница“ по музика и аранжимент на Велислав Драганински и текст на Петя Радева. Видеоклипът е реализиран от режисьора Николай Скерлев и е показан промоционално в ефира на телевизия „Планета“ и в официалния канал на медията в Youtube – Planeta Official в средата на януари. През април музикалната телевизия показва и втория сингъл на младата певица „Авантюра“. Песента е по музика и аранжимент на Боби Павлов, а текстът е създаден от самата изпълнителка. Видеоклипът, който носи много пролетно настроение и разкрива в новата светлина Марина отново и създаден от режисьора Николай Скерлев. Въпреки кратката си музикална кариера, певицата доста успешно се превъплъщава в своята роля. В началото на октомври показва на публиката и третия си сингъл „Черта ти слагам“. За този свой проект избира да работи с нов творчески екип, за да разкрие още страни от своя артистичен музикален образ. Музиката е дело на Diamond Beat Production, текстът е създаден от Анастасия Мавродиева, а видеото е създадено от Людмил Иларионов – Люси.

2017 г.

Певицата стартира годината със съвсем различно от масовката парче. Песента се казва „Жестоката“ и е по музика на Мартин Биолчев. [2]

2018 г.

През месец юли певицата представя първият си дует с Димана със заглавие "Нека го боли".

Дискография

Други песни

  • Любовница (2016)
  • Авантюра (2016)
  • Черта ти слагам (2016)
  • Жестоката (2017)
  • Нека го боли (дует с Димана) (2018)

Видеоклипове

Видеоклип Премиера Режисьор
Любовница 14.01.2016 Николай Скерлев
Авантюра 11.04.2016 Николай Скерлев
Черта ти слагам 06.10.2016 Людмил Иларионов – Люси
Жестоката 12.04.2017 Николай Скерлев
Нека го боли 25.07.2018 Йордан Петков

Музикални изяви

Телевизионни и празнични музикални програми
  • Новогодишна програма „Нощта на звездите“ – изп. „Черта ти слагам“

Източници

     Портал „Биографии“         Портал „Биографии          Портал „Музика“         Портал „Музика          Портал „България“         Портал „България