Марта Заалфелд (поощрителна награда)

от Уикипедия, свободната енциклопедия

Литературната поощрителна награда награда „Марта Заалфелд“ (на немски: Martha-Saalfeld-Förderpreis) е учредена през 1994 г. и се раздава ежегодно на четирима автори в рамкита на програмата за литературно поощрение на провинция Рейнланд-Пфалц.

Наградата е наречена на родената в Рейнланд-Пфалц поетеса и романистка Марта Заалфелд (1889-1976).

Право на участие имат лица, „които са родени в Рейнланд-Пфалц или там живеят или с литературното си творческтво са тясно свързани с културния живот на Рейнланд-Пфалц“.

Отличието е на стойност 10 000 € и е предназначено за литературни творби в процес на създанване. До 1915 г. четиримата наградени получават по 2500 €; От 2016 г. главната награда възлиза на 4000 €, а другите трима носители получават по 2000 €.[1] За наградата не може да се кандидатства повторно.

Носители на наградата (подбор)[редактиране | редактиране на кода]

Бележки[редактиране | редактиране на кода]

Източници[редактиране | редактиране на кода]

  Тази страница частично или изцяло представлява превод на страницата Martha-Saalfeld-Förderpreis в Уикипедия на немски. Оригиналният текст, както и този превод, са защитени от Лиценза „Криейтив Комънс – Признание – Споделяне на споделеното“, а за съдържание, създадено преди юни 2009 година – от Лиценза за свободна документация на ГНУ. Прегледайте историята на редакциите на оригиналната страница, както и на преводната страница, за да видите списъка на съавторите. ​

ВАЖНО: Този шаблон се отнася единствено до авторските права върху съдържанието на статията. Добавянето му не отменя изискването да се посочват конкретни източници на твърденията, които да бъдат благонадеждни.​